دیوان عدالت اداری در کشور ما عالی ترین مرجع برای رسیدگی به تخلفات اداری است. در صورتیکه اشخاص حقیقی یا حقوقی به اقدامات و تصمیم های اخذ شده در واحدهای دولتی اعتراضی داشته باشند، می توانند شکایت خود را از طریق وکیل دیوان عدالت اداری به این مرجع عمومی اعلام کنند.
وکیل دیوان عدالت اداری کیست؟
در حال حاضر تعداد پرونده هایی که به مرجع رسیدگی به تخلفات اداری به نام دیوان عدالت اداری، ارجاع داده می شوند، افزایش پیدا کرده است و شمار افراد حقیقی و حقوقی که برای احقاق حق خود به دنبال یک وکیل متخصص می گردند، بیشتر شده است.
وکلای دیوان عدالت اداری مانند دیگر وکلا که در دادگستری فعالیت میکنند، وکیل پایه یک دادگستری هستند و اطلاعاتی درباره قوانین کیفری، حقوقی و سایر قوانین دیگر دارند، اما این وکلا به صورت ویژه روی مباحثی تمرکز دارند و تخصص خود را به دست آورده اند که به دیوان عدالت اداری مربوط می شود.
وکیل دیوان عدالت اداری بایستی نسبت به قوانین و آیین دادرسی موجود در دیوان، دانش و آگاهی کاملی داشته باشد تا بتواند با توجه به سختی ها و پیچیدگی هایی این که پرونده های دیوان دارد، با دقت و سرعت عمل بیشتر، پرونده های مربوطه را به سرانجام برساند.
وکیل دیوان عدالت اداری چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
وکیل دیوان عدالت اداری باید بتواند پرونده های دولتی را که دارای پیچیدگی های خاصی هستند، مدیریت کند و در زمینه حل این پرونده ها به صورت حقوقی به شاکیان کمک کند. از جمله ویژگی هایی که یک وکیل دیوان عدالت اداری باید داشته باشد، می توان به موارد زیر اشاره نمود.
وظایف قانونی وکیل دیوان عدالت اداری
قانونگذار در رابطه با وظایف اصلی وکیل دیوان عدالت اداری و صلاحیت های این مرجع، قوانین خاصی را مشخص کرده است که به آن ها قانون تشکیلات و آیین دادرسی در دیوان عدالت گفته میشود. از جمله وظایف و اختیاراتی که به عهده یک وکیل دیوان عدالت اداری است، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
وکیل کمیسیون ماده نود و نه کیست؟
وکیل کمیسیون ماده 99 همانند سایر وکلای پایه یک دادگستری یک وکیل یا مشاور حقوقی است. این وکیل در رابطه با وکالت در دیوان عدالت اداری به ویژه در پرونده هایی که به رأی تخریب معترض هستند یا به جریمه کمیسیون موضوع ماده ۹۹ در قانون شهرداری اعتراض دارند فعالیت می کند. این وکلا تجربه و دانش کافی در رابطه با تنظیم دادخواست برای اعتراض های اشخاص حقیقی و حقوقی به رأی کمیسیون ماده ۹۹ دارند و میتوانند در پرونده های ماده ۹۹، در مرجع دیوان عدالت اداری از شاکیان دفاع کنند. چراکه تجربه و توان علمی لازم در این زمینه را دارا هستند. کمیسیون ماده ۹۹ به ساخت و سازهای غیر قانونی که خارج از حریم شهرها هستند، رسیدگی می کند. بنابراین افرادی که در این زمینه اعتراض داشته باشند و بخواهند به شکایتشان رسیدگی شود، بهتر است با کمک گرفتن از وکلای شهرداری یا وکیل ماده ۹۹ امور مربوطه را پیگیری نمایند.
تخصص وکیل در شهرداری در چه زمینهای است؟
وکیل شهرداری دارای دانش و تخصص کافی برای دفاع کردن از حقوق قانونی افراد حقیقی و حقوقی است. درصورتیکه قوانین تصویب شده در شهرداری در تعارض با منافع شما باشد، میتوانید از تخصص و دانش وکلای شهرداری استفاده کنید که تبحر و تجربه کافی برای بررسی قوانین پیچیده شهرداری را دارا هستند.
درصورتیکه به فکر تسریع در رسیدگی و پیگیری پرونده های مربوط به شکایت شهرداری هستید، بهتر است برای ارجاع این پرونده به دیوان عدالت اداری توسط وکلای متخصص شهرداری اقدام نمایید. معمولاً دعاوی مربوط به شهرداری در دیوان عدالت اداری مورد بررسی قرار می گیرند.
این اعتراض ها که معمولاً به رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری یا سایر آراء صادر شده از کمیسیون ماده ۷۷ نیز مربوط میشوند، در دیوان عدالت اداری رسیدگی میشوند. بنابراین اگر به فکر این هستید که در دادگاههای حقوقی، نتایج مورد قبول خود را بگیرید، بهتر است از وکلای متخصص دیوان عدالت اداری که در زمینه قوانین شهرداری و کمیسیون های ماشین ۹۹ شهرداری، فعالیت می کنند کمک بگیرید.
سخن پایانی
شکایت در دیوان عدالت اداری مانند سایر مراجع قضایی نیاز به طی کردن مراحل قانونی خود دارد. درصورتیکه با این مراحل آشنایی ندارید و برای تنظیم دادخواست و رسیدگی به آن توسط مراجع صالح، تخصص کافی ندارید، بهتر است برای رسیدگی به پرونده خود در دیوان عدالت اداری، از وکلای ماهر در این زمینه کمک بگیرید.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: