به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، بهروز کمالوندی در آیین رونمایی از کتاب «گذری در تاریخ» نوشته علیاکبر صالحی، اظهار کرد: امروز مساله هستهای به هویت انقلاب و افتخار ملی تبدیل شده و یک صنعت مهم قدرتزاست. به هر حال از جمله مقولههای قدرت، تکنولوژی است و امروز مسائل هستهای بسیار اهمیت دارد و درون آن هم شقوقی است که مساله هستهای فاخرتر از همه آنهاست.
کمالوندی ادامه داد: آقای صالحی امروز علم توسعه علوم کوانتوم را در سازمان انرژی اتمی برداشته که میتواند تحول عظیمی ایجاد کند. ایشان نوید این را دادهاند و اولین در هم تنیدگی را اعلام کردند. ما جزء معدود کشورهای دنیا خواهیم بود که در این زمینه صاحب تکنولوژی شدهایم.
معاون سازمان انرژی اتمی با اشاره به حضور مستمر خود در کنار صالحی از سال 90، یادآور شد: من از نزدیک شخصیت آقای صالحی را میشناسم. اگر بخواهیم الگویی مثل ایشان بیاییم باید آن را در صدر اسلام جستجو کنیم.
وی غنی سازی 20 درصد را اوج صنعت هستهای عنوان و خاطرنشان کرد: این موضوع مدیون دکتر صالحی و البته شهید شهریاری و همه شهدای هستهای و خیل عظیم دانشمندان و متخصصین است. اگر توجه ایشان نبود چه بسا ما غنیسازی 20 درصد را نداشتیم.
کمالوندی اضافه کرد: در کوران مذاکرات آقای صالحی راهحلهایی پیدا میکرد که در آن زمان طرح آنها نیازمند شجاعت بود. مثلا ایشان درباره طراحی راکتور آب سنگین اراک صحبت کردند و بعضی فکر میکردند این موضوع یک تابو است و نباید درباره آن حرف بزنیم اما الان آب سنگین را در سه حوزه مربوطه داریم. در مسیر مذاکرات طرف مقابل این را قبول نمیکرد ولی با استدلال علمی مجاب شد و کوتاه آمد، آنها میگفتند باید راه قم بسته شود، از دید آنها راه قم بسته شد ولی راه تکنولوژی باز شد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه در باب مذاکرات هستهای باید کتابها نوشته شود، اضافه کرد: البته خیلی مطالب را نمیشود گفت. آقای صالحی در حوزه علم و دانش از افراد سرآمد هستند و در حوزه سیاست خارجی هم صاحب سبک بودند. زمانی که ایشان به وزارت خارجه آمد انواع مشکلات بروز کرد و دوره پرآشوبی بود اما آقای صالحی همیشه راهحلی داشت.
کمالوندی ادامه داد: در ابتدای روی کار آمدن آقای صالحی، ایشان مطلبی گفت که خوب گرفته نشد. ایشان سیاست توجه به همسایهها و از بین آنها سعودی و ترکیه را مورد توجه قرار داد که اگر ما آن زمان روابط متعادلی با آنها ایجاد میکردیم ترامپ امروز نمیتوانست با سرمایهگذاری روی این دشمنی سود سرشار ببرد.
وی با بیان اینکه کتاب خاطرات صالحی متشکل از 120 جلسه با وی است، گفت: این کتاب ارزشمند بخشی از تاریخ کشور ما است که بدون مبالغه و همانطور که است بیان شده اگرچه این همه آن چیزی نیست که در ذهن و خاطر آقای صالحی است چرا که همه چیز را نمیشود گفت. بسیاری از مسائل چه اگر گفته شود برای مردم روشن میشود و راحت میشود قضاوت کرد ولی ایشان علیرغم صداقت و صراحت خود نمیتوانست به راحتی آنها را بگوید و باید آنها را به تاریخ واگذار کرد.
کمالوندی در پایان صالحی را متخصص در قلب راکتور توصیف کرد و با بیان اینکه در سازمان انرژی اتمی، علم با اخلاق انتزاج پیدا کرده، اضافه کرد: در وزارت خارجه هم همین رویه در پیش گرفته شد و علم و اخلاق در کنار هم قرار گرفت.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد