سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
توالت ایرانی و فرنگی از نمونههای اصلی توالت هستند که در ایران مورد استفاده قرار میگیرند. در گذشته بیشتر خانهها فقط از توالت ایرانی استفاده میکردند اما امروزه راحتی و بهداشتی بودن نمونههای فرنگی، به تدریج محبوبیت این نوع توالت را در میان مردم بیشتر کرده است. در بسیاری از ساختمانهای جدید برای صرفهجویی در فضا هر دو نوع توالت را در یک سرویس بهداشتی قرار میدهند.
در چنین مواردی مهمترین نکته رعایت فاصله توالت فرنگی از توالت ایرانی است. این فاصله باید طوری تعیین شود که استفاده از هر کدام آنها به راحتی میسر باشد. در این مطلب فاصله توالت فرنگی از ایرانی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
این روزها قرار دادن دو توالت در یک سرویس بهداشتی در بسیاری از پروژههای جدید دیده میشود. داشتن فضای کافی برای رعایت فاصله توالت فرنگی از توالت ایرانی الزامی است. ابعاد سرویس بهداشتی باید طوری باشد که امکان رعایت حداقل فاصله حدود ۶۰ سانتیمتر وجود داشته باشد. بیشک در فضای کوچک امکان اجرای چنین طرحی وجود نخواهد داشت اما در سرویسهایی با متراژ بالا، فاصله بیشتری میان دو سرویس مشاهده میشود.
اگر فاصله توالت فرنگی از توالت ایرانی کمتر از اندازه استاندارد باشد استفاده آنها مشکل میشود. علاوه بر این، مقوله لولهکشی آب و فاضلاب نیز باید مد نظر قرار گیرد. همچنین فاصله سنگهای توالت از درب ورودی سرویس بهداشتی نیز مهم است. این فاصله باید طوری انتخاب شود که درب تا انتها باز شده و افراد بتوانند بهراحتی وارد سرویس شوند.
بهتازگی نمونههای جدید سنگ توالت ایرانی با ویژگیهای طبی طراحی شده که مشکلات سنگهای قدیمی را ندارد. طراحی طبی و کارشناسانه، طرفداران توالت ایرانی را به خرید و نصب این سنگهای جدید ترغیب کرده است.
این تغییرات مثبت در توالتهای فرنگی نیز به چشم میخورد. طراحی و ساخت توالت فرنگیهای دیواری تحولی در سرویسهای بهداشتی ایجاد کرده است. مناسب بودن قیمت توالت فرنگی دیواری نیز موجب استفاده بیشتر از این نوع سنگ توالت در ساختمانهای جدید شده است.
نصب توالت ایرانی و فرنگی در یک سرویس بهداشتی، کار چندان مشکلی نیست، اما برخی نکات و چالشهایی وجود دارد که باید به آنها توجه داشت.
هر کدام از نمونههای توالت دارای مزایا و معایبی هستند و وجود آنها در مواردی مفید و شاید واجب است. بر این اساس در طراحیهای جدید فضایی برای نصب و اجرای هر دو توالت و فاصله توالت فرنگی از توالت ایرانی در نظر گرفته میشود. به این ترتیب افراد خانواده با توجه به شرایط فیزیکی خود میتوانند از توالت مناسب استفاده نمایند.
اگر بخواهیم هر دو نوع توالت را در یک فضا اجرا کنیم، برای پیشگیری از ایجاد مشکلات احتمالی باید مواردی را مد نظر قرار دهیم. ابعاد و اندازه سنگ توالت در هر دو مدل از اولین مواردی است که قبل از شروع کار باید در نظر گرفته شود. توالت فرنگی در انواع یک تکه، دو تکه و والهنگ در بازار موجود است. برندهای مختلف محصولات خود را در اندازه متفاوت تولید میکنند که باید به آن توجه نمود.
مواردی که به ابعاد توالت فرنگی مربوط میشود اندازه آکس و طول آن است که باید با توجه به فضایی که در اختیار داریم انتخاب شود. اندازه نشیمن نیز علاوه بر فضای سرویس بهداشتی باید با اعضای خانواده تناسب داشته باشد.
ابعاد کاسه توالت ایرانی در حالت استاندارد با طول ۶۰ سانتیمتر و عرض ۴۰ سانتیمتر تولید میشود. گودی کاسه توالت نیز در بازه ۱۲ تا ۲۶ سانیمتری است. اما برخی از شرکتها سنگ توالت ایرانی را با کمی اختلاف خارج از سایز استاندارد تولید میکنند. هنگام خرید باید به ابعاد سنگ توالت و متناسب بودن آن با فضای موجود و فاصله توالت فرنگی از توالت ایرانی توجه کرد.
علاوه بر ابعاد توالتها فضای لازم برای اجرای لولهکشی فاضلاب نیز باید در نظر گرفته شود. محل نصب باید بهگونهای باشد که لولهکشی بهراحتی قابل اجرا بوده و در فاصله مناسبی از چاه فاضلاب قرار گیرد.
امروزه کوچکتر شدن محیط زندگی موجب ساخت توالتهای کوچکتر از استاندارد شده و برخی از استادکاران برای مدیریت فضا و کمتر شدن فاصله توالت فرنگی از توالت ایرانی از این سنگها استفاده میکنند. اما در سرویسهایی که فضای کافی موجود است، خرید و نصب نمونههای استاندارد بهتر است. قبل از نصب توالت فرنگی و ایرانی، لازم است اقدامات زیر انجام شود:
اولین قدم، اندازهگیری محل نصب و در نظر گرفتن فاصله توالت فرنگی از توالت ایرانی است. در هر دو نوع توالت فاصله از دیوار باید پس از گچکاری و کاشیکاری در نظر گرفته شود. در غیر این صورت نصب و استفاده آن با مشکل مواجه خواهد شد.
در توالت فرنگی، باید فاصله مرکز کاسه توالت تا دیوار پشتی و دیوار کناری را اندازهگیری کنید. فاصله استاندارد مرکز کاسه توالت فرنگی تا دیوار پشتی ۳۸ سانتیمتر و فاصله آن تا دیوار کناری ۵۳ سانتیمتر است. بهتر است بدانید توالت فرنگی دیواری فضای کمتری را اشغال میکند و نصب آن نیز آسانتر است.
فاصله استاندارد توالت ایرانی از دیوار نیز حدود ۳۰ سانتیمتر بوده و چنانچه این میزان خیلی بیشتر باشد، فضای پرت و غیر قابل استفاده ایجاد شده و اگر کمتر باشد، برای نصب و لولهکشی سیفون با مشکل مواجه خواهیم شد.
در مواردی که هر دو نوع توالت در یک فضا نصب میشوند فاصله توالت فرنگی از توالت ایرانی نیز باید با دقت زیاد اندازهگیری شود. این مقدار باید از مرکز سنگها اندازهگیری و در صورت محدودیت فضا به حداقل استاندارد برسد.
در مرحله بعد، باید وضعیت لولهکشی فاضلاب را بررسی کنید. لولهکشی فاضلاب در هر دو مورد باید شیب مناسبی داشته و از هرگونه گرفتگی و نشتی جلوگیری کند. علاوه بر این قطر لوله فاضلاب باید بهگونهای باشد که بتواند هر دو توالت را به طور همزمان تخلیه کند.
تراز بودن توالتها نیز از موارد مهمی است که توجه به آن مهم است. هر دو توالت باید کاملاً تراز باشند تا از تجمع آب در آنها و فاصله میان دو توالت جلوگیری شود. تجمع آب اگر طولانی شود موجب نشتی و آسیب به ساختمان میشود. با رعایت نکات و چالشهای ذکر شده و در نظر گرفتن فاصله توالت فرنگی از توالت ایرانی، میتوانید هر دو را به راحتی و بدون مشکل در یک سرویس بهداشتی نصب کنید.
آیا تا به حال قصد تعویض سنگ توالت فرنگی یا ایرانی منزل خود را گرفتهاید؟ یا اینکه در مورد نمونههای مختلف آن اطلاعاتی داشتهاید؟ اگر قصد چنین کاری دارید حتما قبل از خرید در مورد نمونههای مختلف توالت و مزایا و معایب هر کدام تحقیق کنید. همچنین اگر قصد دارید در سرویس بهداشتی خانه هر دو نوع سنگ توالت را نصب کنید، اقدامات لازم قبل از نصب و متراژ لازم برای اندازه استاندارد فاصله توالت فرنگی از توالت ایرانی را بررسی نمایید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد