به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دادسرای عمومی و انقلاب تهران، عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران، اقدامات دولت میانمار علیه مسلمانان را محکوم و آن را جنایتی علیه بشریت و نسل کشی دانست.
وی افزود: جنایاتی که دولت میانمار به دست برنده جایزه صلح نوبل انجام میدهد روسیاهی تمام برای طرفداران حقوق بشر است که کوچکترین حادثه در ایران را بازتاب داده ولی در مورد جنایات صورت گرفته و کشتار مسلمانان بیگناه میانمار ساکت هستند.
جعفری دولت آبادی با اشاره به حادثه تصادف اتوبوس حامل دانشآموزان دختر در استان فارس، به برخی حوادث مشابه رخ داده در کشور از سال 76 به بعد، از جمله حادثه غرق شدن تعدادی از دانش آموزان در پارک شهر تهران اشاره کرد و به لحاظ وقوع نه مورد حادثه در جریان برگزاری اردوهای دانشآموزی طی بیست سال گذشته، نظارت دستگاههای دولتی مرتبط با این اردوها و تامین امنیت مسافران و دانشآموزان را امری ضروری دانست.
دادستان تهران برپایی اردو برای دانش آموزان و پیوند خوردن آنها با طبیعت و تجربه آموزی را فی نفسه اقدام خوبی دانست و بر ارتقای شاخصه امنیت و حفظ سلامت دانش آموزان در این اردوها تاکید کرد و بیان داشت: یکی از وظایف جدی وزارت آموزش و پرورش، نظارت بر اردوها و حفظ تامین امنیت و سلامت دانش آموزان است.
برخورد با رانندگی حین مستی
جعفری دولتآبادی با اشاره به لزوم برخورد، رانندگی حین مستی به عنوان رفتار مجرمانه، اظهار داشت: در ایران علاوه بر آموزههای دینی که مستی را جرمی مستقل و حدی دانسته، میبایست توجه خاصی به ارتکاب بزه رانندگی در حین مستی صورت گیرد.
وی با اعلام آمادگی دادستانی تهران برای کمک به پلیس در این زمینه، از سرپرستان دادسراهای ارشاد و راهور خواست برای کسانی که حین مستی رانندگی می کنند، مجازاتهای تکمیلی از جمله محرومیت از رانندگی به مدت مشخص، ابطال پروانه رانندگی و نظایر آن از محاکم درخواست کنند.
آمار فزاینده جرایم اخلاقی در فضای مجازی
دادستان تهران با اشاره به وظایف دادسرای ناحیه 31 مربوط به جرایم رایانهای، اظهار داشت: در حال حاضر آزادیهای نامحدود و گسترده فضای مجازی، تنوع اطلاعات و دادهها بر رغبت نوجوانان و جوانان برای استفاده از آن افزوده است؛ اما جهانی بودن، جذابیت، گستره کاربران، تنوع اطلاعات و دسترسی آسان به این فضا آسیبهایی را در پی داشته است. وی از جمله این آسیبها را سوء استفاده از فضای مجازی برای ترویج فرهنگ و سبک زندگی غربی، نقض گسترده حریم خصوصی افراد، نقض ارزشهای دینی و اخلاقی، ترویج امور مبتذل و مستهجن دانست و اظهار داشت: در حال حاضر فضای مجازی همچنین به ابزاری برای کسب درآمد نامشروع تبدیل شده است.
جعفری دولتآبادی با اشاره به آمار ضریب نفوذ استفاده از فضای مجازی اظهار داشت: 57 درصد مردم ایران به اینترنت دسترسی دارند؛ در حالی که این آمار در خاورمیانه 52 درصد اعلام شده است.
دادستان تهران افزود: 41 درصد از مطالب و دادههای فضای مجازی به حوزه اخبار خبر اختصاص دارد و 19 درصد مربوط به امور راجع به بانکها و بانکداری است.
جعفری دولتآبادی با اشاره به وجود 40 میلیون کاربر ایرانی عضو تلگرام، اعلام داشت: آمار و رقمهای متفاوتی توسط مسوولان ارائه شده و از جمله سهم 45 تا 60 درصدی تلگرام در فضای مجازی اعلام گردیده است؛ امری که باعث انتقال اخبار و اطلاعات شخصی کاربران به خارج از کشور میشود و تبعات نامطلوبی را در پی دارد.
وی با اشاره به این که تلگرام دسترسیهای وسیع به اطلاعات کاربران ایرانی دارد، بیان داشت: تلگرام از این طریق ذائقههای مخاطبان را به خوبی تشخیص داده و در بزنگاههای مختلف از این اطلاعات استفاده میکند.
دادستان تهران به تهدیدهای راجع به ترویج فساد، فحشا، تشکیل خانههای فساد و تبلیغ روسپیگری در فضای مجازی اشاره کرد و اظهار داشت: آسیبها و تهدیدهای ناشی از آن، متوجه تمام اقشار جامعه است و اختصاص به طیف و قشر سنی خاصی ندارد؛ این در حالی است که در برخی کشورها سطح و میزان دسترسی افراد و سنین مختلف به فضای مجازی متفاوت است و اینترنتهای خاصی برای کودکان و نوجوانان طراحی شده که به کاهش آسیبها انجامیده است.
جعفری دولتآبادی همچنین استفاده گسترده از شبکههای اجتماعی نظیر تلگرام، توییتر، فیسبوک و اینستاگرام و مشکلات اخلاقی حادث در این شبکهها را از دیگر معضلات فضای مجازی دانست و اظهار داشت: یکی از مهمترین مشکلات ایران با فضای مجازی، دشواریهای ناشی از عدم شناسایی و احراز هویت کاربران است؛ به نحوی که بیهویتی افراد در فضای مجازی و فروش سیم کارتهای متعدد به افراد با مشخصات غیرواقعی، تشخیص هویت این عده از افراد را دشوار ساخته است؛ موضوع هویتهای ناشناخته به ویژه در جرایم علیه امنیتی و ارزشی اخلاقی و دینی مشکلاتی را در پی داشته است. عدهای معتقدند علاوه بر تهدیدها در فضای مجازی میتوان از ظرفیت این فضا برای برخی امور جاری مانند بانکداری، ترویج امور علمی و نظایر آن استفاده کرد و بر همین اساس، فضای مجازی را توامان با تهدید و فرصت ارزیابی مینمایند.
تسریع در ایجاد شبکه ملی اطلاعات
دادستان تهران بر ضرورت راه اندازی شبکه ملی تاکید کرد و گفت: چندین سال است که مقام معظم رهبری این موضوع را مطالبه کرده و جزء وظایف جدی شورای عالی فضای مجازی بوده که کشور یک شبکه ملی داشته باشد تا بتواند مانند برخی کشورها، محتوای سالم را ارائه کند، ولی هنوز دولت نتوانسته است زمینه ارائه اینترنت پاکیزه و سالم به مردم را فراهم نماید تا بسیاری از آسیبهای کنونی رفع شود.
وی با اشاره به این که هنوز گزارش روشنی در رابطه با این که چرا شبکه ملی در کشور ما اجرایی نمی شود به مردم ارائه نشده است، خاطرنشان کرد: باید هرچه زودتر این اقدام صورت گیرد تا دسترسیهای کاربران بدون نگرانی باشد.
اظهارات کذب رسانههای معاند در خصوص مهدی خزعلی
دادستان تهران اظهار داشت: با مدیریت صورت گرفته و بر خلاف ادعاهای برخی کانالها و شبکههای معاند، روز عید غدیر همسر و فرزند مهدی خزعلی با وی ملاقات کرده و ضمن اطلاع از وضعیت زندانی، محل مناسب نگهداری او را مشاهده کردند.
وی ترفندها و تلاشهای رسانههای معاند و ضد انقلاب را محکوم به شکست خواند و ادعای تداوم اعتصاب غذای وی را کذب دانست.
جعفری دولت آبادی خاطرنشان کرد: این جواب کسانی است که فکر می کردند با این گونه شایعه پراکنیها میتوانند جمهوری اسلامی را متهم کنند، دادستانی تهران در عین حالی که این شیوهها را شکست خورده میداند، در حفظ حقوق متهمان نیز کوشا است.
دادستان تهران با اشاره به پرونده توهین به رییس جمهور در روز قدس، اظهار داشت: دو نفر از متهمان این پرونده شناسایی شده و نسبت به آنان تفهیم اتهام صورت گرفته و تحقیقات پرونده در مورد فرد سوم رو به اتمام است و به زودی قرار نهایی پرونده صادر خواهد شد.
صدور قرار نهایی پرونده راجع به پتروشیمی
جعفری دولتآبادی اعلام کرد: یکی از پروندههای مهم دادسرای تهران پرونده پتروشیمی است که در ناحیه 36 دادسرا تحت رسیدگی میباشد.
وی افزود: در این پرونده ارزهای کلانی که ناشی از صادرات محصولات پتروشیمی میباشد توسط متهمان مورد سوء استفاده شخصی قرار گرفته و ارزهای حاصل از آن طبق مقررات تحویل وزارت نفت نشده است، به نحوی که متهمان میلیونها دلار ارز ناشی از صادرات محصولات پتروشیمی را بدون اخذ مجوز از مراجع ذیربط به ریال تبدیل کرده و یا در بازار آزاد به فروش رساندهاند. قرار نهایی این پرونده در 800 صفحه صادر شده و پرونده با 98 جلد در مرحله صدور کیفرخواست و ارسال به دادگاه است.
دادستان تهران با اشاره به یکی از پروندههای راجع به حوزه نفوذ، اظهار داشت: اخیراً در این پرونده، علیرضا الف به اتهام همکاری با دولت متخاصم آمریکا به دو سال حبس محکوم شده و حکم صادره در دادگاه تجدیدنظر تایید شده است.
در ادامه سرپرستان و بازپرسان نواحی 31 (جرایم رایانهای)، 32 (راهور) و 34 (سرقت) دادسرای تهران به طرح موضوعات و مشکلات این نواحی پرداختند. صالحی سرپرست دادسرای راهور ضمن اشاره به آمار پروندههای مطروحه در این ناحیه دادسرا، ساماندهی موتورسیکلتها را امری ضروری دانست؛ چرا که اغلب راکبان موتورسیکلت فاقد گواهینامه و بیمهنامه معتبر بوده و تخلفات متعددی را مرتکب میشوند.
اهمیت جان، اموال و حیثیت افراد
دادستان تهران با توجه به مباحث مطروحه توسط بازپرسان دادسراهای نواحی 31، 32 و 34 اعلام کرد دادستانی تهران نسبت به جان انسانها در تصادفات، آبروی افراد در فضای واقعی و مجازی و صیانت از اموال مردم اهمیت ویژهای قائل است و چنانچه سرپرستان این سه دادسرا به وظایف خود به خوبی، عمل کنند میتوان به سلامتی و ایمنی مسافران، حفظ حیثیت مردم و مبارزه قاطع با سارقین امیدوار بود. دادستان تهران تاکید کرد سرپرستان این سه دادسرا مکلفاند علاوه بر اقدامات قضایی، در زمینه پیشگیری از وقوع اینگونه جرایم نیز فعال باشند.
جعفری دولت آبادی با اشاره به تداوم محاکمه گروه ریختهگران توسط قاضی صلواتی گفت محاکمه غیابی خاوری در دستور کار یکی از شعب محاکم انقلاب اسلامی تهران قرار گرفته است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد