تماشای دقیق محیط پیرامون و دقت به سازوکار رویدادها معمولا باعث میشود ایدههای نو خلق بشود و در پی آن راهحلهایی برای رفع پیچیدگیهای موجود ارائه شود.
اختراع هم در چنین مسیری شکل میگیرد؛ جایی که نیازی احساس شده، دانش و مهارت کافی برای برطرفکردن نیاز و تقاضای جامعه یا صنعت کسب شده و در نهایت محصول لازم طراحی و ساخته میشود. بر همین اساس «سید محسن بنی جمالی» با تخصصی که در حوزه رباتیک دارد توانسته به یکی از نیازهای مهم صنعت پاسخ بدهد.
در بسیاری از صنایع برای ردیابی خطا یا پیداکردن مشکلات در ساخت مخازن مختلف، لازم است داخل مخزن با دقت بررسی شود.
در واقع این نیاز برای بررسی عمق چاهها و لولهها هم وجود دارد و برای همین این مخترع، ایده ساخت دستگاه ویدئوسکوپ منحصر بهفردی را ارائه کرد که به منظور بازرسی از محلهای غیر قابل دسترس، خطرناک و شبکههای لولهای زیرزمینی به کار میرود.
گفتنی است این مخترع ایرانی محصولش را در سال 97 بهعنوان اختراع به ثبت رسانده است. در حال حاضر این محصول تجاری در واحدهای بازرسی و تست مخازن سیانجی در سراسر کشور بهکار گرفته میشود.
عدم وابستگی به نمونه های خارجی
بازرسی از محلهای غیر قابل دسترس و خطرناک برای آگاهییافتن از شرایط داخلی و سلامت آنها همواره از حساسیت و اهمیت خاصی برخوردار بوده و شرکتهای بسیاری در سراسر دنیا نسبت به ساخت تجهیزات و ارائه خدمات مرتبط با این حوزه اقدام کردهاند.
هرچند شرکتهای خارجی دارای چند دهه سابقه ارائه محصولات مدرن در این حوزه هستند ولی از مزایای تولید نمونههای داخلی چنین تجهیزاتی میتوان به رفع وابستگی به کشورهای خارجی، طراحی و ساخت متناسب با نیازهای بومی صنایع داخلی و وجود پشتیبانی محصول و خدمات پس از فروش در دسترس خواهد بود.
طراحی متناسب با نیازهای ویژه صنایع
این ابزارها قریب به 80 سال است در صنعت به کار میروند. ولی بنا به نیازهای امروزی صنایع، مدلهای جدید طراحی و به بازار ارائه شده است.
نمونههای قبلی ایراداتی داشت، خیلی زود دچار استهلاک میشد، بعضی از قطعاتش دیگر در کشور موجود نبود و امکان واردات آن هم وجود نداشت.
در بعضی از صنایع نیاز بود قطعات به کار رفته در این دستگاهها طول عمر مشخص و ویژگی های خاص داشته باشند و این امکان نیز با این اختراع فراهم شده است و تمامی بخش های آن قابل سفارشی سازی است.
برای مثال طول بازرسی مخازن از 20 تا 300 سانتی متر، مجرای ورودی مخازن از 6 تا 25 میلی متر و حتی امکان استفاده از انواع مختلف پراب بازرسی (قسمت بازرسیکننده که وارد مخزن میشود) قابل سفارش است و بنا به نوع مصرف و نیاز قابلیت تغییر دارد.
هزینه رقابتی
تمام نمونههایی که اکنون در کشور وجود دارد وارداتی است و ویدئوسکوپ تولید شده تنها نمونه کاملا ایرانی به حساب میآید. بههمین خاطر نیز قیمت بسیار کمتری به نسبت نمونههای خارجی دارد که در بازار داخلی یافت میشود.
قابلیت تصویربرداری از تمام زوایا
این دستگاه قابلیت چرخش 180درجهای در محور طولی و چرخش 360 درجه در محور عرضی را دارد. که به واسطه آن میتوان همه جهات مجاری بسته را مشاهده کرد.
قابلیت پخش در انواع نمایشگرها
این دستگاه بهآسانی به هر نوع نمایشگری متصل میشود و این امکان وجود دارد که تصویر را روی لپ تاپ، تلویزیون و یا در نمایشگر رایانه شخصی و خانگی بتوان مشاهده کرد.
کیفیت بالای تصاویر
ویژگی منحصر به فرد این دستگاه کیفیت تصویر خروجی است که بهواسطه استفاده از لنز مینیاتوری دیجیتال تصاویر با کیفیت HD ارائه میدهد.
ویدئوسکوپ یا بروسکوپ ابزاری پیشرفته در حوزه بازرسی بصری و بازرسی غیرمخرب است که از سوی شرکت دانشبنیان آریا فناوران آرتا بینش (با سر واژه آفاب) در سال ۱۳۹۷ به ثبت اداره مالکیتهای معنوی رسیده است. حوزه فعالیت این شرکت، تولید و ساخت تجهیزات بازرسی بصری شامل ویدئوسکوپ صنعتی، ربات بازرسی لوله و دوربینهای بازرسی چاه است. این گروه فعالیت تجاری خود را با تاسیس شرکت در مرداد ماه ۱۳۹۶ آغاز کرده است و امروز در عرصه تولید انواع رباتهای بازرسی صنعتی، کشور را بینیاز کرده است.
شرکت آریا فناوران آرتا بینش توسط تعدادی از متخصصین رشته های مهندسی، در پی اجرای چندین پروژه موفق صنعتی و با هدف خدمت به صنعت کشور بنیان نهاده شد.
این گروه که فعالیت تجاری خود را با تاسیس شرکت در مرداد ماه 1396 آغاز کرده، از ابتدا به ساخت محصولات فناورانه در حوزه رباتیک و اتوماسیون صنعتی پرداخته است. شرکت آریا فناوران آرتا بینش علیرغم مدت کوتاه فعالیتش توانسته خدمات ارزشمندی در زمینههای ساخت نمونه تجهیزات پیشرفته بازرسی بصری شامل ویدئوسکوپ صنعتی، ربات پیمایش لوله و ربات بازرسی چاه به صنایع کشور ارائه کند.
همچنین با توجه به سوابق شرکت در حوزه اتوماسیون صنعتی با شیوع ویروس کرونا اقدام به طراحی و ساخت دستگاه و خط تولید ماسکهای جراحی بهصورت کاملا بومی کرده تا سهم کوچکی در مسیر مقابله با گسترش این بیماری داشته باشد.
این شرکت هم اکنون از شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان مرکزی است و آمادگی خدمترسانی به بخشهای مختلف صنعت، برای رفع نیازهای فناورانه آنها در سریعترین زمان و با کیفیت و قیمت رقابتی را دارد.
راه های ارتباط با آریا فناوران آرتا بینش:
سایت: www.afab.co.ir
اینستاگرام: arta_binesh
ایمیل: corp.fab@gmail.com
شماره تماس:
32221110- 086
33131460 -086
آدرس: اراک، انتهای خ شهید رجایی، بلوار قدوسی، پارک علم و فناوری استان مرکزی، واحد 208
مریم ملی - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر