جام جم آنلاین؛ بزرگراه کربلا از سمت استان همدان (شهرستان کنگاور) شروع و پس از عبور از شهرهای کنگاور و صحنه به شهر بیستون رسیده و از داخل این شهر عبور می کند، سپس از طریق کنار گذر شرقی کرمانشاه وارد محور کرمانشاه – اسلام آبادغرب شده و از شهرهای اسلام آباد، کرند غرب، سرپل ذهاب، قصر شیرین و نهایتا شهر خسروی در مرز به کشور عراق متصل میشود.
این پروژه از سال ۱۳۷۶ شروع شده و تاکنون از شهرستان کنگاور تا سرپل ذهاب و بعد از آن اسلام آبادغرب تا مرز خسروی تکمیل و در حال بهرهبرداری است.
بزرگراه کربلا باتوجه به اینکه به ۲ مرز رسمی و بین المللی پرویزخان و خسروی در شهرستان قصرشیرین و سپس به کشور عراق منتهی می شود یکی از شاهراههای پرتردد غرب کشور محسوب می شود و در طول سال محل عبور کامیون های ترانزیتی و همچنین حجم بالای زوار اربعین است.
مرز خسروی در شهرستان قصرشیرین از چند سال گذشته به روی زائران اربعین بازگشایی شده و سال گذشته بیش از یک میلیون زائر از این مز عازم عتبات عالیات شدند و پیش بینی امسال تردد بیش از ۲ میلیون نفر زائر از این مرز است.
باتوجه به حجم بالای ترافیک در بزرگراه کربلا، ایمنیسازی برخی از نقاط پرحادثه آن در دستور کار اداره کل راهداری و حمل نقل جادهای استان قرار گرفته و سید شهرام کهریزی مدیرکل راهداری استان در این ارتباط روز یکشنبه اظهار کرد که اصلاح یک نقطه از بزرگراه کربلا در مسیر کرمانشاه به اسلام آبادغرب به صورت زیرگذر اجرا میشود و مسیر دسترسی به درودفرامان، کارخانه سیمان غرب و روستای «سهچک» از طریق این زیرگذر انجام خواهد شد.
وی اعتبار مورد نیاز برای تکمیل و آسفالت این طرح را حدود ۹۰۰ میلیارد ریال برآورد کرد و گفت: در صورت تامین به موقع اعتبار، این پروژه تا پایان امسال به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده استان کرمانشاه در خصوص مزایای اجرای این پروژه نیز توضیح داد که این طرح حوادث و تصادفات را کاهش میدهد و تردد خودروها در محور کرمانشاه به بیستون که در مسیر دوربگردان با یکدیگر تلاقی داشتند را تسهیل خواهد کرد.
کهریزی افزود: برای اینکه در زمان اجرای این پروژه مشکلی در تردد خودروها ایجاد نشود، در این محور خط انحرافی ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: ایجاد این خط انحرافی با ضریب ایمنی بالا انجام شده و در ایام تردد زوار اربعین حسینی (ع) نیز هیچ مشکلی برای تردد زوار ایجاد نخواهد شد.
استان کرمانشاه در مجموع بیش از هشت هزار کیلومتر راه اصلی، فرعی و روستایی دارد.
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی – منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد