
«صدای آهسته—خشوخش» «صدای آهسته بیآزار—خشوخش «صدای یک نواخت چندلحظهای زیبای خشوخش
تاکنون در دو یادداشت پیشین به عمده دلایل موفقیت فیلم سینمایی «موسی کلیمالله: به وقت طلوع» که همان داستانپردازی بدیع و استفاده از فناوری روز دنیا بود اشاره شد اما در کنار این دو ضلع، دیگر موفقیت فیلم موسی کلیمالله را بدون شک تیم بازیگری این فیلم تشکیل میدهد.
استعمار و شناخت ماهیت آن از دوره قاجار بهشکلی جدی در ایران مسأله شده است. استعمار پس از انقلاب فرانسه در کشور ما تأثیرات مهمتری داشت. نگرش ایرانیان به ارزشها ،جلوهها و فرهنگ و تمدن غرب در سده اخیر اندیشههای بسیاری را بهخود معطوف کرده است.
آغاز سال ۱۴۰۴ با آخر رمضان ۱۴۴۶ مصادف شده و تقارن دو عید نوروز و فطر واجد معنایی خاص است، زیرا عید نوروز نوید خودسازی و جامعهسازی میدهد که انسانها در دو قلمرو سیروسلوک معنوی و حرکت اقتصادی سالم در معیشت عمومی گامی در خورشأن ملت ایران بردارند.
برای جستجوی اطلاعی ، سری به گوگل می زنید ، هر روز صفحه ورودی و جستجویش پیشنهادهایی برای میلیونها ایرانی دارد: انواع و اقسام وبدئو و عکس و خبر از فاسدترین خاندان نوکر شیطان بزرگ استعمار و سلطه ، یعنی خاندان پهلوی در خدمت اربابان اتگلیس و آمریکا.
سالی دیگر هم، هفته هنر انقلاب اسلامی را برگزار کردیم. از ۲۰فروردینی که «سیدمرتضی آوینی» راه «فکه» در پیش گرفت و باز نگشت، ۳۲ سال میگذرد.
رهبر انقلاب اسلامی، سال جدید را سال سرمایهگذاری برای تولید نام گذاری کردند. معمولا در نگاه ابتدایی، توجهها به عرصه صنعت و فناوری معطوف میشود ولی باید عنایت داشت که یکی از عرصههای جدی تحقق این شعار مهم، مقوله فرهنگ است که به تعبیر رهبر حکیم انقلاب «همه چیز مترتّب بر فرهنگ است.
همگان تا حدودی میدانند که تفاوت مؤلف با ناشر چیست؟ و نقش هرکدام در پشتصحنه تولید یک کتاب تا چه مقدار است؟ کتاب را یک یا چند نفر نوشته یا گردآوری میکنند و یک نهاد دولتی یا خصوصی دارای مجوز انتشارات، بالاخره آن را منتشر میکند.
گام نخست در مسیر شناختن حقیقت؛ بهرهمندی از مصباح هدایت عقل با شعاعی از انوار تابنده علم نافع است... و اولقدم در طریق ضلالت؛ دل و دیده به تاریکی اوهام سپردن و از فروافتادن در پرتگاه جهل و نادانی، احتراز نداشتن!...
«ایران» در تاریخ نامی بلندآوازه و دیرپاست. ایران دارای قدیمیترین پیشینه «دولت و ملت» را دارد و دستکم از دوره مادها و پس از آن هخامنشیان دارای «دولت ملی» و فراگیر بوده است. این ادعا و بزرگگویی نیست بلکه با استناد به کتیبهها، سنگنوشتهها، سکهها و سفالینهها و الواح گلی بهجای مانده از تاریخ چند هزار ساله پیش از اسلام و شعر و سخن شاعران و سخنوران دوره اسلامی در هزار و ۲۰۰ سال گذشته است.
مروری بر عملکرد وراهبردهای طول عمر مدیریت جدید سینمایی در شش ماه دوم سال گذشته، افقی نامعلوم و چشماندازی غبارآلود را پیشرو در سال جدید قرار میدهد. درواقع این دوره مدیریت سینمایی را از منظرهای مختلفی باید یکه و یگانه برشمرد.
اساس تمدنهای بزرگ بشری بر «اندیشه» استوار است؛ بخش عمدهای از پیشرفت انسان و تمدنسازی او مرهون «زبان» است. انسان با بهرهگیری از خرد خود توانسته بیندیشد و اندیشههایش را با زبان بیان کند، با دیگران به اشتراک بگذارد و در تعامل با اندیشههای دیگران پرورش دهد. تمدنی که بر پایه اندیشه بنا نشود، احتمال ایجاد آن اندک است و حتی اگر به فرض محال چنین تمدنی شکل بگیرد،ناپایدار خواهد بود.
باور کردنی نیست که فیلم «کاناپه» را «کیانوش عیاری» ساخته باشد. الا اینکه در تیتراژ نام کارگردان پیشکسوت سینما خودنمایی میکند. به قول معروف «اصلا تو کت آدم نمیرود» که سازنده فیلمهایی چون تنوره دیو، شبح کژدم، بودن و نبودن و حتی آبادانیها، به فیلمی تا این حد ضعیف و غیرقابل باور برسد.
امامحسن مجتبی(ع)، فرزند برومند امامعلی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س)، نه تنها بهعنوان یکی از ائمه اطهار(ع) شناخته میشوند بلکه بهدلیل روحیه بخشش، کرامت و سعهصدرشان، الگویی بینظیر برای همه انسانها هستند.
امروز در تقویم - بیست و پنجم اسفند ماه - بزرگداشت پروین اعتصامی مشهورترین بانوی شاعر قرن چهاردهم هجری شمسی است. دختری از تبریز که از نوجوانی، قلم به دست گرفت و به سبکی مستقل و مرکب از دو سبک خراسانی و عراقی سرود و نوشت.
در روزگاری که عداوت کور جریانهای معاند اسلام و انقلاب با همراهی برخی ترکفعلها، سکوتها و انفعالهای متولیان دو حوزه محوری فرهنگ و رسانه، شماری از دشمنان عیان اخلاق و انسانیت را آنچنان تجری داده است که با مستمسک قراردادن جوانکی مبتذلخوان و هتاک، به ساحت نورانی کریم اهل بیت، حضرت امام مجتبی علیه آلاف التحیة والثناء، هتک حرمت کرده و از غفلت و ناآگاهی بعضی از نوجوانان ما برای پیشبرد هنجارشکنیهای برنامهریزیشده بهره گیرند، لازم است به نکتهای مهم توجه لازم معطوف شود و با آمادگی و اطلاع در برابر هجمه اخیر، تمهیدات و تدابیر متناسب و مقتضی، اندیشیده شود: ضرورت دارد تا از پرداختن مستقیم به موضوع و نامبردن ازفرد متهتک که گونهای از اشاعه گناه است، بهجد اجتناب شده و بهصورت ایجابی، ضمن برشمردن فضیلتهای نورانی اهل بیت عصمت(ع) بالاخص بیان جلوههایی از دریای بیپایان مکارم و معالم حضرت امامحسن(ع)، فرصت آشنایی فرزندان عزیز ما با سبط اکبر و سید جوانان اهل بهشت، فراهم آید.
خدای متعال نشانهای دارد به نام اشک که آن را بر دلهای مضطر نازل میکند تا بارش رحمتش بر قلبهای شکسته و تنهای روزگار فرود آرد و کویر تفتیده جان را با طراوتش سیراب کند.
یکی از فلسفههای روزه بعد اجتماعی آن است، پیامبر(ص) فرمود: «و هو شهر المواساة؛ ماه رمضان، ماه همدردی است.» روزه ماه رمضان از تعالیم شگفت اسلام است که با آداب و شرایط خاص خود علاوه بر فواید بسیار جسمی و روحی که دارد، فرد مسلمان را در معرض یک تجربه واقعی از گرسنگی و محرومیت قرار میدهد و به این وسیله حس همدلی و همدردی با نیازمندان را در او زنده نگهمیدارد.
جمالالدین ابومحمد الیاس بن یوسف بن زکی بن مؤید که در عرصه ادبیات به نام پرآوازه «نظامی» شناخته میشود، یکی از برجستهترین چهرههای ادب و هنر ایران زمین است. وی نهتنها در عرصه شعر و شاعری استادی بیبدیل بود، بلکه گسترهای بیهمتا از دانشهای عصر خویش را نیز در بر داشت.
یادداشت دلسوزانه دیروز کیهان با عنوان چرا از جایزه اسکار درسایه سرو خوسحال نشدم ؟ توجهم را جلب کرد . متن یادداشت راخواندم و علیرغم اکراهم در خصوص نوشتن مطلب درباره سینمای جهان و ایران در دهساله اخیر و نگارش بندرت مقاله و تحلیل سینمایی و اشتیاق نوشتن موضوعی راهبردی را در من برانگیخت .
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان