تجربه نشان داده در طول سالهای گذشته نگاه مدیران به حوزه و راهکارهای آنها برای حل این چالش کارآمد نبوده است، این ناکارآمدی چنان بوده که حتی به حذف بودجه ریزگردها در مصوبه بودجه سالانه انجامیده است.
در سالهای گذشته هم راهکارهایی از جمله مالچپاشی نهتنها تاثیری در کاهش ریزگردها نداشته که گاه تبعات زیستمحیطی ناگواری هم به همراه داشته است.
برای رسیدن به تصمیم مؤثر در این حوزه در ابتدا نیازمند تغییر دیدگاه مدیران این حوزه هستیم، اینکه بحران ریزگردها را در ابتدا بپذیرند و از تاثیرش بر زندگی شهروندان آگاه باشند، در مرحله بعدی باید به راهکارهای مؤثر و بلندمدت فکر کنیم، میدانیم که پدیده ریزگرد یکشبه پدید نیامده است و دلایل پیدایی آن در بازه گستردهای قرار میگیرد که از تغییرات اقلیمی و خشکسالی تالابها آغاز میشود و به انفعال دیپلماسی آبی میرسد.
از وضعیت ناخوشایند هورالعظیم در خوزستان گرفته تا سدسازیهای ترکیه و البته وضعیت تالاب هیرمند در سیستانوبلوچستان شامل این نادیده گرفتن تاثیر دیپلماسی بر وضعیت ریزگردها در ایران است. بیش از ذرات معلق کنونی در هوا ما دچار یک غبارآلودگی در نحوه مدیریت ریزگردها هستیم که باید برای آن فکری کنیم.
معین الدین سعیدی - نایب رئیس فراکسیون محیط زیست / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب