به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، روح الله زم گرداننده شبکه معاند آمدنیوز، در گفت وگوی تلویزیونی با برنامه بدون تعارف بخش خبری 20:30، درباره مسائل مختلف از جمله نحوه دستگیری خود، چگونگی دریافت اخبار از داخل کشور، تعاملش با ضد انقلاب و کشورهای متخاصم با ایران، فراخوان رضا پهلوی، نحوه برخورد نیروهای اطلاعات سپاه و ..... توضیح داد.
وی همچنین برخی فعالیتهایش را اشتباه خواند و بابت آنها از مردم پوزش طلبید.
زم در ابتدای این گفت وگو درباره اتفاقاتی که در سال 88 منجر به بازداشت او شد، گفت: من تقریبا دو ماه و نیم بازداشت بودم و بعد از آزاد شدن از زندان احساس کردم که باید یک انتقامی بگیرم. یعنی گفتم این کار باید یک جوابی داشته باشد و از در زندان که آمدم بیرون به بازجویم گفتم که من از زندان بروم بیرون قضیه به سادگی تمام نمی شود و او گفت که حالا برو بیرون تا ببینیم چه می شود!
وی در پاسخ به این سوال که در چه سالی از ایران رفت، خاطرنشان کرد: فکر می کنم 10 یا 11 خرداد سال 90 بود که رفتم مالزی. یک سال مالزی بودم. آنجا ازدواج کردم (چون از همسر اولم در سال 87 در ایران جدا شده بودم) بعد از مالزی رفتم ترکیه و بعد از آن نیز رفتم فرانسه.
گرداننده شبکه معاند آمدنیوز درباره اینکه چه اتفاقی افتاد در فرانسه افتاد که منجر به شکل گیری روح الله زم و گردانندگی شبکه آمدنیوز شد، تصریح کرد: آنجا دیگر همکاری من با سایت سحام شروع شد و آنها گفتند چون دیگر اخبار خاص به تو می رسد و این اخبار چون به دست رسانه های دیگر نمی رسد، شما بیا و خبرنگار سحام نیوز بشو. که بعد از آن بود که تقریبا یک سال و نیم خبرنگار سحام نیوز بودم که دوران اوج سحام نیوز هم بود.
زم درباره خطوط قرمز سحام نیوز گفت: این سایت نیز به هر حال خطوط قرمز خود را دارد. خطوط قرمز آنها گروه های سلطنت طلب هستند، مجاهدین خلق هستند و ...
وی همچنین در پاسخ به این سوال که کانال آمد نیوز از کجا کلید خورد، گفت: ما یک گروه بودیم و استارت یک رسانه ای که داشته باشیم همان سال 90 با همان 5_6 نفر از رفقا خورد. منتها شرایط طوری بود که همه آنها پناهنده و خارج از کشور بودند. آمدنیوز تقریبا خرداد یا تیر 95 بود که شروع شد.
گرداننده شبکه معاند آمدنیوز افزود: ما ابتدا کار را به شکل سایت آغاز کردیم و آن زمان اصلا تلگرام نبود که کانال داشته باشیم. البته تلگرام هم که آمد خود من علاقه ای به فعالیت در کانال نداشتم و فکر می کردم که هیچ کس کانال را نمی بیند و همه خبرها را از سایت ها دنبال می کنند. تا بعد که یک دفعه جو تلگرام گرفت و ما گفتیم که یک کانال نیز در تلگرام بزنیم که به یک باره دیدیم کانال نیز خیلی گرفت.
زم درباره نحوه شبکه سازی هایی که در قالب کانال آمدنیوز صورت گرفت، تصریح کرد: پس از تشکیل کانال به هر حال برای رسیدن اخبار منابع به انحای مختلف به ما وصل می شد. مثلا آن اوایل یک نفر به من پیام داد که آیا کانال آمدنیوز برای شما است که من به او گفتم نه اصلا برای من نیست و یک گروه است که این کانال را می گرداند. به هر حال به مرور اسم کانال پیچید طوری شد که هر کس به یک منبع وصل شد. مثلا منبعی که اطلاع از آمریکا داشت به یک آدم در آمریکا وصل می شد.
وی در پاسخ در توضیح چگونگی وصل شدنش به افراد مختلف برای گرفتن اطلاعات از آنها گفت: خبرهای خاصی که می زدیم، در آن زمان به شکل اتومات منابعی پیدا شدن شدند که به ما اطلاعات و خبر می دادند. از وزارت خانه ها، ادارات مختلف که به شکل موردی به ما وصل می شدند و اطلاعات و خبر می دادند.
زم در پاسخ به این سوال که آیا افرادی که از ادارات، سازمان ها و وزارتخانه ها به او اطلاعات می دادند افراد عادی بودند یا از مسئولان رده بالا بودند، افزود: آنهایی که به ما موردی اطلاع می دادند را نمی توانستیم بفهمیم که آدمهای عادی هستند یا از مسئولان رده بالا هستند. البته شما به گونه ای سوال می کنید که من نمی خواهیم و صلاح نیست که به شکل شفاف به سوال شما پاسخ بدهم. چون اسامی افراد بزرگی وجود دارد که صلاح نیست اسم آنها برده شود به این دلیل که اگر اسم آنها را ببرم ممکن است دوباره از من شکایت کنند و مجددا شکایات دیگری به پرونده من اضافه شود.
گرداننده شبکه معاند آمدنیوز در پاسخ به این سوال که هدفش از تشکیل این کانال چه بود؟ گفت: ما هدف اولی مان که کمی در میانه راه کمرنگ شد ولی تا انتهای مسیر آن رها نکردیم مبارزه با مفاسد اقتصادی بود.
زم درباره این که آیا روش این مبارزه منطقی بود یا خیر؟ گفت: شما بگویید کجای آن غیرمنطقی بود؟
وی در واکنش به اینکه آیا مبارزه با مفاسد اقتصادی باید با تشویق به اغتشاش همراه باشد؟ گفت: در فضایی که من بودم تلقیناتی انجام می شد که این تلقینات در بستر تفکرات من سوار شده بود.
گرداننده شبکه معاند آمدنیوز در ادامه این مصاحبه در پاسخ به این سوال که به دنبال چه چیز بوده است، گفت: من به دنبال تاثیرگذاری بودم.
زم درباره این که آیا فعالیت های آمدنیوز سرنوشت عده ای را او آن را تشویق به اغتشاشات خیابانی می کرد، تغییر نداد، خاطرنشان کرد: آنهایی که من دوبار مصاحبه کردم و گفتم که من اطلاعات فیک دادم. البته زمانی که کانال دست من بود آموزش ساخت مواد منفجره و ککتل مولوتف انجام نشد. البته کانال برای هرکسی است که آن را ایجاد کرد.
وی افزود: البته شما می گویید اغتشاشات، ما معتقد بودیم که این ها اعتراضات مردمی است.
گرداننده شبکه معاند آمدنیوز درباره اینکه اگر اعتراض هم بود، شما با اقداماتتان موجب به اغتشاش کشیدن آن شدید، گفت: خودم تا اواسط سال 97 یک گرایشاتی داشتم و فکر می کردم که شاید نظام بهتری از جمهوری اسلامی بتواند روی کار بیاید. یعنی از دی ماه تفکر براندازی بر من غالب شد.
زم در پاسخ به این سوال که آیا به مردم خیانت نکرده ای، گفت: من به مردم خیانت نکردم بلکه تنها اشتباه رسانه ای کردم. به خاطر اینکه نظام نباید مردم را دستگیر می کرد ولی به هر به آتش اعتراضات دمیدیم.
وی در پاسخ به این سوال که گروه های خارج نشینی که علیه نظام کار می کنند دنبال چه هدفی هستند،
تصریح کرد: آنها به دنبال تغییر نظام هستند و نفی شخصی آنها در براندازی است. به هر حال من قبول دارم که فعالیت ما ممکن بود که اعتراض مردم را به اغتشاش بکشاند.
گرداننده شبکه معاند آمدنیوز همچنین در پاسخ به این سوال که نام عده ای که به شما اطلاعات نظام را می دهند را چه می گذارد، گفت: او در ساختاری که کار می کند ممکن است در حال خیانت باشد و ممکن است فردی بوده که حقوق می گیرد و دسترسی به اطلاعات محرمانه و اخبار طبقه بندی شده و برای ما می فرستد.
وی درباره جعلی بودن اخباری که از جاسوس بودن فرزند رئیس سابق قوه قضاییه در کانال تلگرامی آمدنیوز منتشر کرده بود، تصریح کرد: سند این خبر مشکل داشت. البته ما تا 6 ماه بعد از انتشار این خبر نیز اطلاعی از اشکالی که در سند آن وجود داشت، نداشتیم.
زم در ادامه این گفت وگو در پاسخ به این که چه زمانی به این نتیجه رسید که پایگاه سپاه را با موشک مورد هدف قرار بدهد؟ گفت: این مسئله مرتبط با فردی بود که از سال 95 برای پشتیبانی صفحه اینستاگرام آمدنیوز به من وصل شده بود. در اواسط گفت وگوهایی که با هم داشتیم به یکباره به من گفت که توانایی ساخت موشک را هم دارد.
وی درباره ارتباطش با سرویس های اطلاعاتی فرانسه، آمریکا و کشورهای دیگر گفت: در خارج از کشور ارتباط گرفتن با این گروه ها تقریبا یک ارتباطاتی هست که وجود دارد البته نمی گویم که این ارتباطات خیلی علنی است ولی خب ارتباط گیری این سرویس ها به گونه است که معمولا در پوشش افراد با مهارت و شغل های مختلف به شما نزدیک می شوند.به طور مثال فردی که از طرف سرویس های اطلاعاتی به من نزدیک می شود خود را استاد دانشگاه و دکتر معرفی می کند. ما هم سازمان اطلاعاتی نداریم که بتوانیم فردی که به ما وصل می شود را مورد ارزیابی و شناسای قرار دهیم تا ببینیم که اصلا از کدام سرویس اطلاعاتی به ما وصل شده است. مشخصا راجع به فرانسه و آمریکا اشاره کردید این دو کشور اساسا بحث جدایی دارند.
گرداننده شبکه معاند آمدنیوز ادامه داد: از طرف پلیس به من زنگ زدن و گفتن که باید به اداره پلیس بیایی. آنجا به من گفتند که به آنها گزارش رسیده که خطرات جانی من را تهدید می کند و گفتند که آیا این گزارشات را تایید می کنم. و من هم تایید کردم و گفتم که احساس می کنم که باید حفاظت جانی داشته باشیم. من همانجا از آنها پرسیدم که شما از طرف چه سازمانی هستید. آنها گفتند که پلیس فرانسه وظیفه حفاظت از من را بر عهده خواهد داشت.
زم افزود: ولی به آنها گفتم که واضح بگویند که می خواهند من برای آنها چکار کنم. گفتند که می خواهند با من کار کنند و حمایت مالی من را برعهده بگیرند. و گفتند که به شخص من که هر اندازه که خودم بگویم حقوق می دهند و برای تیم آمدنیوز نیز اگر کاری باشد یا سخت افزاری یا دفتری نیاز داشته باشیم در اختیار تیم آمدنیوز قرار دهند تا ایران را به هم بریزیم.
وی گفت: موقعیت من طوری بود که می توانستم با هر جا که می خواهم ارتباط بگیرم. یعنی حتی اگر می خواستم می توانستم با موساد نیز ارتباط بگیرم. من انقدر برای آنها مهم بودم که حتی اجازه نمی دادند با خانواده بیرون برم.
گرداننده شبکه معاند آمدنیوز در پاسخ به این سوال که برای این کانال تلگرامی چقدر زمان صرف می کرده است، خاطرنشان کرد: اوایل شروع به کار این کانال یعنی از اوایل سال 95 تا انتخابات 96 تقریبا روزی 18 زمان به شخصه زمان می گذاشتم که بعد زندگی ام به همین واسطه به مشکل خورد.
زم در پاسخ به این سوال که مسئولیت خسارات جانی و مالی که به واسطه فعالیت کانال آمدنیوز ایجاد شد، با کیست؟ گفت: نمی دانم. به هر حال در جریان فعالیت ما مردم زیادی آسیب دیدند. ما یک سری کارهایی انجام دادیم که در بحث اعتراضات و تجمعات یا اخباری بوده که از طریق کانال منتشر می شده است. طبعا الان دیگر آن کارها را نمی کنم و مشخصا از کارهای که انجام دادم پشیمانم. به طور خاص اگر امروز بود هیچگاه فراخوان برای اعتراضات نمی داد یا اینکه اگر کسانی بودند که از طریق کانال آمدنیوز اقدام به انتشار این فراخوان ها می کردند را از این کار منع می کردم و اجازه این کارها را نمی دادم. و به هر حال جای حلالیت طلبیدن نیز دارد و انشاالله که آنهایی که آسیب دیدند من را حلال کنند.
وی درباره فعالیت های مشترک با رسانه های معاند خارج از کشور گفت: بیشتر اوایل با صدای آمریکا و مشخصا با اقای فلاحتی کار می کردم. به هر حال 4 رسانه بی بی سی، رادیو فردا، صدای آمریکا و دوویچه وله که به عنوان رسانه های اصلی ضدنظام جمهوری اسلامی فعالیت می کنند، تمام هزینه فعالیت خود را از دولت های متبوع خود دریافت می کنند و طبعا تابع سیاست های کشوری هستند که از آنها بودجه می گیرند. یعنی هر کشوری که با ایران تعارض منافع دارد، رسانه خاص ضد ایرانی خود را دارد و با اختصاص بودجه برای این رسانه ها در حال فعالیت علیه جمهوری اسلامی است.
زم تصریح کرد: مثلا اگر بی بی سی در سال 88 بر روی تظاهرات مردمی آتش ریخت، در نهایت این مردم و کشور بود که آسیب دیدند ولی مثلا در 96 بی بی سی زیاد فعالیت نکرد و این آمدنیوز بود که فعالیت کرد. یک جایی است که آدم ها کار می کنند. به طور مثال فردی است که یک سیاهی لشکر را دور خود جمع کرده و اسم سازمانی که تشکیل داده را به یک نامی گذاشته و وقتی بررسی می کنید می بینید که بودجه فعالیت ضد ایرانی خود را مستقیما از یک یهودی اسرائیلی می گیرد. می خواهم بگویم که نباید زیاد به حرف هایی که در رسانه های خارج از کشور زده می شود زیاد اعتماد نکند. من که با این گروه ها و رسانه ها کار کردم می دانم که اکثر آنها در راستای منافع شخصی خود کار می کنند و آدم هایی که دور و اطراف این رسانه ها هستند و برای آنها کار می کنند نیز نمی دانند که در حال انجام چه کاری هستند و صرفا به دنبال اثبات خودشان هستند تا پول بیشتری دریافت کنند.
گرداننده شبکه معاند آمدنیوز ادامه داد: من نیز از یک سری از رویه هایی که در آمدنیوز انجام شد قلباً ناراضی هستم و پشیمانم. خیلی کارهای من موجب آسیب به خانواده ام شد.
وی درباره همکاری مشترک خود با رضا پهلوی گفت: من گفتم اولین فراخوانی که پهلوی بدهد را ما منتشر می کنیم. اتفاقا یکی دو ماه بعد از آن یک فراخوانی راجع به دریای خزر داد و گفت که مردم در مقابل مجلس جمع شوند و ما نیز آن را منتشر کردیم. ولی یک نفر برای ما فیلمی ارسال نکرد که بگوید ما در مقابل مجلس تجمع کردیم.
زم درباره نحوه ارتباط گیری با آمریکا نیز گفت: ما یک بحث مهاجرت به آمریکا داشتیم که به هر حال نشد. آنها می گفتند برای اینکه بتوانم به آمریکا مهاجرت کنم باید یک اقدامی انجام دهم که برای آنها به منزله اقدامی در راستای منافع این کشور باشد.
گرداننده شبکه معاند آمدنیوز در پاسخ به این سوال که در مسیری که علیه جمهوری اسلامی در این سالها کار کردی آیا پیش آمد که از این فعالیت ها خسته شوی و اصطلاحاً کم بیاوری؟ تصریح کرد: بله. در مقطعی که یک یادداشت برای رضا پهلوی نوشتم در همان مقطع تصمیم گرفته بودم که به طور کلی این کانال را ببندم و با خود می گفتم که اساسا هدف فعالیت آمدنیوز چیست؟ خیلی فشار روی من زیاد بود و از طرفی مایوس شده بودم و با خود می گفتم که من این همه فعالیت کنم که انتهایش این باشد که جمهوری اسلامی برود و امثال رضا پهلوی یا تیم سلطنت طلب ها روی کار بیایند؟!
وی افزود: دوستی در مالزی داشتم که او نیز از طریق یک واسطه قرار بود عادل الجبیر که وزیر امور خارجه سابق عربستان بود به من وصل کند تا شبکه ای در موازات شبکه ایران اینترنشنال ایجاد کنیم. چون اعتقاد داشتند که این شبکه دیگر خط و خطوط باب میل عربستان را دنبال نمی کند و به دست همان باند گرداننده این شبکه افتاده است و مثل این که 10 اسم به او داده بودند که او درباره آنها تحقیق کنند که یکی از این اسامی من بودم که در نهایت نیز به اسم من رسید بود.
زم گفت: برای تاسیس و فعالیت این شبکه بودجه 30 میلیون دلاری در سال در نظر گرفته بودند که کار حتی به روابط میان وکلا نیز رسید و گفتند که سالی 30 میلیون دلار برای این شبکه تلویزیونی پرداخت می کنند و حتی به شکل جداگانه به آمدنیوز هم بودجه می دهند. منتها منجر به سفر من شد که در نهایت به دستگیری من منجر شد.
وی در ادامه این مصاحبه در پاسخ به این سوال که چه کسی از تو خواسته بود که آمار عملیات ها در سوریه را بدهی، تصریح کرد: ما آنموقع یک نیازمندی برای دوستی در ترکیه داشتیم که می گفت استاد دانشگاه است ولی بعد از شش هفت ماه فهمیدیم که استاد دانشگاه پوشش است. البته او استاد دانشگاه هم بود ولی همزمان با میت( سازمان اطلاعات ترکیه) نیز کار می کرد.
گرداننده شبکه معاند آمدنیوز درباره جزئیات درخواستش از رستمی(فردی که در لباس مدافع حرم در سوریه جاسوسی می کرد) برای دادن اطلاعات عملیات گفت: همان ماه اول بود که به او گفته بودم اگر این کار انجام دهد به او پول می دهم. من رستمی را دیده بودم. در ترکیه و در خانه پدر زن عباس غفاری با او ملاقات کرده بود و اساسا آنجا بود که با او آشنا شده بودم.
زم در توضیح ماجرای دستگیری خود گفت: زمانی که در فرانسه بودم، یک ساعت قبل از این که به فرودگاه برای پرواز به عراق بروم، یکی دوتا ملاقات داشتم ولی بعد از این که این ملاقات ها انجام شد، به من زنگ زدند و گفتند که باید برای ملاقاتی مهم به هتل بروم. در هتل دو سه نفر که گویا از سازمان امنیت فرانسه بودند از علت سفرم پرسیدند و پس از آن گفتند که من آنها را در موقعیت سختی قرار داده ام. من ابتدا متوجه نشدم.
آنها ادامه دادند اگر من بروم و بتوانم به فرانسه بازگردم یعنی دیگر نیازی به حفاظت از من نیست ولی اگر بازنگردم که آنها متوجه می شوند که من فرد مهمی هستم و باید جلسه ای درباره این موضوع برگزار کنند.
گرداننده شبکه معاند آمدنیوز در پاسخ به این سوال که از چه زمانی متوجه شد که در رصد نیروهای اطلاعات سپاه قرار دارد، تصریح کرد: من به طور واضح حس نکردم که در رصد اطلاعات سپاه قرار دارم و فکر می کردم که در حال محک زدن من هستند.
وی در تشریح تغییر نوع نگاهش قبل و بعد از دستگیری، خاطرنشان کرد: من توقع برخورد وحشیانه ای را داشتم. یعنی در خارج از کشور به من گفته بودند که اگر من بازداشت شوم، برخوردهای خشنی با من خواهند داشت. در حالی که برخورد بدی با من در این مدت نشده است. البته نمی گویم که کویت بوده است.
زم در واکنش به لحظه ای که کانال او از دسترس گردانندگان آن خارج و به دست نیروهای اطلاعات سپاه افتاد و همچنین کاهش سریع دنبال کننده این کانال پس از انتشار این خبر، گفت: این مسئله یعنی اعتبار این کانال به شخص من بوده است.
گرداننده شبکه معاند آمدنیوز در پاسخ به این که آیا منابعی که از داخل به او اطلاعات می دهند، دستگیر شدند؟ گفت: سه چهار نفر از آنها را اطلاع دارم که دستگیر شده اند و بقیه آنها را خبر ندارم.
وی در پاسخ به این سوال که اگر قاضی بود، چه حکمی به خود می داد، تصریح کرد: روز اول به شکل سخت گیرانه به من گفتند که حکم من اعدام است.