بازداشت نماینده سیاهپوست کنگره آمریکا هنگام شرکت در تظاهرات (+عکس)

رسانه‌ های آمریکایی از دستگیری یک قانونگذار ارشد این کشور حین شرکت در یک تجمع اعتراضی درباره حق رأی‌دهی خبر داده‌اند.
کد خبر: ۱۳۲۶۷۸۵

به گزارش جام جم آنلاین، منابع خبری گزارش داده‌اند پلیس کنگره آمریکا عصر پنجشنبه (به وقت محلی) یک قانونگذار سیاهپوست این کشور را هنگام شرکت در یک تجمع اعتراضی دستگیر کرد.

«جویس بیتی»، قانونگذار دموکرات ایالت «اوهایو» در مجلس نمایندگان آمریکا هنگام شرکت در تظاهراتی با هدف اعتراض به محدودیت‌های وضع‌شده برای رأی‌دهندگان در ایالت‌های جمهوری‌خواه، توسط پلیس کنگره بازداشت شد.

جویس بیتی ۷۱ ساله ریاست فراکسیون سیاه‌ پوستان کنگره آمریکا را به عهده دارد. پلیس کنگره علاوه بر او چند فعال دیگر را هم بازداشت کرده است.

پلیس کنگره آمریکا ساعاتی بعد از این اتفاق گفت ۹ نفر را به دلیل «تظاهرات در منطقه ممنوعه در ساختمان کنگره» بازداشت کرده است.

به نوشته روزنامه دیلی‌میل، تظاهرات‌کنندگان این تجمع را برای اعتراض به تلاش‌های برخی قانونگذاران جمهوری‌خواه در کنگره با هدف دشوارتر کردن رأی دادن در انتخابات برگزار کرده بودند.

بازداشت نماینده سیاهپوست کنگره آمریکا هنگام شرکت در تظاهرات (+عکس)

 

جدال‌ها میان حزب جمهوری‌خواه و دموکرات در خصوص قوانین مربوط به حق رای دادن در انتخابات از زمان ریاست‌ جمهوری «دونالد ترامپ» در آمریکا شدت گرفته است.

ترامپ، تلاش‌های قانونگذاران دموکرات از طریق اقداماتی مانند رأی‌گیری پستی یا تسهیل قوانین حق رأی برای گروه‌های اقلیت را نوعی تلاش برای کودتا علیه خودش دانسته و از چنین اقداماتی به عنوان «تلاش برای تقلب انتخاباتی» یاد می‌کرد.

برخی ایالت‌های جمهوری‌خواه در ماه‌های گذشته قوانینی را از طریق مجلس‌های ایالتی به تصویب رسانده‌اند که شرکت در انتخابات را دشوارتر می‌کند. دفتر خانم بیتی ساعاتی قبل‌تر اعلام کرده بود او در تظاهراتی که هدفش اعتراض به چنین قوانینی است شرکت خواهد کرد.

او در بیانیه‌ای گفته بود: «۵۶ سال بعد از تصویب قانون حقوق رأی‌دهی، هنوز هم حق آمریکایی‌ها برای رأی‌ دادن مورد حمله قرار می‌گیرد، چرا که مجالس ایالتی شب و روز به دنبال آن هستند که قدرتمان را از ما سلب کنند.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «بنابراین، من به عنوان رئیس‌ فراکسیون سیاه‌پوستان و مهم‌تر از آن به عنوان یک زن‌ سیاه‌پوست به گروهی از افرادی خواهم پیوست که طالب عدالت و تغییرند و می‌خواهند رأی ما همانند رأی تمامی افراد دیگر به حساب آورده شود.»

هفته گذشته جو بایدن تلاش‌ها در مجالس ایالتی آمریکا برای تغییر قوانین رأی دادن را مورد انتقاد قرار داده و از آنها به عنوان «تهدیدی علیه دموکراسی» یاد کرده است. او گفت: «این خطرناک‌ترین تهدید در طول تاریخ علیه انتخابات سالم و آزاد به شمار می‌رود.»

سنت ظریف دستکاری در آرا در آمریکا

در آمریکا دستکاری‌های ظریف در قوانین رأی‌دهی یکی از راه‌های مبارزات انتخاباتی میان سیاستمداران به شمار می‌رود.

یکی از این روش‌های چنین تلاش‌های غیردموکراتیکی، «جریمندرینگ» نام دارد که در زبان فارسی به «کژحوزه‌بندی» ترجمه شده در واقع برای اشاره به تقسیم‌بندی نادعادلانه حوزه‌های انتخاباتی یا دستکاری در این حوزه‌ها به کار می‌رود.

این واژه در واقع ترکیبی از نام «البریج جری»، فرماندار ایالت ماساچوست در اوایل قرن ۱۹ و لغت « salamander» به معنی «سمندر» است و اولین بار ۲۶ مارس ۱۸۱۲ در واکنش به اقدام او برای دستکاری مناطق انتخاباتی ماساچوست به کار رفت.

بازداشت نماینده سیاهپوست کنگره آمریکا هنگام شرکت در تظاهرات (+عکس)

این کارتون سیاسی مارس ۱۹۸۲ در واکنش به اقدام فرماندار ماساچوست برای بازترسیم نقشه مربوط به حوزه‌ انتخاباتی «اسکس جنوبی» در انتخابات سنای ایالتی چاپ شد. هدف فرماندار تضعیف آرای حزب فدرالیست بود.

«جری» که خودش عضو حزب «دموکرات-جمهوری‌خواه» بود حوزه‌های انتخاباتی را به گونه‌ای دستکاری کرده بود که رأی‌گیری‌ها به نفع حزب او و به ضرر حزب رقیب «فدرالیست» تمام شود.

شکل یکی از حوزه‌هایی (اسکس جنوبی) که «البریج جری» نقشه آن را مجدداً ترسیم کرده بود، شبیه سمندر شده بود که روزنامه «بوستون گزت» آن را دستمایه طنز قرار داد و واژه «جریمندر» (سمندر جری) را برای آن انتخاب کرد.

از آن زمان به بعد «جریمندرینگ» به اصطلاحی تبدیل شده که توسّعاً به معنی هر گونه دستکاری در حوزه‌های انتخاباتی برای کمک به یک حزب به کار می‌رود. این پدیده که در آن به جای آنکه رأی‌دهندگان سیاستمداران را انتخاب کنند، سیاستمداران رأی‌دهندگان را انتخاب می‌کنند، یکی از مصادیق جلوگیری از تحقق دموکراسی در انتخابات آمریکا هم به شمار می‌رود.

هدف اصلی کژحوزه‌بندی، چنانکه احتمالاً مشخص است، بالا بردن حداکثری اثرات رأی‌دهندگان «حامی» و به حداقل رساندن اثرات آرای «مخالفان» از طریق دستکاری در حوزه‌بندی‌ها است.

منبع: فارس

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها