به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با اعتراض به تقسیم ارث میتوان گفت که یکی از مراحلی که ممکن است مورد اعتراض وراث قرار گیرد مرحله انحصار وراثت میباشد که در لیست اعلام شده به شورای حل اختلاف نامشان به عنوان وراث ذکر نشده باشد در این صورت و اثبات اینکه وی از خویشاوندان متوفی میباشد نام وی در لیست ذکر خواهد شد.
مرحله بعد ممکن است مورد اعتراض قرار گیرد زمانی میباشد نام وراث و ایست اموال متوفی در روزنامهها درج میشود در این زمان ممکن است طلبکاران متوفی و وراث نسبت به لیست اموالی که ذکر نشده مراتب اعتراض خود را اعلام میدارند.
در طول مدتی که صرف میشود تا گواهی انحصار ورثه صادر گردد اموال متوفی که توسط شورا شناسایی میشود مهر و موم میگردد و هیچ کس حق تملک و خرید و فروش آنها را نخواهد داشت.
بعد از آنکه گواهی انحصار ورثه صادر گردید وراث موظفند کلیه دیون متوفی را اموال وی پرداخت کنند در زمان تقسیم ارث باز ممکن است وراث اموال را قبول کنند، اما از پرداخت بدهی متوفی امتناع کنند که در این صورت دادگاه اقدام به تصفیه دیون خواهد کرد.
اگر بعد از تصفیه دیون متوفی تنها ملکی از وی باقی بماند تا زمانی به فروش نرسد باید به طور مشاع همه وراث به نسبت سهمشان از آن استفاده کنند و هیچ یک از وراث حق ندارد بدون اجازه دیگر وراث در آن دخل و تصرف کند.
روشهای تقسیم ارث متوقی
در کل دو روش برای تقسیم اموال متوفی وجود دارد یکی توافقی که بهترین راه برای تقسیم اموال میباشد و نیاز به مراجعه به دادگاه نیست و دیگری انحصار ورثه که حتی در صورت همکاری نکردن وراث و اعتراض به سهمشان با اقدام یکی از وراث به طور قانونی انجام میگیرد.
اگر متوفی ارثی از وی باقی نماند پرداخت دیون او با وراث نخواهد بود و قانون تکلیفی برای آنها قرار نداده مگر آنکه مالی از متوفی باقی مانده باشد و به نام کسی نباشد که در این صورت طلبکار میتواند از وراث درخواست پرداخت طلب خود را داشته باشد.
روش دیگری که از بروز اختلاف در بعد از مرگ متوفی جلو گیری میکند اینست که تا زمانی که شخص در قید حیات میباشد اموال خود را بین وراث تقسیم کند و از آنها وکالت بلاعزل و صلح عمری بگیرد که تا زمانی که در قید حیات باشد مالک اموال خود باشد.