به گزارش جام جم آنلاین، احمد قیومی با بیان اینکه از ویژگی های این تخصیص اعتبارات این بود که توجه ویژه ای به نقاط کمتر توسعه یافته تهران صورت گرفته خاطرنشان کرد: شهر تهران با اینکه پایتخت است در بعضی از نقاط دچار کمبود و فقر مطلق است. به عنوان نمونه بعضی از روستاهای اطراف تهران به دلیل اینکه در محدوده شهری تهران قرار دارند اما با توجه به ملاحظاتی که درباره آنها می شود کمتر درمعرض توجهات برای توسعه قرار گرفته اند.
قیومی ادامه داد: برابر با قانون هر روستایی با جمعیت بیش از 3500 نفر قابلیت شهر شدن را دارد اما در تهران این مساله رعایت نمی شود چون تعدد شهرها در کنار تهران با پدیده هایی مثل ارزش های افزوده زمین مواجه می شود که باید کنترل شود با این حال این موضوع بدان معنا نیست که ما به توسعه روستاهای اطراف تهران توجه نکردیم.
فرماندار تهران با بیان اینکه روستاهای اطراف تهران دریچه تنفسی پایتخت محسوب می شود تصریح کرد: در دولت سیزدهم برای روستاها اعتبارات خاصی در نظر گرفته شده که در کل بعد از انقلاب اسلامی بی نظیر است.
وی افزود: ما در حوزه شهر تهران 37 پروژه در حوزه آبرسانی و ساماندهی آب و فاضلاب را در نظر گرفتیم. مضاف بر اینکه 25 مخزن اضطراری هم راه اندازی شده و حفر 27 چاه هم از جمله این طرح ها بوده است تا در شرایط بحران ، پایتخت دچار مشکل نشود.
بگفته فرماندار تهران، طرح 170 کلیومتری خط لوله ای موصوف به رینگ آبی حضرت قمر بنی هاشم هم یکی دیگر از اقدامات در حوزه عمرانی برای شهر تهران بوده که امکان انتقال آب از شرق به غرب تهران را فراهم می کند.
وی با بیان اینکه اجرای مخزن 30 هزار و 15 هزار متر مکعبی ذخیره آب یکی از پروژه های مهم در بخش شبکه آبرسانی است گفت: یکی از موضوعات مهم که باعث هدر رفتن آب می شود شبکه زیرساختی آب است که شرکت آب تهران باید بازسازی آن را مورد توجه قرار دهد.
فرماندار تهران با اشاره به اقداماتی که در حوزه صرفه جویی در بخش انرژی صورت گرفته خاطرنشان کرد: ۱۱ طرح در زمینه پایداری و افزایش ظرفیت برق در شهر تهران افتتاح شد و با توجه به اینکه حوضههای آبریز با کاهش مواجه بودند و گرمای شدید را شاهد بودیم با مدیریت انجام شده قطعی برق محسوسی نداشتیم.
قیومی با بیان اینکه شهر تهران از زمینه خوبی برای توسعه گردشگری برخوردار است، تصریح کرد: ما بهره برداری از 17 پروژه مربوط به حوزه گردشگری را در تهران داشتیم و این مساله می تواند هم به اقتصاد شهری و روستایی کمک شایانی کند.
موضوع توسعه فضاهایی آموزشی از دیگر مسائلی بود که فرماندار تهرا ن به آن اشاره کرد و گفت: تهران تقریبا به لحاظ فضاهای آموزشی جزو فقیرترین نقاط به شمار می رود. از این نظر که به لحاظ تراکم جمعیت و نبوئد زمین جایگزین اجازه بهیه سازی فضاهای آموزشی کمتر داده می شود اما برغم این سختی ها تلاش ما این بود که این کمبودها جبران شود.
وی افزود: کار بزرگی که در حوزه آموزشی ساختمان های شهر تهران صورت گرفت در بحش مدارس قدیمی بود که روی سر درآن کاشی آبی بود و قدمت آن به 70 سال پیش می رسید اما متاسفانه سند مالکیت نداشت و از این رو امکان بازسازی آن فراهم نبود اما با اقدامی بی نظیری که انجام همه این مدارس صاحب سند مالکیت شدند و با توجه به اینکه سند آنها به وزارت آموزش و پرورش تعلیق دارد ما حتما در سالهای آینده شاهد این خواهیم بود که این مدمارس با قدمت بالا نوسازی شوند.
قیومی با اشاره به افتتاح 11 طرح در زمینه پایداری و افزایش ظرفیت برق در تهران گفت: امسال برغم کاهش حوضه های آبریز و کاهش نزولات جوی و افزایش دما با مدیریت خوبی که صورت گرفت قطعی برق محسوسی نداشتیم.
به گفته وی، هشت طرح در حوزه مخابراتی در راستای توسعه زیرساختهای ارتباطی در شهر تهران افتتاح شد همچنین سه طرح بزرگ مقیاس در حوزه سلامت در شهر تهران افتتاح شد و کلنگ زنی ساختمانهای چندمنظوره در اطراف روستاهای تهران نیز باید در مدت زمان کوتاه انجام شود که اعتبارات این طرحها تأمین شده و باید براساس زمانبندی مشخص انجام شود؛ این ساختمانهای چندمنظوره باعث ایجاد اشتغال زایی نیز خواهد شد و به دنبال این هستیم تا اقتصاد روستا را نیز مورد توجه قراردهیم.
فرماندار تهران یادآور شد: این ساختمانها باعث جبران کمبود فضاهای آموزشی، بهداشتی و مدیریت بحران خواهد شد، امکانات و تجهیزات در روستاهای تهران وجود نداشت و امسال برای روستاهای اطراف تهران تجهیزات و ماشین آلات سبک خریداری شد تا در صورت وقوع حوادث خدمات لازم را ارائه دهند همچنین تصویب طرح های هادی از دیگر اقدامات در هفته دولت بوده است.
قیومی تاکید کرد: منطقه خلازیر شامل ۲ بخش است؛ بخش پایانی خلازیر یک روستای کاملا منظم بدون تخلف ساخت و ساز است که با سیستم دهیاری مدیریت میشود و بخش بالایی آن در منطقه شهری است و با مشکلاتی مواجه است؛ روستاهایی که برای آنها طرح هادی مشخص میشود ساماندهی خوبی در روستا انجام میشود.
وی با اشاره به تصویب طرحهای هادی روستاهای اطراف تهران گفت: اگر روستایی صاحب طرح هادی شود کمک میکند مجموعه قوانینی بر آن اعمال شود که هم نظم بخشی در حوزه ساخت و سازها را فراهم میکند و هم تامین زیرساختها برای آن روستا را امکانپذیر میکند. در مرتضی گرد حدود ۱۵ سال اتفاقاتی رخ داد که باعث شده همیشه از آنجا به عنوان محدودهای یاد شود که زیرساختهای لازم را ندارد، اما امسال سرانههای مختلفی در آنجا ایجاد شد. به شکلی که برای بالا بردن امنیت فرماندهی انتظامی برای آنجا دیده شد و احداث ساختمان آن نیز کلنگ زنی شد تا ساختمان در زمینی به مساحت ۴۳۰۰ متر مربع با هدف افزایش امنیت این منطقه ایجاد شود.
وی با بیان اینکه در محدوده مرتضی گرد بوستان یک هکتاری در نظر گرفته شده است که به زودی عملیات اجرایی آن آغاز میشود، اظهار کرد: همچنین دو مدرسه احداث شده و دو زمین دیگر نیز برای احداث مدرسه اختصاص پیدا کرده است. البته اعتبار ساخت مدارس در حوزه نوسازی مدارس در نظر گرفته شده است. به این ترتیب تلاش کردیم محدوده مرتضی گرد تثبیت شود و اتفاقات خوبی برای شهروندان این محدوده روی دهد.
فرماندار تهران با اشاره به آمارهای پیش ثبت نام نامزدهای انتخابات مجلس گفت: در حوزه انتخابیه تهران مجموعا ۱۱ هزار و ۲۸۰ نفر پیش ثبت نام را انجام دادند که این اقدام برای گرفتن ۳۰ صندلی مجلس انجام میشود. از این تعداد ۲۰۶۳ نفر زن بودند و مابقی آقایان بودند. در اقلیتهای دینی نیز در پیش ثبت نام ۱۱ نفر از زرتشتیان، هفت نفر از کلیمیان، ۱۱ نفر از مسیحیان ارامنه شمال تهران و پنج نفر از مسیحیان آشوری ثبت نام کردند.
قیومی ادامه داد: در ترکیب سنی این دوره نیز افراد بین ۳۰ تا ۳۵ سال ۱۱۴۹ نفر، ۳۵ تا ۴۰ سال ۲۲۰۵ نفر، ۴۰ تا ۴۵ سال ۲۴۹۷ نفر که بیشترین ثبت نامیها در این بازه سنی بوده، ۴۵ تا ۵۰ سال ۱۸۰۳ نفر، ۵۰ تا ۵۵ سال ۱۵۲۴ نفر، ۵۰ تا ۶۰ سال ۱۱۵۰ نفر، ۶۰ تا ۶۵ سال ۶۰۰ نفر و ۶۵ تا ۷۰ سال ۲۶۹ نفر و ۷۰ تا ۷۵ سال ۱۰۳ نفر ثبت نام کردند. همچنین در ترکیب تحصیلی ثبت نام کنندگان نیز کاردانی ۹۴ نفر، کارشناسی ۱۰۶۲ نفر، کارشناسی ارشد ۷۷۴۰ نفر که بیشترین ثبت نامیها در همین مقطع تحصیلی بوده، در مقطع دکتری تخصصی ۲۱۲۶ نفر و ۲۵۸ نفر نیز با تحصیلات حوزوی ثبت نام کردند.
وی گفت: در دورههای قبل حداکثر ۲۰۰۰ نفر ثبت نامی داشتیم که در این دوره با رشد شش برابری در ثبت نامها مواجهیم که شاید علت آن تبدیل ثبت نام حضوری به پیش ثبت نام الکترونیک باشد و احتمال دارد در ثبت نام حضوری مرحله بعد برخی از این افراد مراجعهای نداشته باشند. قطعا بعد از ثبت نام به صورت قطعی، روند تعیین صلاحیتها طبق قانون همانند روال قبل پیش خواهد رفت.
قیومی در پاسخ به سوالی در خصوص تعیین تکلیف حریم شهرها در تهران، تأکید کرد: برخی رشدهایی که اتفاق افتاده در شهرهای کناری تهران همانند قدس و اسلامشهر بوده، شهرها یک محدوده قانونی و یک حریم دارند که حریمها برای توسعههای بعدی در نظر گرفته میشود. برخی شهرها در تهران در مدت کوتاه به صورت گسترده توسعه داشتند و در این میان از ظرفیت حریم استفاده کردند. در حوزه تقسیمات کشوری حریم شهرها به صورت دقیق مشخص است.
وی اظهار کرد: شهر تهران به دلیل وسعت و فضای متفاوت شهری بر اساس طرح جامع که البته تصویب رسمی هم نشده، در بخش حریم تعارضاتی دارد که نیاز به بازنگری این طرح را ضروری میکند. مسئولیت خطوط شهری و حریمها با وزارت کشور و معاونت سیاسی است. شهرداری تهران نیز ذیل تقسیمات کشوری باید به حریم نگاه ویژه داشته باشد.
موضوع برخورد قانونی با بی حجابی در اماکن سطح شهر تهران محور از سوالات بود که فرماندار تهران با بیان اینکه در فرمانداری ستاد و حوزه مخصوص حجاب و عفاق وجود دارد تصریح کرد: موضوع حجاب یک مساله فرهنگی است و باید با همین نگاه به آن توجه شود. در عین حال قانونی فعلی در باره حجاب و عفاف هم همه افراد را ملزم به رعایت آن می کند و اگر با این بی قانونی در این حوزه روبرو شویم با آن برخورد می کنیم.
قیومی در پاسخ به سوال خبرنگار جام جم آنلاین درباره تمهیدات فرمانداری تهران برای آماده سازی فضاهای شهری برای انتخابات آینده با در نظر گرفتن امکان برگاری تجمعات حزبی و غیر حزبی و همچنین استقرار تریبون های آزاد در سطح شهر گفت: در تهران باید طرح خاصی تدوین و عملیاتی شود. با توجه به تعداد زیاد داوطلبان نیازمند برنامه تبلیغی و اطلاع رسانی خاصی هستیم که صدا و سیما اعلام آمادگی کرده، اما باید طرح پیشنهادی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد و باید نگاه ویژهای به بهره گیری از فضای مجازی داشته باشیم تا زمینه رقابت امن و برابر فراهم شود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛