جزییات جدید «بومی‌گزینی» متقاضیان در آزمون استخدامی

هشتمین آزمون فراگیر استخدامی دستگاه‌های اجرایی و دولتی قرار است در هفته نخست آذرماه برگزار شود که در این آزمون، امتیازات ویژه‌ای برای داوطلبان بومی در نظر گرفته شده است.
کد خبر: ۱۲۸۱۴۵۱

به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، ثبت نام هشتمین آزمون فراگیر استخدام دستگاه‌ های اجرایی و دولتی کشور در سال ۱۳۹۹ از ۲۰ شهریور ماه آغاز شد که تا ۲۹ همان ماه ادامه داشت. قرار بود این آزمون در نهم آبان ماه امسال در سراسر کشور برگزار شود، اما در ۱۶ شهریورماه مجلس شورای اسلامی بومی گزینی در آزمون استخدامی را با هدف ماندگاری نیروها در شهرستان تصویب کرد.

بر اساس قانون اصلاح ماده (۴۴) قانون مدیریت خدمات کشوری (مصوب ۱۶ شهریورماه ۹۹) مجلس شورای اسلامی مبنی بر «اولویت قائل شدن برای جذب داوطلبان بومی شهرستانی به استثنای شهر تهران و مراکز استان‌ها» به متقاضیان ثبت‌نام کننده در آزمون اجازه داده خواهد شد بر اساس قانون اصلاحی و شغل محل‌های موجود در دفترچه راهنمای ثبت نام با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به ویرایش اطلاعات و شغل محل انتخابی خود اقدام کنند.

همچنین مقرر شد شورای توسعه مدیریت، اولویت‌هایی را برای افراد در نظر بگیرد و پس از نهایی شدن، فرصتی برای شرکت‌کنندگان فراهم ‌شود تا اطلاعات خود را در سایت سازمان سنجش آموزش کشور ویرایش کنند. براین اساس از ۲۹ مهرماه تا دوم آبان متقاضیان می‌توانند با مراجعه به درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور اصلاحات لازم را انجام دهند.

سازمان سنجش کشور در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که برای ایجاد فرصت مناسب برای آمادگی تمامی متقاضیان ثبت‌نام کننده در این آزمون که متقاضی ویرایش و اصلاح شغل محل انتخابی خود هستند، زمان برگزاری آزمون به ششم و هفتم آذرماه ماه تغییر یافته است.

شرایط بومی‌گزینی در آزمون استخدامی دستگاه‌ها

بر اساس ماده یک بخشنامه ابلاغی سازمان اداری و استخدامی به تمام دستگاه‌های اجرایی، داوطلب بومی به فردی اطلاق می‌شود که متولد یا ساکن با سابقه ۱۰ سال سکونت در همان شهرستان باشد.

بومی بودن متقاضی از چند طریق احراز می‌شود؛ یکی از آنها این است که شهرستان محل تولد مندرج در شناسنامه داوطلب با شهرستان مورد تقاضا یکی باشد.

نکته قابل توجه این است که برابر اعلام سازمان اداری و استخدامی با توجه به تغییرات تقسیمات کشوری در سال‌های مختلف، در صورت اختلاف نظر یا ابهام در خصوص شهرستان محل تولد، ملاک عمل، نظر اداره کل ثبت احوال استان مربوطه خواهد بود.

همچنین راه دیگر شناسایی متقاضیان بومی، تایید ساکن‌بودن و حداقل ۱۰ سال سکونت در محل از طریق ارائه استشهاد محلی ممهور به مهر نیروی انتظامی (پاسگاه یا کلانتری محل) در شهرستان مورد تقاضا است.

در تبصره بخشنامه ابلاغی توسط سازمان اداری و استخدامی اعلام شده که داشتن گواهی تحصیل در مقاطع تحصیلی ابتدایی، راهنمایی یا دبیرستان در شهرستان محل مورد تقاضا با تأیید اداره آموزش و پرورش شهرستان مربوطه، می‌تواند به عنوان تمام یا قسمتی از سابقه ۱۰ سال سکونت به شرط ارائه استشهاد محلی مبنی بر تأیید ساکن‌بودن فعلی فرد در شهرستان محل مورد تقاضا ملاک محاسبه باشد.

اولویت‌های سهمیه بومی به غیربومیان چیست؟

در هشتمین آزمون فراگیر استخدامی دستگاه‌های اجرایی، داوطلبان بومی شهرستانی نسبت به سایر داوطلبان غیربومی دارای اولویت هستند. اولویت بومی اینگونه است که نمره‌ای که داوطلب بومی شهرستانی در آزمون کتبی (مجموع وزن ۴۰ درصد برای سوال‌های عمومی و ۶۰ درصد برای پرسش‌های تخصصی) کسب می‌کند با ضریب ۱.۴ محاسبه و ملاک عمل قرار می‌گیرد.

همچنین حد نصاب آزمون، کسب حداقل ۵۰ درصد نمره نفر اول با ارزش وزنی ۴۰ درصد برای سوال‌های عمومی و ۶۰ درصد برای پرسش‌های تخصصی در هر شغل‌- شهرستان در هر یک از دستگاه‌های اجرایی است.

براساس آخرین آمار اعلامی حدود ۵۶۰ هزار نفر در این آزمون ثبت نام‌کرده اند که از این میان بیش از ۳۸ هزار نفر جذب می‌شوند و این تعداد جدای از آمارهای جذب نیروی انسانی توسط وزارت بهداشت است که ثبت نام و جذب آن به صورت جداگانه خواهد بود.

در این دوره ۲۸ دستگاه در این آزمون حضور دارند و بیشترین سهمیه استخدامی مربوط به وزارت آموزش و پرورش است که بیشترین تعداد شرکت‌کنندگان برای آزمون را نیز به خود اختصاص داده است و پس از آن وزارت کشور قراردارد.

سازمان ملی بهره‌وری با ۶ سهمیه استخدامی کمترین میزان سهمیه در آزمون هشتم را دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سلامت مهمان جیب خودتان!

در گفت‌وگوی «جام‌جم» با سرپرست اداره کل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان نظام پزشکی کشور مطرح شد

سلامت مهمان جیب خودتان!

نیازمندی ها