درهمین راستا بود که گروسی روز گذشته اجازه یافت در ادامه برنامههای خود در ایران، پس از دیدار با رئیسجمهور، وزیر خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی، از سایتهای هستهای شهید علیمحمدی(فردو) و شهید احمدیروشن(نطنز) بازدید کند. اما اخباری که همزمان با میزبانی جمهوری اسلامی ایران از مدیرکل آژانس منتشر شد و سخنانی که از سوی گروسی در تهران مطرح شد، حکایت از این دارد که ظاهرا غربیها تحتتاثیر صهیونیستها به دنبال پیگیری مسیر تقابل هستند. از جمله اخبار منتشر شده در روزهای گذشته این بود که اروپاییها در هفته پیش رو به دنبال تصویب قطعنامه جدیدی علیه ایران در نشست شورای حکام هستند. مدیرکل آژانس هم در سخنانی که درجمع خبرنگاران داشت با اشاره به سخنان اخیر وزیر جنگ اسرائیل درباره حمله به تاسیسات هستهای ایران گفت:تلاش من بهعنوان مدیرکل آژانس، تحلیل شرایط نیست.مسأله این است که تنشهایی وجود دارد که ایران در مرکز آن است و وظیفه من این است که راهحلی برای تنش پیدا کنم. مطمئنم که این راهحل قابل دسترسی است. وی افزود: اگر این راهحل پیدا شود، میتوانیم احتمال جنگ را از بین ببریم و از وقوع هرگونه خصومت ازجمله حمله به تأسیسات اجتناب کنیم. مشخصا اعلام کردهام که تأسیسات هستهای نباید در معرض حمله قرار گیرد؛ چراکه تهدیدات محیطزیستی و بیولوژیکی فراوانی به همراه دارد اما من رئیسجمهور و سیاستمدار نیستم و نباید بیانیه بدهم، وظیفه من این است که از وقوع چنین حملهای جلوگیری کنم.
گروسی درحالی مذاکرات خود در تهران را با چاشنی تهدید همراه کردکه مقامات کشورمان در دیدار او، موضع قاطع کشورمان در زمینه هستهای را تکرار کردند. مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی ایران در دیدار گروسی گفت: ما معتقدیم جنگ نه به نفع ما، نه به نفع منطقه و نه به نفع جهان است و هیچ انسان عاقلی به دنبال جنگافروزی و توسعهدادن آن نیست اما قطعا در مقابل هر کنشی علیه امنیت خود،واکنشی قاطع و محکم نشان خواهیم داد.وی افزود:ماهمانگونه که بارها اعلام کردهایم، براساس فتوای صریح رهبر معظم انقلاب اسلامی، بههیچوجه دنبال ساخت سلاح اتمی نبوده و نخواهیم بود و کسی هم اجازه عدول از سیاست ایشان را نخواهد داشت.
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی هم در گفتوگویی تلویزیونی با بیان اینکه به هر تهدیدی علیه تأسیسات هستهای ایران قاطعانه پاسخ میدهیم، درباره احتمال صدور قطعنامه علیه ایران در نشست آتی شورای حکام گفت: همین که قطعنامه را قرائت کرده و بخواهند رایگیری کنند، تا رای آنها نخشکیده، اقدام خود را به صورت قاطع انجام میدهیم.
سید عباس عراقچی، وزیر خارجه کشورمان هم پس از دیدار گروسی در جمع خبرنگاران گفت: مسیر تقابل، قبلا امتحان شده و میتوانند در آینده نیز امتحان کنند. قطعنامهها را قبلا داشتند و میتوانند باز هم داشته باشند. قطعنامهها نهتنها هیچ کمکی به حل موضوع نکرده بلکه باعث پیچیدهتر شدن مشکل وحتی نگرانیهای بیشتر برای صاحبان قطعنامهها شده است.عراقچی بیان کرد: مسیر تقابل، مسیری نیست که برای هیچ طرف مفید باشد و مسیر همکاریها باید اتخاذ شود.رئیس دستگاه دیپلماسی بیان کرد: ما در اینخصوص آماده همکاری هستیم و امیدواریم طرفهای مقابل، سیاست عاقلانهای را اتخاذ کنند.