عدلیه پذیرای پیشنهادها و انتقادها جامعه نخبگانی و دانشگاهی کشور است

یزد- رئیس کل دادگستری استان یزد گفت: قوه قضاییه با آغوش باز پذیرای نقطه نظرات، دیدگاه‌ها، پیشنهادها و انتقادها جامعه نخبگانی و دانشگاهی کشور است و به این موارد و موضوعات در حد توان و منطبق با موازین قانونی ترتیب اثر می‌دهد.
کد خبر: ۱۴۳۵۹۰۴

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، غلامعلی دهشیری به مناسبت هفته پژوهش در نشست با اساتید دانشگاه یزد، اظهار داشت: بدون تردید تحقق اهداف و  برنامه های تحول قضایی در گروی تحکیم پیوندهای علمی- قضایی و  هم اندیشی و هم افزایی هر چه بیشتر دانشگاه و مراکز تحقیقاتی با دستگاه قضا و محاکم  است که با تمرکز بر حوزه نقد و مشورت های حقوقی با هدف گره گشایی و بن بست شکنی گسترده در حوزه آرا و سایر فرایندهای قضایی می تواند به تکامل برسد.

وی با اشاره به دیدگاه ها و تأکیدات ریاست قوه قضاییه، گفت: باید ساز و کار‌های مدون و متقنی ایجاد گردد تا دانشجویان رشته حقوق در سراسر کشور بتوانند از نزدیک و بصورت ملموس با رویه‌ها و فرآیند‌های قضایی در مراجع و محاکم قضایی آشنا شوند.

این مقام قضایی به برنامه مدون و مستمر تورهای علمی- قضایی دانشجویان و دانش آموزان به دادگستری اشاره کرد و بیان داشت: باید بتوان زمینه هایی را ایجاد کرد تا دانشجویان رشته حقوق بتوانند در محاکم و دادگاه ها به صورت حضوری شرکت نمایند که البته در همین راستا برنامه تورهای بازدید دانشجویان، اساتید حقوق و دانش آموزان دبیرستان های استعداد درخشان از محاکم استان و سایر مراکز قضایی به صورت مستمر برگزار می شود.

وی تصریح کرد:‌ باید اطلاعات و آگاهی‌های حقوقی مردم در راستای پیشگیری از وقوع جرم گسترش و توسعه و این موضوع و مقوله‌ای است که نظام آموزشی و پژوهشی حقوق در کشور در راستای آن، می‌تواند منشاء اثر باشد.

رئیس کل دادگستری استان یزد، بر استفاده از دانش روز و تکنولوژی جدید در تحقق اهداف قضایی تأکید کرد: یکی از مسائلی که در حوزه قضا مورد توجه کشورها در دنیا قرار گرفته است، استفاده از مقوله هوش مصنوعی است که حتی بسیاری از کشورهای قدرتمند مثل چین، نقشه راهی در این زمینه طراحی و تدوین کرده‌اند.

وی اضافه کرد:‌ در سالهای اخیر برخی کشورها زیرساخت‌های حقوقی خود را مبتنی بر مقولاتی مانند دادگاه‌های هوشمند، عدالت دیجیتال و یا حتی قاضی رباتیک تغییر داده‌اند، امروز برای مهار اطاله دادرسی و مقابله با بی‌نظمی‌های احتمالی در دادرسی‌ و همچنین مدیریت پرونده‌ها از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی استفاده می‌کنند همچنین با استفاده از هوش مصنوعی می‌توانند ناهنجاری‌ها و الگوهای رفتاری غیرعادی و خرابکارانه را شناسایی کرده و افرادی که احتمال ارتکاب اعمال مجرمانه توسط آنها وجود دارد را طبقه‌بندی و ردگیری کنند.

دهشیری بر سوق دادن پایان نامه ها و رساله های دکتری به سمت و سوی شناسایی و حل مسائل و آسیبهای اجتماعی با رویکرد پیشگیرانه تاکید کرد و گفت: جلوگیری از تبدیل آسیبهای اجتماعی به چالشها و مشکلات و ابتلائات حقوقی- قضایی و جرایم موضوعی است که باید با پیمایش های علمی و پژوهش های دانشگاهی دنبال شود.

شایان ذکر است در این نشست اساتیدی از رشته های حقوق، علوم اجتماعی، روانشناسی و رایانه شرکت داشتند و به موضوعات مختلفی پیرامون مسائل اجتماعی و مبتلابه جامعه اشاره کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها