به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، فرمانده منطقه یکم امامت نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه شب در گفت وگو مشترک با فرمانده ناوگروه 150 اعزامی چین دراسکله نظامی بندرعباس اظهار کرد: این مانور وتمرین مشترک نظامی در آبهای حوزه شرق تنگه هرمز تا شمال اقیانوس هند برگزار خواهد شد.
دریادار امیرحسین آزاد هدف از برگزاری این تمرین مشترک نظامی را تبادل تجارب نیروهای دریایی دوکشور عنوان کرد و افزود: امروز سطح روابط سیاسی و دیپلماسی دفاعی ایران و چین در راستای تامین امنیت و حفاظت از آبهای حوزه اقیانوس هند و چهار راه دریایی به گونه ای است که هم پوشانی دفاعی و امنیتی دارد.
وی اضافه کرد: نیروهای دریایی دو کشور درمبارزه با پدیده شوم دزدی دریایی و دفاع از ناوگان های تجاری و همچنین عملیات امداد و نجات هم اندیشی و تبادل اطلاعات مفیدی دارند.
وی با تاکید براهمیت و روابط بین ایران و چین که ریشه در تاریخ جاده ابریشم دارد، افزود: در مسائل بین المللی نیزهم سویی سیاسی زیادی بین دو دولت و ملت وجود دارد.
دریا دار آزاد ادامه داد: امروز به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، نیروهای دریایی دو کشور می توانند به دستگاه سیاست خارجی دو کشور کمک کنند زیرا نیروی یاد شده یک نیروی سیاسی، علمی، بین المللی و نظامی است و وقتی دید و بازدیدی انجام می دهند یعنی اینکه هیچ مانعی بر سر راه ارتقای دو کشور نیست و به تعبیری سقفی در روابط دو کشور وجود ندارد و می توانند با استفاده از منافع دو طرف روابط را در سطح بسیار بالایی ارتقاء دهند.
فرمانده ناوگروه 150 چین نیز از برگزاری تمرین نظامی بعنوان یکی از برنامه های پیش بینی شده نام برد و تاکید کرد: باور دارم اجرای موفقیت آمیز این برنامه ها ضمن کمک به تسریع در دوستی ها، موجب ارتقای تعاملات و تقویت بیش از پیش اعتماد بین نیروهای دریایی دو کشور می شود.
دریادار شن هائو گفت: هرچند چین و ایران از لحاظ جغرافیایی چند هزار کیلومتر فاصله دارند اما این فاصله جلوی دوستی و تعاملات ما را نمی گیرد و اعتقاد دارم که در آینده تبادلات و همکاری عملی نیروی دریایی دو کشور بیش از پیش تقویت و با تشریک مساعی دو طرف ضمن کمک به حفظ صلح و ثبات آینده پرشکوه تری برای دو کشور پیش بینی می کنم.
وی از ایران و جمهوری خلق چین بعنوان دو کشور متمدن و باستانی قاره آسیا نام برد و با اشاره به سابقه دوستی آنها یادآورشد: با تبادل هیات های عالیرتبه طی سال های اخیر همکاری نیروی دریایی دو کشور وارد مرحله تازه ای شده است.
ناوگروه نیروی دریایی چین متشکل از سه فروند یگان شناور سطحی، یک ناوشکن سنگین، یک ناوشکن سبک و یک ناو پشتیبانی به همراه یک فروند بالگرد نظامی روز پنجشنبه در اسکله نظامی منطقه یکم امامت نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در بندرعباس پهلوگرفت.
هدف ازسفر و پهلوگیری ناوگروه 150 چین در منطقه یکم امامت نداجا ارتقای هرچه بیشتر سطح روابط نیروی دریایی دو کشور و ملت که ریشه در تاریخ کهن دارند عنوان شده است.
از مهم ترین برنامه های پیش بینی شده برای نیروهای تحت امر فرماندهی ناوگروه 150 چین در سفر کوتاه چهار روزه به بندرعباس ملاقات با استاندار و نماینده ولی فقیه دراستان هرمزگان و همچنین برگزاری مسابقه های ورزشی و بازدید از مکانهای گردشگری بندرعباس عنوان شده است.
دیدارهای دوجانبه و برگزاری نشست های مشترک با هدف تبادلات تخصصی و بازدید از ناوگروه های متقابل از دیگر برنامه های این ناوگروه ذکر شده است.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد