به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، حامد سلطانی با اشاره به مطلبی در برخی صفحات شبکههای اجتماعی با عنوان «مهار سیل یزد با چند گونی شن» با تاکید بر اینکه آمادگی در برابر بحران نیازمند اقدامات متعددی است، اظهار داشت: پس از وقوع دو سیل در سال گذشته، آماده سازی شهر یزد در مقابله با سیلهای احتمالی به صورت ویژه در دستور کار شهرداری یزد قرار گرفت.
سخنگوی شهرداری یزد خاطرنشان کرد: در این رابطه شهرداری یزد اقدامات متعددی در طول یک سال گذشته در راستای هدایت روانآبها و آمادگی در برابر بارندگیهای سریع و وقوع سیل انجام داده که از جمله این مواردمیتوان به افزایش حجم مخازن و تقویت سیلبندها، ایجاد سرریز برای سیلبندها در راستای جلوگیری از تخریب آن، افزایش ظرفیت مخازن سیل بند و همچنین اصلاح مسیل(رودخانه) داخل شهر یزد، احداث ۵ سیل بند جدید در بالادست پارک کوهستان و پارک علم و فناوری (محل هایی که سال گذشته سیلاب به شهر نفوذ کرد)، احداث کانال و جوی و اجرای لوله گذاری در مناطق مختلف شهر، و حفر چاه های جذبی کرده است.
وی با بیان اینکه متاسفانه شهرداری یزد در طول سال های گذشته هیچ امکاناتی برای مقابله با سیل نداشت تصریح کرد: در راستای مقابله با بحرانهای احتمالی، شهرداری از سال قبل اقدام به خرید تجهیزاتی نظیر ماشین آلات، پمپ، کفکش، لجنکش و موتور برق و وسایل مرتبط نموده تا در کنترل روان آب و رفع آبگرفتگی در شهر از آن استفاده لازم به عمل آید.
سلطانی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در بارندگیهای شدید، احتمال نفوذ روان آب کوچهها به داخل منازلی که درب آنها پایینتر از سطح کوچه است، وجود دارد، تدبیر دیگری نیز توسط مناطق شهرداری به انجام رسیده که از جمله این تدابیر تهیه کیسههای شن و نیوجرسیهای پلاستیکی و گذاشتن این موارد در مناطقی از شهر و در دسترس شهروندان کرده تا خطرات موجود بدینوسیله مدیریت گردد.
سخنگوی شهرداری یزد گفت: در سیلهایی که سال گذشته به وقوع پیوست، امکان جلوگیری از ورود آب به بسیاری از کوچهها و منازل با چند گونی شن وجود داشت اما نبود همین تجهیزات حداقلی سبب وارد آمدن خسارتهایی به منازل شهروندان شده بود از این رو توجه به این موضوع در کنار سایر فعالیتها و اقدامات شهرداری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود.
وی گفت: شاید نقش چند کیسه شن جهت مقابله با سیل برای مردم یزد تعجب بر انگیز باشد اما این موضوع در شهرهایی که بارشهای متناوب دارند امری طبیعی است؛ سال گذشته بسیاری از منازل فقط با چند کیسه شن یا چند بیل خاک توانستند سرمایه خود را در مقابل بارش شدید و سيلاب حفظ کنند و خیلی ها هم عدم آشنایی با این اقدام به ظاهر تعجب بر انگیز، منزل و وسایل شان از بین رفت.
سلطانی ادامه داد: بی شک توصیه مدیریت بحران بر اقدامات پیشگیرانه شامل لزوم استفاده از کرسی در ساخت و سازها، وجود طرح دفع آبهای سطحی در شهرسازی و ایمنسازی سیلبندها است اما واقعیت این است که شهر یزد سالیان زیادی است درگیر خشکسالی است و کم بارشی موجب غفلت جدی در زمینه ایمنسازی شهر شده بود.
سخنگوی شهرداری یزد ادامه داد: مجموع اعتبار هزینه شده از سوی شهرداری یزد از سال گذشته تاکنون برای آمادهسازی شهر در قبال وقوع سیل، پیشگیری از خسارتها و همچنین خرید امکانات، بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان بوده است.
وی عنوان کرد: تا پایان سال هم پروژههایی با اعتباری نزدیک به ۵۰ میلیارد تومان در این راستا در حال انجام است و مجموعه اعتبارات هزینه شده شهرداری یزد طی یک سال گذشته نسبت به تمامی هزینهکرد شهرداری در سال های قبل از آن دهها برابر است.
سلطانی خاطرنشان کرد: شهرداری یزد از همیاری شهروندان و اصحاب رسانه عزیز در راستای رشد و شکوفایی شهر تشکر و قدردانی مینماید و بدیهی است شهرداری حق پیگرد قانونی را با توجه به تشویش اذهان عمومی برای خود محفوظ میداند.
سخنگوی شهرداری یزد تاکید کرد: ذکر این نکته لازم است که بسیاری اقدامات کوچک میتواند جلوی بسیاری از خسارتها را در مخاطرات طبیعی بگیرد و قطعا مدیریت بحران یک امر جمعی است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد