اما آیا سالمندی تنها در ایران مرادف با محترم بودن است یا کهنسالان سایر نقاط دنیا هم به اندازه کافی محترم شمرده میشوند؟ در این جا به فرهنگ رایج برخی کشورها نگاهی میاندازیم تا از چگونگی مقام سالمندان در آن مناطق مطلع شویم:
ژاپن
در ژاپن، اولین دوشنبه ماه سپتامبر روز سالمند است. سالمندان در این روز تعطیلند و خانواده با آنها جشن میگیرند و نوهها به آنها هدیه میدهند. از این گذشته، زادروز 60 و 70 سالگی هر ژاپنی، ویژهترین روزهای زندگی اوست. خانواده برای او جشنی بزرگ برپا میکند و جوانها در آن روز برای شادشدن دل پیرها سنگ تمام میگذارند.
چین
قوانین این کشور به نفع سالمندان نوشته شده است. جوانها باید مرتبا به سالمندان خانواده خود سر بزنند. مهم نیست چقدر دلمشغولی داشته باشند یا مسافت بین منزل آنها و والدین طولانی باشد. سرزدن به سالمندان وظیفهای است که نباید در آن کوتاهی کنند وگرنه سروکارشان با قانون است.
سنگاپور
در سنگاپور هم مانند چین، قانون به نفع سالمندان است. در این کشور، سالمندی که احترام و توجه لازم را از جوان دریافت نکند، میتواند از او به دستگاه قانونی شکایت و وی را جریمه کند.
مدیترانه
در کشورهای مدیترانه، سالمندان جایگاه خود را از لحاظ ارج و قرب پیداکردهاند. در زبان یونانی، واژه پیرمرد به معنای انسان عزیز است. در این کشور زیاد میبینید، خانوادههایی از چندنسل را که زیر یک سقف گرد هم آمدهاند.
هند
در هند، جوانها در مواجهه با پیرها به پاهای آنها دست میکشند. این کار، نماد عشق و احترامی است که برای آنها قائلند و به این طریق، از آنها درخواست بخشش و بزرگواری دارند. در زندگی هر فرد، شصتمین سال تولد او بیشترین ارزش را دارد و به همین دلیل، جشن تولد 60 سالگی را با بیشترین شکوه ممکن برگزار میکنند.
منبع: marieclaire.co.uk
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد