دکتر اسکندر مومنی در حاشیه شصت و هفتمین نشست کمیسیون موادمخدر سازمان ملل متحد در وین با ژنرال مارتینوس حوکوم، رئیس آژانس مبارزه با مواد مخدر اندونزی(BNN) دیدار کرد و گفت: هیچ کشوری نمیتواند به تنهایی مسأله مواد مخدر را حل کند، زیرا ممکن است مواد در یک کشور تولید و پیشسازهای آن در کشور دیگری تأمین و از کشور دیگری ترانزیت و در کشوردیگر مصرف شود و پول آن به کشور دیگری برود. لذا این مسأله مستلزم همکاریهای سیاسی وعملیاتی بین کشورهاست. دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر بیان کرد: مشتاقم تا هرچه زودتر، یادداشتتفاهم همکاری دو کشور در زمینه مقابله با قاچاق غیرقانونی مواد مخدر، روانگردانها و پیشسازها که در ماه می ۲۰۲۳ (خرداد ۱۴۰۲) و تبادل زندانیان دو کشور در جریان سفر ریاست جمهوری اسلامی ایران به جاکارتا به امضا رسیده بود، اجرایی شود.دکتر مومنی تصریح کرد: در این یادداشتتفاهم بر تبادل اطلاعات، شناسایی انواع مواد مخدر جدید، شناسایی راههای قاچاق مواد مخدر، انجام تحقیقات مشترک، عملیاتهای مشترک، تبادل تجارب موفق در زمینه کاهش تقاضا، درمان و بازتوانی مصرفکنندگان مواد مخدر تاکید شده است.وی افزود: تحقیقات مشترک روی پروندههای قاچاق مواد مخدر میتواند منجر به کشف باندها و منابع اصلی قاچاق مواد مخدر شود. از طریق تبادل اطلاعات میتوانیم منشأ قاچاق مواد مخدر یعنی نقش و نفوذ باندهای بینالمللی را در قاچاق این مواد کشف کنیم. رئیس آژانس مبارزه با مواد مخدر اندونزی در این دیدار گفت: اقدامات ایران در زمینه مبارزه با مواد مخدر آشناست.ژنرال مارتینوس حوکوم، با اشاره به تجارب گسترده جمهوری اسلامی ایران در زمینه مقابله با این تهدید در منطقه، بر آمادگی برای همکاری و اجراییسازی یادداشت تفاهم تاکید کرد.
رایزنی ایران و روسیه درباره مبارزه با موادمخدر در وین
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در دیدار با سرگئی ورشنین، معاون وزیر امور خارجه روسیه به اقدامات مقابلهای کشورمان که به کشف حدود۶۶۲ تن انواع موادمخدر از جمله ۳۷ تن متامفتامین از منشأ افغانستان طى سال گذشته میلادى منجر شده، اشاره کرد. اسکندر مومنی در این دیدار پیشنهاد و اعلام آمادگى کرد تا کمیتهای با مشارکت کشورهاى همفکر برای بررسی موضوع و یافتن راهکارهای مناسب در افغانستان بهمنظور مقابله با کشت و تولید مواد افیونی و صنعتی در آن کشور تشکیل شود.نماینده کشورمان همچنین پیشنهاد کرد تا موضوع تدوین و اجراییسازی سند جامع همکاریهای دوجانبه در حوزههای مختلف مبارزه با موادمخدر در دستور کار دو کشور قرار بگیرد.معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز دراین دیدار برلزوم حمایت چندجانبه از گروه کشورهاى همفکر در مجامع بینالمللی تاکید و ابراز امیدوارى کرد باحمایت جمهورى اسلامى ایران در ساختارهاى همکارى منطقهاى همچون پروتکل همکارى دریای خزر، موفق به مبارزه موثرتر با قاچاق موادمخدر در سطح منطقه شویم.
درخواست تایلند براى همکارى ایران در حوزه درمان و بازتوانى معتادان
وزیر دادگسترى تایلند در دیدار با دبیرکل ستادمبارزه با مواد مخدرخواستار همکارى و انتقال تجربیات کشورمان در حوزه درمان، بازتوانى معتادان و تولید داروشد. دکتر اسکندر مومنى، دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشورمان در دیدار با وزیر دادگسترى تایلند، ضمن تشریح جایگاه جمهورى اسلامى ایران در مبارزه با ورود و ترانزیت مواد مخدر بر همکارى مشترک کشورها براى مقابله با این تهدید جهانی تاکید کرد.دکتر مومنی آمار فزاینده تولید مواد مخدر صنعتى را نگرانکننده عنوان کرد و خواستار توجه جهانی به این بحران شد. تاو سدسنگ، وزیر دادگسترى تایلند نیز در دیدار با دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران، خواستار تقویت همکارىها و انتقال تجربیات کشورمان در حوزه درمان، بازتوانى معتادان و تولید دارو شد.وی تاکید کرد ایران و تایلند هر دو قربانی کشت و تولید مواد مخدر در همسایگی خود هستند. شایان ذکر است گسترش همکارىها و آمادگی ایران برای ارائه تجارب خود در زمینههای درمان و کاهش تقاضا از دیگر محورهاى مورد مذاکره بود.
آمادگى ژاپن براى همکارى متقابل با ایران در عرصه مبارزه جهانى با موادمخدر
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در دیدار دوجانبه با رئیس هیأت کشور ژاپن بر همکاریهای مشترک در حوزه مبارزه با موادمخدر تأکید کرد.دکتر اسکندر مؤمنی که بهمنظور شرکت در اجلاس سالانه کمیسیون موادمخدر سازمان ملل متحد به وین سفر کرده بود، با هیرومینامى، رئیس هیأت ژاپن دیدار کرد و گفت: بین دو کشور روابط تاریخی به قدمت ۱۰۰ سال وجود دارد و این روابط همواره روبه توسعه و گسترش است و مردم ایران نیز نسبت به کشور شما و مردمان آن، نگرش مثبت دارند.وی افزود: از دولت ژاپن و بهخصوص سفیر آن کشور در تهران برای حمایتهای مستمر خود از برنامه مشارکت کشوری در زمینه مبارزه با مواد مخدر تشکر ویژه خود را ابراز میدارم.دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشورمان بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران بهدلیل موقعیت جغرافیایی، در کنار بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر دنیا یعنی افغانستان قرار گرفته است و در همین راستا، اقدامات گستردهای برای مبارزه با این بلای خانمانسوز انجام میدهد و تاکنون افراد زیادی در راه مبارزه جهانی با مواد مخدر به شهادت رسیدهاند. وی بیان کرد: ایران تمایل دارد پیشنویس سند همکاری با کشور ژاپن بهمنظور ارتقای همکاریها، تبادل اطلاعات عملیاتی و شناسایی سران باندهای قاچاق مواد مخدر، روانگردانها، پیشسازها و NPS و انتقال تجارب موفق و مبتنی بر علم در زمینه پیشگیری، درمان، بازتوانی و صیانت اجتماعی تنظیم کند. رئیس هیأت ژاپن نیز در این دیدار مجددا بر اراده کشورش نسبت به پشتیانی از اقدامات و فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد. وی همچنین با استقبال از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه کاهش تقاضا، درمان معتادان و کاهش آسیب ناشی از سوءمصرف، از آمادگى دولت ژاپن برای کمک متقابل در پروژههای مربوطه و مشارکت با ایران به منظور اجرای پروژههای مشترک خبر داد.
اعلام آمادگی ایران برای انتقال تجربیات مبارزه با موادمخدر به تاجیکستان
رئیس آژانس مبارزه با موادمخدر تاجیکستان خواهان انتقال تجربیات ایران در حوزه مبارزه با موادمخدر شد. دکتر اسکندر مؤمنی که بهمنظور شرکت در اجلاس سالانه کمیسیون موادمخدر سازمان ملل متحد به وین سفر کرده بود، با حبیبا... واحدزاده، رئیس آژانس مبارزه با موادمخدر تاجیکستان دیدار کرد و گفت: هر دو کشور ایران و تاجیکستان، در دو سوی مرزهای خود با افغانستان، ناخواسته گرفتار ترانزیت موادمخدر شدهاند. ترانزیت موادمخدر با خود موضوعات دیگری از جمله تروریسم و شرارت را نیز به همراه دارد.دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به امضای یادداشت تفاهم همکاری دو کشور در جریان سفر دکتر رئیسی، ریاستجمهوری اسلامى ایران در آبانماه امسال گفت: در این یادداشت تفاهم بر تبادل اطلاعات، شناسایی انواع موادمخدر جدید، شناسایی راههای قاچاق موادمخدر، انجام تحقیقات مشترک، عملیاتهای مشترک، تبادل تجارب موفق در زمینه کاهش تقاضا، درمان و بازتوانی مصرفکنندگان موادمخدر تاکید شده است.حبیبا... واحدزاده، رئیس آژانس مبارزه با موادمخدر تاجیکستان نیز ضمن تاکید بر مشترکات تاریخی دو کشور خواهان استفاده کشور از تجارب ایران در کلیه زمینههای مبارزه با موادمخدر و درمان شد و بر نقش مقابلهای جمهوری اسلامی ایران در منطقه تاکید کرد.
دیدار دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با معاون وزیر بهداشت سوئیس
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با آنه له وی، معاون وزیر بهداشت عمومی سوئیس دیدار و گفتوگو کرد.دکتر مومنى بر لزوم تشریک مساعی همه کشورها برای مبارزه با پدیده قاچاق موادمخدر تاکید و گزارشی از فعالیتهای ستاد مبارزه با موادمخدر ایران در مقابله با قاچاق بینالمللی این مواد ارائه کرد.معاون وزیربهداشت سوئیس نیز در این دیدار از دستاوردهاى ایران در عرصههاى مقابله و کاهش آسیب ایران ابراز خشنودى کرد.