اولین نکتهای که در این خصوص وجود دارد و اهمیت شناخت مبادی تامین کننده اقتصاد رژیمصهیونیستی را موضوعیت میبخشد، آشکارسازی این مبادی به جهت ایجاد فشار افکار عمومی به دولتهایی است که اساسا با صادرات نفت و مواد غذایی به تامین اقتصاد اسرائیل میپردازند.
موضوع دیگر روشن کردن موضعگیریهای منافقانه برخی از کشورهای منطقه است؛ به طوری که در یک ماهی که از جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی میگذرد، برخی از مسئولان کشورهای منطقه در ظاهر به محکوم کردن این جنایات میپردازند درحالی که همچنان به مراودات اقتصادی خود با اسرائیل ادامه میدهند وبه نوعی تامینکننده شرایط اقتصادی باثبات این رژیم هستند.
همچنین دیگر نکتهای که اهمیت شناخت مبادی تامین کننده اقتصاد رژیمصهیونیستی را حائز اهمیت میکند، شناخت این مبادی توسط گروههای محور مقاومت است. مشخص است که شناخت گلوگاههای تامین کننده اقتصاد رژیمصهیونیستی همواره میتواند به عنوان ابزاری برای فلج کردن اقتصاد رژیم غاصب مورد توجه این گروهها قرار گیرد.
دو راهبرد برای مقابله اقتصادی با اسرائیل وجود دارد. راهبرد اصلی و مرکزی این است که کشورهای اسلامی هزینه مبادلاتی به رژیم صهیونیستی را بهشدت افزایش و آن را دچار اختلال کنند. فشار هزینه از محل انرژی به کشورهای حامی اسرائیل، میتواند معادلات را در درجه دوم عوض کند.
درهمین راستا محمد طاهر رحیمی، کارشناس سیاستگذاری اقتصادی با بررسی وضعیت کلان اقتصاد رژیم صهیونیستی میگوید: مجموع واردات رژیم صهیونیستی با جمعیتی کمتر از ۱۰میلیون نفر حدود ۹۲ میلیارد دلار است. این در حالی است که کشوری همچون ایران با جمعیتی ۸۰ میلیون نفری، حدود نصف این مقدار واردات دارد. این موضوع بهخوبی نشان میدهد که وابستگی رژیم صهیونیستی به واردات بسیار زیاد است.
رحیمی گفت: هند، آذربایجان و آمریکا سه تامین کننده اصلی سوخت رژیم صهیونیستی هستند و این رژیم واردات سه میلیارد دلاری انواع سوخت را دارد. همچنین در حوزه صادرات مواد معدنی (حدود چهار میلیارد دلار) به رژیم صهیونیستی نیز هند، آمریکا، اروپا، آذربایجان و ترکیه ایفای نقش میکنند. در حوزه تامین محصولات کشاورزی و غذایی نیز اروپا، چین و ترکیه به عنوان سه تامین کننده کالاهای اساسی رژیمصهیونیستی (حدود ۱۱میلیارد دلار) مطرح هستند.
اقتصاد اسرائیل پس از عملیات طوفانالاقصی دچار تنشهایی شد و موضوع به حدی جدی بود که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به سرزمینهای اشغالی رفت. پس از آن اسرائیل ، غزه را زیر موشکباران قرار داد که این روند هزینههایی را برای این رژیم به دنبال داشت. از این روز کشورهای مسلمان تحریم کالاهای صهیونیستی در جهان را پیگیری کردند. ادامه این جریان میتواند اقتصاد این رژیم را به چالش بکشد و شرایط را هر روز سختتر کند.اکنون اغلب کشورها تحریم کالاهای رژیم صهیونیستی در حوزه مواد غذایی را آغاز کردهاند و ظاهرا پس از آن شرکتهای فناورپایه نیز به این بخش افزوده خواهد شد.
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: