قبح رویکرد ترکیه در سوریه

اخیرا شاهد انعقاد پیمان آتش‌بس در لبنان و بلافاصله پس از آن،آغاز حوادث تروریستی جدید در سوریه بودیم. آتش‌بس لبنان، نقطه پایانی تحولاتی خونین ازجمله شهادت سیدحسن نصرا...،دبیرکل فقید حزب‌ا...بود.
اخیرا شاهد انعقاد پیمان آتش‌بس در لبنان و بلافاصله پس از آن،آغاز حوادث تروریستی جدید در سوریه بودیم. آتش‌بس لبنان، نقطه پایانی تحولاتی خونین ازجمله شهادت سیدحسن نصرا...،دبیرکل فقید حزب‌ا...بود.
کد خبر: ۱۴۸۴۰۷۵
نویسنده دکتر سعدا...زارعی / تحلیلگر مسائل منطقه
 
در همین نقطه، ترکیه نقشه خطرناکی رادرسوریه پیاده‌سازی واجرا کرد. آنکارا در اجرای این نقشه، خوانش‌ها و پیش‌فرض‌هایی داشته که نمی‌توان به‌سادگی از کنار آنها عبور کرد. نخست این‌که سوریه در جریان تحولات اخیر در منطقه (جنگ غزه و لبنان) به حاشیه رانده شده و آمادگی دفاعی آن نیز به‌دلیل دور ماندن از صحنه نبرد کاهش یافته بود. حزب‌ا... نیز متمرکز بر میدان جنگ با رژیم اشغالگر قدس در لبنان بود. همین مسأله، منجر به ایجاد خلأ‌ها و شکاف‌هایی در داخل سوریه شد که ترکیه از آنها سوءاستفاده کرد. ما از یک رویکرد و رفتار قبیح از سوی ترکیه سخن می‌گوییم. وقوع آتش‌بس در لبنان، زمانی برای التیام برخی زخم‌ها در منطقه بود، اما چگونه ترکیه به خود اجازه می‌دهد به‌جای صیانت از آتش‌بس به‌دست‌آمده و کاهش آلام در منطقه، بحران دیگری را با استناد به اهداف و منافع توسعه‌طلبانه خود خلق کند؟ این عمل، از سوی دشمن نیز قبیح است، چه رسد به کشوری که مسلمان بوده و خود را جزئی از جهان اسلام قلمداد می‌کند.ماهیت نگاه رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه نسبت به گروه‌های تروریستی در منطقه، فرصت‌محور (به مثابه یک سرمایه) بوده و همین مسأله، به عهدشکنی آشکار وی در قبال توافقات مهم صورت‌گرفته در روند مذاکرات آستانه منجر شد. 
در این میان، ما با هم‌افزایی تل‌آویو و آنکارا مواجه هستیم. این هم‌افزایی، طراحی مشترک ندارد اما هدف مشترکی تحت عنوان مواجهه با سوریه و تضعیف این کشور از سوی دو طرف (رژیم صهیونیستی و ترکیه) در آن خودنمایی می‌کند. رژیم اشغالگر قدس می‌خواهد سوریه را به‌عنوان یکی از نمادها و مصادیق مقاومت در منطقه تحت فشار قرار دهد. نقش بسزای دمشق در به‌ثمرنشستن مقاومت لبنان در سال ۲۰۰۶ میلادی (جنگ ۳۳ روزه) و حمایت‌های مستمر آن از حزب‌ا... و گروه‌های مقاومت بر هیچ‌کس پوشیده نیست.تل‌آویو قصد دارد هزینه‌های حمایت دمشق از جبهه مقاومت را علیه سوریه افزایش دهد. در مقابل، دولت ترکیه قصد دارد اراده خود را بر حکومت سوریه (در قبال تحولات جاری در منطقه که بخشی از آن در خاک سوریه صورت می‌گیرد) تحمیل کند. پس هدف هر دو بازیگر، تضعیف حکومت سوریه است.
جبهه مقاومت، کماکان در قبال آنچه در سوریه می‌گذرد رصد هوشمندانه و ورود قاطعانه‌ای دارد. جبهه مقاومت، تجاوز به خاک سوریه را خط قرمز خود می‌داند و مسئولیت و وظیفه خود را مواجهه با گروه‌های تروریستی و حتی دولت‌های متجاوزی می‌داند که قصد تسلیم‌سازی و تحت فشار قرار دادن دمشق را داشته باشند. اقدام جبهه مقاومت در دفاع از سوریه، مصداق اقدامی مشروع، منطقی و مانند موارد گذشته، موثر و نتیجه‌بخش محسوب می‌شود. 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روایت اول، شرط پیروزی

در گفت‌وگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانه‌های داخلی و معاند را بررسی کرده‌ایم

روایت اول، شرط پیروزی

مجرمان در قاب شوک

در گفت‌وگو با تهیه‌کننده مستند معروف شبکه سه اولویت‌های موضوعی فصل جدید بررسی شد

مجرمان در قاب شوک

نیازمندی ها