به گزارش جام جم آنلاین همدان، فرهاد بختیاریفر در بازدید خبرنگاران از مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب شهر همدان، اظهار کرد: سال گذشته، همهی ما وضعیت تنش آبی را احساس کردیم. خوشبختانه عملیات آبرسانی به همدان تکمیل شد و با توجه به دستور استاندار محترم، تمایل داریم روی کیفیت آب متمرکز شویم.
بختیاریفر با بیان اینکه ۱۴۰۰ لیتر بر ثانیه آب به همدان منتقل میشود، تصریح کرد: با انتقال آب از سد تالوار به به همدان، کسری آب جبران شد اما به دلیل اینکه منبع تامین آب شرب نسبت به قبل متفاوت شده، شهروندان احساس میکنند که کیفیت آب کاهش پیدا کرده است اما هر آبی که وارد شبکه توزیع میشود، استانداردهای کیفی لازم را دارد و مورد تایید آزمایشگاه ما و دانشگاه علوم پزشکی همدان است.
وی با بیان اینکه آب شرب شهر همدان مشکلی از نظر کیفیت ندارد، توضیح داد: در بالادست سد اکباتان، سنگهای گرانیتی وجود دارند که قابلیت حل در آب را ندارند همچنین ماسههای گرانیتی باعث تصفیه آب میشود و ناخالصی را میگیرد به همین دلیل کیفیت آب آن بسیار مناسب است و طعم بسیار خوب و گوارا دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان ادامه داد: حوزه آبریز سد تالوار بسیار بزرگتر بوده و طبیعی است که املاحی داشته باشد اما وقتی این آب وارد تصفیهخانه میشود به حد استاندارد میرسد. آبهای معدنی که برندهای متفاوت دارد نیز طعم یکسانی ندارند بنابراین نمیتوان انتظار داشت تا آبی که از ۱۴۰ کیلومتر دورتر میآید، طعم مشابهی با سد اکباتان همدان داشته باشد.
بختیاریفر خاطرنشان کرد: اگر آب سد تالوار نبود ما منبع جایگزین تامین آب نداشتیم. مقام عالی دولت در استان با جدیت دنبال تامین منابع آبی جدید است تا مشکلی از نظر تامین آب شرب شهر همدان نداشته باشیم.
وی با تاکید بر سلامت آب شهر همدان، بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی همدان علاوه بر تایید استاندارد آب، کار تحقیقاتی مشترک با ما را شروع کرده تا وضعیت آب شرب که مورد اعتراض شهروندان است را ارتقا دهیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه عدهای از این فضا سواستفاده کردند تا شیرینی آبرسانی به همدان را به کام مردم تلخ کنند، گفت: برخی دستگاه تصفیه آب خریداری کردند و آب را به مردم میفروشند. هر متر مکعب آب توزیع شده توسط ما هزار تومان برای مردم هزینه دارد اما این افراد، آب را هر متر مکعب ۶۰۰ هزار تومان میفروشند همچنین آب را از منابع نامشخص حمل و به مردم میفروشند.
فرهاد بختیاریفر تصریح کرد: این افراد فقط سختی آب را کم میکنند و مردم فکر میکنند آب سبکتر است اما منبع آب آنها مشکل دارد و از نظر بهداشتی مورد تایید نیست از طرفی روش حمل، نامشخص و غیر بهداشتی است همچنین این دستگاههای تصفیه، آب را گندزدایی نمیکند. ما متولی صدور مجوز نیستیم اما این مورد چون به بهداشت عمومی و سلامت مردم آسیب میزند، اجازه دخالت نمیدهیم و پیگیر این موضوع هستیم تا سلامت مردم به خطر نیوفتد.
وی ادامه داد: این افراد از چاههایی که مصرف کشاورزی دارد، استفاده میکنند در صورتیکه این منابع برای استفاده غیر شرب است. همکاران ما در آب منطقهای به دنبال این چاهها هستند تا نسبت به مجوز بهرهبرداری آنها تجدید نظر شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان یادآوری کرد: من اطمینان میدهم نیازی به دستگاه تصفیه و خرید آب نیست و موضوع وجود آرسنیک و فلزات سنگین در آب، کاملا حل شده است همچنین با تکمیل تصفیهخانه شیخیجان توسط آبمنطقهای، کیفیت آب بهتر میشود.
بختیاریفر پیرامون وضعیت منابع آب در استان، اظهار کرد: با توجه به وضعیت کاهش بارندگی، تابستان سال ۱۴۰۳ با وضعیت تنش آبی در برخی روستاها و شهرها مواجه میشویم که در این چند سال تجربه نکردیم. با توجه به وضعیت بارشها ما باید بدترین سناریو را در نظر بگیریم تا حداقل مشکلات و تنش را داشته باشیم.
وی ادامه داد: شش شهر شامل؛ فامنین، اسدآباد، گیان، برزول، کبودراهنگ و تویسرکان و ۱۵۰ روستا در وضعیت کمبود آب قرار دارند. در همین راستا پیشبینی لازم را انجام دادیم تا دچار تنش آبی نشویم. منظور ما از تنش آبی این نیست که آب را به صورت مطلق نداشته باشیم بلکه منظور ما کاهش منابع آبی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان دررابطه با پروژههای جهاد آبرسانی استان، مطرح کرد: قرارداد اول ما در این پروژه، ۵۰۹ میلیارد تومان اعتبار برای آبرسانی به ۱۶۰ روستا است که پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد دارد و ۸۰ روستا آماده بهرهبرداری است. در قرار داد دوم، ۲۰۰ روستا اضافه شده و ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفتیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد