رامین مهمان پرست در گفتگو با جام جم آنلاین در خصوص عوامل موثر بر موفقیت دیپلماسی گفت: یکی از نکات مهم در ارتباط با این موضوع این است که باید سیکل موفقیت را از قبل تعریف کرده باشیم.
وی افزود: یکی از عوامل موفقیت در دیپلماسی این است که برای روابط خارجی اهداف بلند مدت و استراتژیک و راهبردی را تعریف کرده باشیم این اهداف باید متناسب با نیازها و ظرفیتهای کشور باشد تا بتواند در ارتباط با سایر کشورها حداکثر منافع ملی را برای کشورمان تامین کند.
مهمانپرست گفت: برای این منظور در درجه اول اول نیاز به برنامهریزی و تعریف اهداف بلند، مدت میان مدت و کوتاه مدت هستیم.
وی ادامه داد: موضوع بعدی این است که ساختار مناسب برای سیاست خارجی متناسب با اهداف داشته باشیم یکی از اهداف اصلی سیاست خارجی تامین امنیت است به این ترتیب باید در ساختار سیاست خارجی طوری رفتار کرد که بخشهایی که به طور خاص امنیت را تامین میکنند پررنگ دیده شود.
وی ادامه داد: یک زمانی مسائل فرهنگی و زمانی مسائل اقتصادی باید پررنگ شوند، در حال حاضر معتقدم دیپلماسی اقتصادی باید پررنگترین بخش روابط خارجی ما باشد.
این دیپلمات پیشین کشورمان اظهار کرد: ساختار دستگاه سیاست خارجی باید به گونهای باشد که نه فقط یک بخش در سیاست خارجی مسائل اقتصادی دنبال کند بلکه همه وزارت خارجه با رویکرد توسعه اقتصادی به کار گرفته شود بنابراین ساختار نقش تعیین کنندهای در رسیدن به اهداف دارد، غیر از ساختار نیاز به نیروهای توانمندی داریم که متناسب با اهداف تخصص لازم را داشته باشند و بتوانند اهداف را به خوبی پیگیری کرده و به مرحله اجرا درآورند.
مهمانپرست گفت: همچنین باید شرایطی ایجاد کنیم و یا وضعیت موجود در عرصه بین الملل را تغییر دهیم تا در رسیدن به حداکثر منافع ملی توفیقات بزرگی به دست آوریم به همین منظور قطعاً باید از موضع اقتدار وارد مذاکرات و یا روابط با سایر کشورها شویم.
وی افزود: قطعاً یکی از عوامل اقتدار میتواند پیروزی در جبهه مقاومت و دستاوردهای ما در عرصه منطقه ای باشد؛ قطعا چنین پیروزی هایی اجازه نمیدهد دسیسه ها و فتنههای دشمنان جهان اسلام و نظام اسلامی علیه ایران موفق شود.
این کارشناس مسائل بین الملل گفت: در این ارتباط قطعاً بحث دفاعی و جبهه مقاومت بخشی از شرایطی خواهد بود که باعث ایجاد افتدار برای کشورمان خواهد شد، البته این شرایط بخشهای دیگری نیز دارد که یکی از مهمترین آن بخشها؛ پشتیبانی مردم از مسائلی است که مربوط به روابط خارجی میشود، یا به صورت کلیتر حمایتی است که مردم از نظام در عرصههای مختلف دارند برای همین است زمانی که مخالفین نظام سعی میکنند ما را منزوی کنند و یا متهم به نقض حقوق بشر و یا انگ ثبات زدایی در منطقه را می زنند بدنبال ایجاد فشارهای روانی در صدد ایجاد تزلزل در حمایت مردم از نظام هستند بنابراین هر چقدر بتوانیم مردم را در سیاست خارجی و به طور کلی با نظام همراه و توجیه کنیم و مردم در جریان مواضع باشند بیشتر حمایتها میکنند.
وی ادامه داد: اگر میزان حضور مردم افزایش یابد نشان دهنده حمایت آنها از نظام و سیاستهایش است که قطعاً این موضوع باعث میشود نظام بتواند به صورت قویتر در مذاکرات حضور داشته باشد.
مهمانپرست گفت؛ عامل بعدی توسعه اقتصادی کشور است برای این منظور باید برنامهریزی اقتصادی داخلی به شکلی باشد تا مردم از موقعیت رضایت داشته و این رضایتمندی باعث حمایت بیشتر از نظام شود به همین دلیل افراد مخالف نظام سیاست فشار حداکثری را دارند چرا که معتقدند اگر مردم تحت فشار باشند ممکن است نارضایتی ایجاد شود، بنابراین باید به فکر رفع مشکلات معیشتی مردم باشیم و در این ارتباط تلاش لازم صورت گیرد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: