ما در چند هفته اخیر و قبل از سفر رهبران مقاومت فلسطین به تهران فشارهای بسیار زیادی را از سوی دولتهای میانجی در جریان مذاکرات بین اسرائیل و حماس داشتیم. در این عرصه مصر و قطر بسیار تلاش میکردند تا به نیروهای حماس بقبولانند که در جریان گفتگوها راضی به دادن امتیازات بیشتر به رژیم صهیونیستی شوند. برابر با خبرها این دولتهای میانجی درصدد بودند تا شرایط را برای پذیرش حماس در قبال برقراری یک آتش بس موقت شش هفتهای مهیا کنند و در ازای آن حدود ۴۰ نفر از صیهونیستهای دربند آزاد و با تعدادی از زندانیان فلسطینی تبادل شوند. اما حماس موضع خود را در این زمینه به صورت قاطع اعلام کرد. برابر با نظر مقاومت فلسطین، جنگ غزه باید به اتمام برسد و متعاقب آن مذاکرات صورت گیرد.
به نظر میرسد که در جریان عدم پذیرش شرایط مذاکرات و موضوع قبول برقراری آتش بس موقت، حماس در پی تاثیرگذاری ایران بود که حاضر به دادن امتیازات نشد و نمیخواهد برغم فشارهای مصر و قطر زیربار پذیرش اتش بس موقت دوم برود و با سفر به تهران، حماس و نیروهای جهاد اسلامی این پیام روشن را به مصر، قطر و رژیم صهیونیستی دادند که اگر حتی دولتهای میانجی فشاری را به مقاومت فلسطین بیاورند جمهوری اسلامی همچنان از آنان حمایت میکند و سیاست خود در این قبال را ادامه میدهد.
از این رو، فضایی که برای موضوع مذاکرات و پذیرش آتش بس موقت شکل گرفته بود تا حدود زیادی کمرنگ شد و این حمله رژیم صهیونیستی پاسخی است به مساله تقویت جبهه مقاومت است؛ بنابراین به نظر میرسد که ایران به تلاشهای خود برای تدوام یکپارچگی در بین اعضای جبهه مقاومت ادامه و نسبت به هرگونه امتیاز دهی فلسطینیها واکنش نشان میدهد.
البته بعد از حمله هفتم اکتبر و عملیات طوفان الاقصی، رژیم صهیونیستی درصدد انتقام گیری از دولتها و عناصر حامی مقاومت بودند و در سراسر منطقه تلاش میکردند تا مواضع آنها را هدف قرار بدهند. ترورهای قبلی اسرائیلیها هم انجام داده بودند نشان دهنده همین موضوع بود و حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی قصد بازکردن مرزهای جدیدی از جبهههای جنگی ندارد. بلکه اقدامات تروریستی اسرائیل در واقع به معنای انتقام گیری بواسطه عملیات هفتم اکتبر است. اما طبیعتا حمله به سفارت یک کشور به معنای تقابل آشکارتری است و باید حتما اقداماتی در این خصوص انجام شود و نمیتوان انتظار داشت که این عمل بی پاسخ بماند. مضاف بر این، مواضعی که بعد از انجام این عمل تروریستی از جمله وزیر خارجه کشورمان اتخاذ شده و هم تلاش برای برگزاری جلسه ویژه اعضای شورای امنیت سازمان ملل حاکی از این است که جمهوری اسلامی میخواهد نسبت به این اقدام واکنش نشان دهد و نمیخواهد که براحتی از کنار این موضوع عبور کند.