پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما همراه هیأت همراهش از جمله وحید جلیلی، قائم مقام فرهنگی و دبیر ستاد تحول رسانهملی، محسنبرمهانی معاون سیما، احمد نوروزی معاون برون مرزی، علی بخشی زاده معاون صدا و حسین قرایی مدیر کل روابط عمومی سازمان صداوسیما از مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس بازدید کرد.
رئیس رسانهملی پژوهشهای موجود در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس را گنجینهای ناب برای تولید آثار تلویزیونی در قالبها و گونههای مختلف توصیف و برضرورت ایفای نقش روایتگری رسانهملی از ارزشها و تجارب هشت سال دفاعمقدس در قالب آثار ارزشمند تأکید کرد.
پیمان جبلی در حاشیه بازدید از مرکز اسناد و تحقیقات دفاعمقدسگفت: ریشههای درخت تنومندی که مقاممعظم رهبری در هفته گذشته در توصیف انقلاب اسلامی از آن نام بردند، به ارزشهای دفاعمقدس تکیه کرده و گنجینه این هشت سال دفاع مقدس برای رشد و تعالی انقلاب اسلامی یک ذخیره پایانناپذیر است.
وی ادامه داد: یکی از استفادههای خوبی که میتوان از تجربه دفاعمقدس کرد، بازخوانی ابتکارات و خلاقیتهای جاری در متن رویدادهای آن است. مبدع این خلاقیتها جوانانی بودند که دفاعمقدس را مدیریت کردند.
به گزارش روابط عمومی رسانهملی، جبلی افزود: داشتههای ارزنده مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، نتیجه ساعتها فعالیت مجاهدانه و دیده نشده راویان دفاعمقدس است. نفس این حرکت نیز یکی از همان ابتکارات، خلاقیتها و ابداعات فرماندهان رشید دفاعمقدس به شمار میآید که علاوه بر ثبت رویدادهای این هشت سال، منبع بسیار خوبی برای جلوگیری از تحریف تاریخ و بنیانهای دفاعمقدس و بهرهمندی نسلهای آینده از ارزشهای انقلابی، اعتقادی، مدیریتی و خلاقیتهای اجرایی است که در دفاعمقدس شاهد بودیم.
رئیس رسانهملی جریان روایتگری را الگوی بسیار خوبی برای مدیریت کشور دانست و افزود: به نظر میرسد اگر از چنین نظارتها و روایتگریهایی در الگوهای مدیریت کلان کشور بهره بگیریم تا تصمیمات، اقدامات و سیاستگذاریهای مقامات کشور ذیل نگاه نافذ ثبت وقایع قرار بگیرد، میتواند بخشی از دستاوردهای دفاعمقدس را به لایههای مدیریتی کشور نیز منتقل کند.
رئیس سازمان صداوسیما خاطرنشان کرد: در این میان، وظیفه ما در رسانهملی بسیار سنگین است و باید این روایتها را تبیین کنیم و به عنوان مرجع برنامهسازی از آنها بهره بگیریم؛ امری که این روزها از اهمیت ویژهای برخوردار است و نیازمند انتقال این ارزشها به نسلهای حاضر و آینده هستیم.
او با اشاره به مستندهای ساخته شده در این حوزه از جمله مستند خبری «به کلی سری» که سال گذشته تولید شد و با مراجعه به مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برای نخستین بار بخشی از اسناد منتشرنشده عملیات کربلای۴ را بازخوانی و روایت میکند، اضافه کرد: علاوه بر کار مستندسازی در مجموعه عظیم مرکز اسناد، پژوهشهای بسیاری نیز انجام و آماده شده که میتواند در قالب برنامههای مختلف از آنها استفاده کرد.
جبلی تأکید کرد: هر دفتر راویان میتواند الهامبخش ساخت یک کار نمایشی جذاب و ارزشمند باشد.
رئیس رسانهملی و معاونان این سازمان، طی بازدید از مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، با بخشهای مختلف و دستاوردهای این مرکز آشنا شدند و در جریان یافتهها، ظرفیتها و امکانات پژوهشی موجود برای بهرهبرداری در فرآیند تولید آثار کیفی و مؤثر مستند و داستانی قرار گرفتند.
مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس گنجینهای بیبدیل
در ادامه، سردار علیمحمد نائینی با اشاره به اینکه مرکز اسناد و تحقیقات دفاعمقدس دارای سه گنجینه بیبدیل است، گفت: منابع اسنادی، تاریخ شفاهی فرماندهان جنگ و آثار پژوهشی سه گنجینهای هستند که در اختیار این مرکزند و این سه مجموعه مکمل یکدیگرند.
وی افزود: روایتهایی که در اسناد مرکز اسناد و تحقیقات جنگ تولید شده بهعنوان آثار پژوهشی برآیند روایت فرماندهان، روایت راویان و اسناد منحصر به فرد در این مرکز است.
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاعمقدس درباره تعامل این مرکز با فیلمسازان ، مستند سازان و پژوهشگران ادامه داد : در این چند سال بارها اعلام کردهایم این مرکز آمادگی دارد و درهایش روی همه پژوهشگران، محققان و مستند سازان و هرکسی که قصد تولید اثری را دارد، باز است و در این مدت با آثار تولید شده، این مهم عملا نشان داده شده است.
وی گفت : زمانی موفق هستیم که از این ثروت ملی خروجی گرفته شود و بتوانیم به تولید آثار مؤثر در ابعاد مختلف کمک کنیم. همچنین مدیران مرکز اسناد دفاعمقدس ضمن سخنرانی به تبیین فعالیتهای مرکز و گنجینه عظیم آن پرداختند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد