به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس، منابع خبری شامگاه جمعه گزارش دادند که قربانیان سیل ویرانگر اخیر در ترکیه به ۳۱ نفر افزایش یافته است.
سیل روز چهارشنبه استانهای ساحلی «بارتین»، «قسطمونی»، «سینوپ» و «سامسون» در دریای سیاه را دربرگرفت و خانهها و پلها را خراب کرد و خودروها را با خود برد. صدها نفر با بالگرد منتقل و هزاران نفر مجبور به ترک خانههای خود شدند.
مدیریت بلایا و فوریتها اعلام کرد پنج پل در سیل فرو ریخت و دو پل دیگر آسیب دید. صدها روستا هم بدون برق ماندند و چندین راه مسدود شد.
«سلیمان سویلو» وزیر کشور ترکیه در سخنرانی خود در بوزکورت این صحنهها را شدیدترین فاجعه سیل که به چشم خود دیده توصیف کرد.
بارش شدید باران و جاری شدن سیل در منطقه دریای سیاه ترکیه مکرراً رخ میدهد. در جریان سیل ماه گذشته در استان ساحلی «ریزه» در شرق دریای سیاه دستکم ۶ نفر کشته شدند.
این فاجعه در حالی رخ داد که آتشنشانان در جنوب غرب ترکیه برای اطفای حریق در استان «موغله» منطقهای که مورد علاقه گردشگران و در امتداد دریای اژه است، همه تلاش خود را به کار بستند. این آتشسوزی که یکی از بیش از ۲۰۰ آتش سوزی در ترکیه از ۲۸ ژوئیه بود، سرانجام روز پنجشنبه مهار شد. در پی آن، دستکم هشت نفر جان باختند و هزاران نفر از ساکنان مجبور به فرار از شعلههای آتش شدند.
دانشمندان مسائل آب و هوایی میگویند هیچ تردیدی وجود ندارد که تغییرات آب و هواییِ ناشی از سوزاندن ذغال سنگ، نفت و گاز طبیعی منجر به تشدید بلایای طبیعی مانند موج گرما، خشکسالی، آتشسوزی، سیل و توفان میشود و انتظار میرود این بلایا با گرم شدن کره زمین بیشتر رخ دهد.