به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، طبق گزارش رسیده، این نامه 27 فروردین ماه توسط مهناز افشار به الهام امین زاده دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی تحویل داده شد تا به دست رییس جمهور برسد.
در نامه ای که بهرام رادان، باران کوثری، حامد بهداد و هانیه توسلی نیز آن را امضا کردهاند از رییس جمهور خواسته شده هیات ویژهای متشکل از متخصصان را که مسئولیت دولتی و ارگانی ندارند، مامور رسیدگی به وضعیت کودکان «بدسرپرست» کند.
در این نامه حادثه پنهان کودکان «بدسرپرست» به آتشی تشبیه شده که اگر زبانههای سرکش اش مهار نشود، دامن نسل های آینده را خواهد گرفت.
در متن کامل این نامه خطاب به رییس جمهور آمده است:
«اینجا ایران است. سرزمینی شهره به هنر و فرهنگ که ما به جغرافیای بینظیرش، به بزرگان و مشاهیرش، به تاریخ و دستاوردهای باشکوهش میبالیم. اینجا ایران؛ سرزمین مهربانیهاست و این خاک مهربان را نشاید که کودکانش با رنج و آزار، در چرخه کمرشکن کار بزرگ شوند. جوهر این غمنامه اما خون جگر است.
به گواهی مسئولان سازمان بهزیستی تاکنون بیش از دوازده هزار مورد کودکآزاری به اورژانس اجتماعی گزارش شده است، آمار آزار کودکان در سال 95 نسبت به سال ۹۴ افزایش یافته و در ششماهه نخست سال گذشته ۱۰۹ کودک به خاطر صدمات وارده بر اثر آزار اطرافیان راهی بیمارستان شده و چهار کودک نیز جان باختهاند.
درد دارد، اما باید گفت که این آمار تنها دربرگیرنده آزارهای «جسمی» کودکان است و متأسفانه آمار دقیقی از آزارهای «روانی» و «عاطفی» که کودکان زیادی را به ورطه افسردگی و بزهکاری میکشاند نداریم. مگر میتوان شاهد این همه تلخی و جور بود و خون دل از دیده جاری نکرد؟
دستور به موقع شما و تشکیل هیأت ویژهای از متخصصان برای بررسی حادثه پلاسکو با هدف پیشگیری از حوادث بعدی مدبرانه بود.
وقتی گزارش هیات محترم منتشر شد؛ شباهتهای عجیبی میان نتیجه این گزارش و آنچه که جامعه هنری کشور حدود یک سال است یکصدا بر آن پای میفشارد دیدیم؛ «دستگاههای مسئول به دلایل مختلف از جمله موازی کاری در بروز این حادثه نقش داشتهاند، صدا و سیما برخلاف مقررات از آتشنشانی برای آموزش عمومی پول طلب میکرده است!» وقتی گزارش هیات ویژه را خواندیم تصمیم گرفتیم برای شما بنویسیم که در حادثه کودکان «بدسرپرست» نیز با وضعیت بحرانی مشابهی روبهرو هستیم.
اگر همه دستگاههای مسئول به وظایف قانونی خود توجه کنند، اگر بهزیستی برای حمایت کودکان «بدسرپرست» با گرفتاریهای قانونی و مالی روبهرو نباشد، اگر صداوسیما در میان انبوه برنامههای خود بخشی را هم به آموزش کودکان و آشنایی آنها با حقوقشان اختصاص دهد، آیا باز هم شنونده خبرهای تلخ و ناگوار کودکآزاری با این حجم زیاد خواهیم بود؟
به راستی چند درصد از کودکان کشور ما میدانند، جایی به نام «اورژانس اجتماعی» وجود دارد و در صورت مواجهه با خشونت و آزار، میتوانند با شماره ۱۲۳ تماس بگیرند، آیا جز این است که آموزشوپرورش و صداوسیما باید وظیفه خطیر آموزش عمومی را بر عهد بگیرند؟
شرط انصاف نباشد که زحمات انجامشده را نادیده انگاریم، انتظارمان اما این است که خروجی این زحمات را در جامعه ببینیم. «اداره پیشگیری از آسیبهای اجتماعی» مستقر در تمام نهادهای مسئول به چه کار میآید وقتی در یخبندان زمستان، کودکی کنار خیابان به گفتوگوی سرما و دندان گوش میسپارد و فال میفروشد تا هزینههای اعتیاد پدر و مادر را بپردازد؟!
شما در حادثه پلاسکو ضرورت تشکیل کارگروه تخصصی را احساس کردید چون بحران دیده میشد و افکار عمومی جامعه در انتظار پاسخ بود، باور کنید «بحرانِ پنهان» کودکان «بدسرپرست» کمتر از آتش پلاسکو نیست، آتشی که اگر زبانههای سرکشاش را مهار نکنیم شعلههای دامنگیرش نسلهای آینده را خواهد سوزاند.
درخواست مشخص ما از جنابعالی تشکیل هیات ویژهای متشکل از متخصصان است که مسئولیت دولتی و ارگانی ندارند، این هیات میتواند با بررسی همه جوانب موضوع، نقاط کور این گره گشودنی را شناسایی کند.
اگر ضعف قانونی داریم، اگر دستگاههای اجرایی تقصیر میکنند، اگر نسبت به آموزش عمومی غفلت کردهایم، اگر به همافزایی بین بخشی نیاز داریم همه پاسخی است که هیات ویژه بررسی میتواند پاسخی برای آن بیاید، درد که شناسایی شد، درمان آن نیز میسر است.
شایسته این جغرافیای باشکوه است که قصه هیچ کودک بی پناهی در آن پر غصه نباشد. با کودکان این سرزمین مهربان، مهربانی باید.»
مهناز افشار 27 فروردین ماه این نامه را به الهام امین زاده دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی رساند و از او خواست علاوه بر تحویل نامه هنرمندان به رییس جمهور موضوع کودکان «بدسرپرست» را در دستور کار مجموعه تحت مدیریت خود قرار دهد چرا که کودکان به عنوان شهروندان این جامعه حقوقی دارند که نباید به خاطر نا آگاهی بزرگترها پایمال شود.
آموزش عمومی و آشنایی کودکان با حقوق خودشان از طریق آموزش و پرورش و صدا و سیما، پرهیز از موازی کاری دستگاههای مختلف، ضرورت به روز رسانی لایحه حمایت از حقوق کودکان و تسریع در روند تصویب آن در مجلس شورای اسلامی، همکاری دستگاه قضایی با بهزیستی و سازمانهای مردم نهاد برای حمایت از کودکان بیپناه و تلاش برای مشارکت شهروندان برای حل آسیبهای اجتماعی از جمله مواردی بود که در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
الهام امین زاده قول مساعد داد هفته آینده با همکاری پویش «بدسرپرست تنهاتر است» در جلسهای با حضور مسئولان حوزههای مرتبط و برخی فعالان اجتماعی ابعاد مختلف این موضوع مورد بررسی قرار گرفته و راه کارهای اجرایی استخراج شود.
در پایان نیز مهناز افشار از دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی خواست این موضوع را در اولویت کاری خود قرار دهد و گفت: منتظر پیگیری و پاسخ شما هستیم.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
خواستم بگم شما همیشه غلطهای املایی و انشایی زیادی در متون اخبارتون دارین و فكركنم ادیتور هم ندارین یا كسیكه حداقل یكبار متن نوشته شده رو بخونه و بعد اقدام به چاپ روزنامه یا قرار دادن رو سایت كنین.
اگر این متن حداقل یكبار خوانده شده بود متوجه می شدین كه در پاگراف اول سمت الهام امین زاده بجای اینكه دستیار نوشته بشه دستار نوشته شده كه به نظرم اصلاً معنی خوبی نمیده و كاش اقدام به اصلاح می كردین.
ممنون و خسته نباشین