در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
«نام مجازیام تنبل است!» اطرافیانش اغلب اوقات او را نشسته یا لم داده یا فرو رفته در کاناپه یافتهاند: «از گذشتههای دور این تنها تصویری است که از من به یاد دارند.» چشمها و صورت پف کرده محمد، همخوانی خوبی با موهای نامرتبش دارد.
خیلی آرام و شمرده حرف میزند. برنامه و اهدافش در حدواندازههای یک آرزو باقی مانده و شاید برای همین اطرافیانش، محمد را فردی منفعل مینامند: «از دوستانم شنیدهام که میگویند محمد! تو سرخورده و تنبلی.»
محمد، این حجم از اهمالکاری یا تنبلی را بیماری میداند: «روزهای اول که اینطوری نبودم با گذشت زمان این خصوصیت بیشتر در زندگیام رخنه کرد. این بیماری باید درمان شود. مردم فکر میکنند تنبلها آدمهای خوشگذرانی هستند که هیچچیز اذیتشان نمیکند و بیخیالی طی میکنند اما واقعا اینگونه نیست.»
سارا، زنی است با ظاهر آراسته که در نگاه اول بیننده را به یاد زنان فعال و اکتیو میاندازد. مرز ۳۰سالگی را پشتسر گذاشته اما شادابتر و جوانتر به نظر میرسد: «در تمام سالها هیچگاه مشکل بینظمی یا بیارادگی نداشتم اما بیشتر اوقات حالم خوب نبود و هر کاری را که با هیجان شروع میکردم بعد از مدتی رها میکردم. از آدمهای زیادی راهنمایی میگرفتم و هر کسی از ظن خود شد یار من. یکی میگفت زبان بخوان و دیگری کلاسهای انگیزشی را توصیه میکرد.»
تمام راهکارها برای سارا به بنبست میرسیده و چاره کارش نبوده: «هنوز هم فهرست بلندبالایی از کارهایی که انجام ندادهام را دارم.» فکر کردن به کارهایی که روی زمین ماندهاند اضطرابش را بیشتر کرده: «خواهناخواه این فهرست همیشه گوشه ذهنت است و باعث بیشتر شدن استرس میشود.»
سارا، امید دارد روزی از این شرایط خلاص شود: «تراپیست میروم امیدوارم افاقه کند.»
به باور نوربخش، اگر کارهایی را که برای رسیدن به اهدافتان باید انجام دهید، بدون برنامهریزی شروع کنید، بیشک زمان، پول و انرژی زیادی تلف خواهید کرد:«باید قبل از شروع کارها بهگونهای برنامهریزی کنید که زمان شروع و پایان آن را در نظر بگیرید و برآورد کنید که به چه مقدار هزینه نیاز دارید تا بتوانید با صرف انرژی کمتر، بهترین بهره را ببرید.»
به اعتقاد این مشاور، نداشتن برنامهای مشخص برای رسیدن به هدف و انجام کارها، شما را آشفته و سردرگم خواهد کرد. درواقع نمیدانید که باید چگونه کارهای روزانه خود را شروع کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. دراین صورت به این فکر میکنید که از اهدافتان عقب افتادهاید و حتی ممکن است رسیدن به آنها را محال بدانید، زیرا نمیدانید برای محقق ساختنشان چه کارهایی را باید انجام دهید.»
زمانیکه برای تمام کارها و اهدافتان بهطور مستمر برنامهریزی داشته باشید، میتوانید محدودیتها و موانعی را که بر سر راهتان وجود دارند، شناسایی کنید زیرا در حال اجرای برنامههایی که برای خود تنظیم کردهاید، به این موضوع پی خواهید برد که چه موانع و محدودیتهای درونی و بیرونی وجود دارد که شما را از انجام فعالیتها باز میدارد. این مورد از مهمترین فواید برنامهریزی در زندگی است. هر چه بیشتر به محدودیتها و موانع موجود پیببرید، به مرور زمان میتوانید برنامهریزیهای دقیقتری داشته باشید. بسیاری از افراد این محدودیتها و موانع را بهانهکرده و از برنامهریزی فراری هستند. فراموش نکنید تا برای انجام کاری اقدام نکنید به موقعیتی که انتظار آن را دارید، نخواهید رسید.
برنامه نداشتن یعنی بلاتکلیفی
«برنامهریزی آدابی دارد که باید رعایت شود. اغلب افراد به مزیت سریعتر، راحتتر و بهتر رسیدن به اهداف با برنامهریزی
بیتوجه هستند.»
به باور علیرضا نوربخش، مشاور، هدف داشتن یکی از الزامات بشر امرزی است: «قاعدتا اغلب ما هزارانبار به اهداف ریز و درشت اندیشیدهایم با این تفاوت که عدهای برای این اهداف برنامه دارند و گروهی نه.»
او ادامه میدهد: «هستند افرادی که برای اهدافشان برنامهریزی میکنند اما در میانه راه به آن عمل نمیکنند.»
به اعتقاد این مشاور، افرادی که اهداف و برنامه مشخصی در زندگی دارند از همان ابتدای صبح پرانرژی هستند، چون میدانند طی روز چه برنامه و کارهایی را باید به سرانجام برسانند: «اگر از همان ساعات ابتدایی روز بیانگیزه و کلافه هستید یعنی هدف و برنامهای ندارید و این زنگ هشداری است برای شما.»
به باور نوربخش، نداشتن برنامه نتیجهای جز بلاتکلیفی در طول روز ندارد، بنابراین برای رهایی از بلاتکلیفی، حتما برنامهریزی روزانه داشته باشید.»
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد