جام جم آنلاین، اقبال حمیدی صبح امروز شنبه در نشست با جمعی از خبرنگاران استان که به مناسبت روز جهانی حیوانات(سوم اکتبر) برگزار شد، اظهار کرد: این روز به منظور شناساندن گونه های در خطر انقراض در کنوانسیون زیست شناسان در سال ۱۹۳۱ میلادی تعیین شد.
وی افزود: در استان کردستان بیش از ۴۰ گونه جانوری در معرض خطر تهدید و انقراض قرار دارند که در این میان گونههای پلنگ، خرس قهوهای، سمندر آتشین و سمندر خال زرد کردستانی در وضعیت بغرنجتری قرار دارند.
حمیدی با اشاره به اینکه تنوع زیستی به سرعت در حال کاهش و این امر به طور مستقیم و غیرمستقیم ناشی از فعالیتهای انسانی است، افزود: اکوسیتمهای طبیعی زمین بهطور عمده توسط انسان تغییر داده شده است و بعضی تا سر حد نابودی تخریب شدهاند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: نظم موجود در چرخههای زیست، زمین و شیمیایی به هم خورده و فرسایش خاک حاصلخیز شدت گرفته و اقلیم در حال تغییر است.
حمیدی بیان کرد: تعداد زیاد و نامعلومی از گونههای جانوری منقرض شدهاند و جمعیت بسیاری از حیوانات کاهش یافته و در معرض انقراض قرار دارند، همچنین بسیاری از حیوانات برای ادامه حیات خود نیاز به مداخله انسان دارند.
وی ادامه داد: در کردستان تاکنون بیش از ۴۵۷ گونه مهرهدار شناسایی شده است که در این میان پرندگان با ۳۱۱ مورد بیشترین تعداد گونه و دوزیستان با هفت گونه کمترین تعداد را دارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان در ادامه یادآور شد: پستانداران ۴۷ گونه، خزندگان ۳۸ گونه و ماهیان ۵۴ گونه جمعیت مهره داران استان را تشکیل دادهاند.
حمیدی اظهار کرد: وجود گونههای منحصربهفردی همچون قوچ و میش، کل و بز، کفتار، گربه وحشی، سمندر خال زرد کردستانی، سمندر آتشین، پلنگ، خرس قهوهای، عقاب طلایی، انواع مرغابی، سنجاب درختی و سنجاب زمینی غنای تنوع زیست استان را نشان میدهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان