به گزارش جام جم آنلاین همدان و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای استان همدان، محمد جوانبخت روز سه شنبه در حاشیه بازدید از طرح آبرسانی همدان افزود: در طول ۲ سال گذشته میزان بارش نزولات آسمانی در استان همدان مناسب نبوده و کاهش بارندگی و خشکسالی در سال آبی جاری، موجب کاهش منابع آب استان و ایجاد شرایط ویژه در تامین آب آشامیدنی شهر همدان شده است.
وی اظهار داشت: از سال گذشته و با روی کار آمدن دولت سیزدهم موضوع تامین آب شهر همدان در اولویت کاری وزارت نیرو قرار گرفت و طرح اضطراری تامین آب برای این شهر عملیاتی شد.
جوانبخت تصریح کرد: همه در شرایط کنونی به محدودیتهای مالی کشور واقف هستند اما با این وجود، برای پروژه آبرسانی همدان به دلیل اهمیت بالا، اعتبارات مناسبی تزریق شد.
وی با اشاره به اینکه سالها این پروژه به عنوان پروژه جاری در دست اجرا و مشکلات آن بر طرف نشده بود، تاکید کرد: طولانی شدن زمان اجرای این پروژه مشکلاتی را به وجود آورده بود که با اقدامات صورت گرفته در دولت سیزدهم این پروژه از حالت توقف کامل خارج و وارد پیشرفت در اجرای کار شد.
مدیرعامل و رییس هیات مدیره شرکت مدیریت منابع آب ایران خاطرنشان کرد: اقدامات صورت گرفته در طول چهار ماه گذشته بسیار ارزشمند است و پیشرفت فیزیکی این پروژه، با گذشته قابل قیاس نیست.
جوانبخت افزود: همه ارکان و اعضای پروژه باید به صورت ویژه به این طرح نگاه کنند و با احساس مسوولیت، نهایت تلاش را برای بهره برداری هرچه سریع تر از این پروژه داشته باشند.
وی اظهار داشت: اجرای این طرح به صورت روزانه از طرف وزارت نیرو پیگیری می شود و باید با کار شبانه روزی و آماده باش همه جانبه، خط اضطراری هرچه سریع تر بهره برداری شود.
معاون امور آب و آبفای وزیر نیرو گفت: استاندار همدان به جد پیگیر کار است و همه دستگاههای استان را پای کار آورده است و این احساس مسوولیت نشان از ابعاد بزرگ پروژه دارد.
وی با اشاره به اینکه باید برای پیشبرد کار به همه راهکارهای موجود توجه شود، تصریح کرد: زمان کوتاه است؛ انتظار داریم تشریفات به کمترین میزان برسد، مشکلات پروژه در صحنه حل شود و کار جهادی پیش برده شود.
جوانبخت خاطرنشان کرد: اقدامات انجام شده پیمانکار، در چند روز گذشته نشان میدهد، گروههای اجرایی همه جانبه پای کار هستند و با کمک مسئولان میتوانیم سرعت اجرای پروژه را بیشتر کنیم.
وی تاکید کرد: مسوولان شرکت آب منطقهای و آب و فاضلاب استان همدان در چند روز باقی مانده در حالت آماده باش باشند و در محل اجرای خط اضطراری آبرسانی همدان حضور یابند و روزانه اجرای طرح پیگیری کنند.
مدیرعامل و رییس هیات مدیره شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: وزیر نیرو دنبال اجرای هرچه سریع تر این طرح است و در مواردی تامین تجهیزات مورد نیاز این پروژه را خودش پیگیری کرده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان نیز گفت: اعتبارات مناسبی در اواخر سال گذشته برای اجرای طرح آبرسانی همدان اختصاص یافت که اقدامات صورت گرفته موجب افزایش سرعت اجرای پروژه شد.
محمد ضروری با اشاره به اینکه طول کل اجرای این طرح ۱۴۰ کیلومتر است، افزود: از ۱۰ کیلومتر لولهگذاری باقی مانده که قرار بود اجرا شود، تاکنون ۷.۵ کیلومتر اجرا شده و ۲.۵ کیلومتر دیگر نیز با سرعت قابل توجهی در حال اجرا است.
وی اظهار داشت: با مذاکرات صورت گرفته لولههای مورد نیاز اجرای این طرح در حال تامین است پیمانکار قول داده در زمان تعیین شده کار را اجرا کند.
ضروری تصریح کرد: مخازن آب شماره یک و ۲ این طرح با بیشترین سرعت ساخته و اکنون قابل بهره برداری شده و یک رکورد جدیدی را در اجرای اینگونه طرحها ثبت کرده است.
وی خاطرنشان کرد: الکترو موتورهای ایستگاههای پمپاژ شماره یک، ۲ و سه از پیش سفارش گذاری شده بود، چهار دستگاه پمپ دیروز وارد کارگاه شد و سه دستگاه دیگر نیز فردا وارد می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان تاکید کرد: با تجهیز و تامین الکترو موتورهای این طرح امکان پمپاژ ۶۰۰ لیتر آب در ثانیه فراهم می شود.
وی ادامه داد: خرید اتصالات و شیرآالات مورد نیاز طرح انجام و تاکنون ۲ محموله وارد کارگاه اجرایی شده است.
ضروری با اشاره به اینکه ریز کمبودها مشخص شده است، افزود: با کمکها و پیگیریهای استاندار همدان موانع پرداخت اعتبارات بر طرف و مطالبات قرارگاه پرداخت شده است.
وی گفت: طرح برق رسانی این پروژه نیز در دست اقدام است تا با بهره برداری از آن انرژی مورد نیاز خط انتقال، به صورت پایدار تامین شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان تاکید کرد: با همکاری مدیرکل منابع طبیعی استان برای جبران بخشی از کمبود شهر همدان، سه حلقه چاه که مربوط به مزرعه تولید بذر منابع طبیعی بود به صورت نیمه وقت در اختیار شرکت آب منطقه ای استان قرار گرفت.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان نیز گفت: همه دستگاه ها، ارگانها، نهادها و مسوولان استان بسیج شدهاند تا بحران کمبود آب آشامیدنی همدان را مدیریت کنند و آسیبهای آن را به کمترین میزان برسانند.
علیمردان طالبی اظهارداشت: وزارت نیرو، استاندار همدان و معاونان استاندار به جد پیگیر اجرای طرح آبرسانی همدان هستند تا با کمترین قصور این طرح اجرا شود.
وی افزود: در ان شرایط همه دستگاهها هر کمکی از دستشان بر بیاید همکاری میکنند و در صورتی که کوتاهی در اجرای این طرح انجام شود به شدت با آن برخورد میشود.
طالبی با اشاره به اینکه اولویت نخست استان همدان طرح آبرسانی به همدان است، تصریح کرد: بر اساس قانون مدیریت بحران علاوه بر بخش دولتی، بخش خصوصی نیز باید به کمک اجرای این طرح بیاید.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد