به گزارش جام جم آنلاین، ایالات متحده در تقابل با روسیه و چین در همسو کردن سایر کشورها با دیدگاههایش شکست خورد و این را می توان از نتیجه بررسی چندین دور رأی گیری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد دریافت.
طبق بررسی و تحلیل سه دهه الگوی رأی گیری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ایالات متحده همواره در برابر روسیه و چین شکست خورده و نتوانسته است سایر کشورها را با دیدگاه های خود همسو کند.
این تحلیل در حالی انجام می شود که به نظر می آید ایالات متحده به طور فزاینده ای در تضاد با سایر کشورهای بزرگ مجهز به سلاح هسته ای در جهان است. چه اینکه رشد چین ممکن است این کشور را به عنوان قدرت نظامی برجسته در شرق آسیا و شاید فراتر از آن در جایگاه رقیب اصلی ایالات متحده قرار دهد. روسیه و چین دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند و مداوم هژمونی آمریکا را پس از جنگ سرد به چالش می کشند.
دیمیتری نورولایف، یکی از پژوهشگران و استادیار دانشکده علوم کاربردی و فناوری دانشگاه آریزونا گفت، روسیه و چین به بخش های وسیعی از جامعه بین المللی به ویژه در جنوب جهانی نزدیک شده اند.
تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به الگوهای رأیگیری مجمع عمومی سازمان ملل متحد به وسیله نورولایف و یکی از همکارانش از دانشگاه تافتس (شهر مدفورد ایالت ماساچوست) در بیش از یک هزار و 500 مورد میان سالهای 1991 تا 2020 نشان می دهد روسیه و چین در بیشتر موارد با ایالات متحده اختلاف نظر داشتند که در 86 درصد موارد مواضع روسیه و چین برتری داشت.
در سال 1997، چین و روسیه اعلامیه مشترک جهان چندقطبی و استقرار نظم بینالمللی جدید را تصویب کردند که در آن به پیگیری ایجاد نظم نوین جهانی مبتنی بر احترام به حاکمیت و حق هر کشور برای انتخاب مسیر توسعه مستقل متعهد شدند. در فوریه 2022، چند هفته قبل از جنگ اوکراین، مسکو و پکن بیانیه مشترک دیگری صادر کردند و دوباره به تبلیغ جهان چند قطبی پرداختند و تأکید کردند، کشورها نباید معیارهای دموکراتیک خود را بر دیگران تحمیل کنند.
نورولایف گفت: در سال های اخیر ظرفیت های چین و روسیه به وسیله عضویت در گروه هایی مانند بریکس، سازمان همکاری شانگهای و «گروه77» شامل اقتصادهای نوظهور جهانی تقویت شده است.
منبع: راهبرد معاصر
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد