مشارکت در انتخابات و انتخاب نامزد اصلح وظیفهای اخلاقی، مدنی و ملی است. همه شهروندان «حق» دارند رئیسجمهور کشورشان را در جریان یک انتخابات آزاد برگزینند و سکان قوهمجریه را به کسی سپارند که بتواند با تدبیر و اقتدار، نقش و سهم خود را در اداره امور کشور ایفا کند.
همه میتوانیم و باید از این «حق» استفاده کنیم و توجه داشته باشیم که ملتهای پیشرو، مقتدر و سرافراز دنیای کنونی ملتهایی هستند که آحاد شهروندانشان در راه استیفای این حق تلاش میکنند. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران محصول مبارزات و جانفشانیهای ملت ایران در قرن چهاردهم خورشیدی است، قرنی که چند سالی به پایانش نمانده است.
این میثاق ملی، حق مردم را برای انتخاب آزادانه مسئولان و نمایندگان تصریح و تضمین کرده است، اما نکتهای که مایلم بهعنوان یک کارشناس علم سیاست بر آن تاکید کنم و متواضعانه توجه هموطنانم را به آن معطوف کنم این است که «تخصیص از حق، لزوما استیفای آن را تضمین نمیکند.»
درباره ابعاد و شیوههای استیفای بهینه این حق میتوان کتابها نوشت و ساعتها به بحث نشست. اما آنچه در این مختصر میگنجد فقط یادآوری این نکته بسیار مهم است که مشارکت فعال، آگاهانه و مسئولانه در انتخابات، آن هم در اوضاع و احوالی که امواج سرکش جنگ و ترور و توطئه و تحریم منطقه را فراگرفته است، از هر زمان حساستر و حیاتیتر است.
دشمنان و بدخواهان ملت ایران و انقلابی که دستاورد آحاد مردم ایران است، هیچ فرصتی را برای مخدوش کردن حیثیت این ملت از دست نمیدهند.
بزرگترین سرمایه سیاسی و اجتماعی این ملت، همبستگی و یکپارچگی ملی است که تاکنون با حساسیت و غیرت وصفناپذیری از آن حراست شده است. اکنون، دیگربار زمان دفاع از وجهه و حیثیت سیاسی مردم این مرزوبوم فرارسیده است.
به یاد داشته باشیم که مشارکت مسئولانه و آگاهانه در این انتخابات، یکی از کوتاهترین و موثرترین راههای نه فقط استیفای حقوق شهروندی، بلکه افزایش حیثیت و حرمت ملتی است که آزادگان جهان آن را پرچمدار یکی از بزرگترین نهضتهای انقلابی سده اخیر میشناسند و با ستایش و احترام از آن یاد میکنند.
دکتر سید علی مرتضویان - استاد علوم سیاسی دانشگاه
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد