دومین دوره مسابقات جهانی ابداعات و اختراعات دبی (DIS 2024) در تاریخهای ۱۲ و ۱۳ دسامبر (۲۲ و ۲۳ آذر) در کشور امارات متحده عربی برگزار شد. این نمایشگاه بینالمللی تحت نظارت سازمان مالکیت معنوی جهان (WIIPA) و در محل دانشگاه دبی (University of Dubai) و با حمایت دانشگاههای کرواسی، ترکیه و رومانی و مراکز مربوط به مخترعین در کشور امارات برگزار گردید.
خانم دکتر آزادفلاح در جشنواره DIS 2024 تأکید کردند که در این دوره از نمایشگاه، ۲۶۵ تیم از ۲۲ کشور دنیا از جمله امارات متحده عربی، انگلستان، رومانی، کرواسی، چین، بحرین، سریلانکا، عراق، ترکیه، تایوان، تایلند، مالزی، کامبوج، ماکائو و جمهوری اسلامی ایران و … به صورت حضوری و غیرحضوری اختراعات خود را به مدت دو روز در معرض نمایش گذاشتند و در بخش رقابتی جشنواره شرکت کردند.
در این دوره از مسابقات، مخترعین و پژوهشگران ایرانی از رشتههای مختلفی همچون رباتیک، هوش مصنوعی، نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، مهندسی الکترونیک، کشاورزی، مهندسی مکانیک، مهندسی پزشکی، داروسازی، انرژی، محیطزیست، سلامت و غیره در سه سطح دانشآموزی، دانشجویی و استارتاپی در این رویداد بینالمللی شرکت کردند و موفق به کسب ۱۱ مدال طلا، ۱۷ مدال نقره، ۶ مدال برنز و چندین جایزه ویژه شدند.
دبیر رسمی و نماینده ایران در این مسابقات ادامه داد که استارتاپها، دانشجویان و دانشآموزان ایرانی از استانهای مختلف کشور از جمله تهران، البرز، اصفهان، فارس، یزد و دیگر استانها در این مسابقات حضور داشتند.
در بخش دانشجویی، دانشجویان ایرانی از دانشگاههای مختلفی همچون دانشگاه سینرژی دبی (امارات)، دانشکده داروسازی و دندانپزشکی دانشگاه ژنگژو (چین)، دانشکده پزشکی دانشگاه جینان (چین)، دانشکده شیمی دارویی دانشگاه گوانگژو (چین)، دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه آزاد تهران شمال، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان، دانشگاه شیراز، دانشگاه آزاد شیراز، دانشگاه آزاد تهران مرکز و بسیاری دیگر در این مسابقات شرکت داشتند.
همچنین در بخش دانشآموزی، دبیرستانهای برجستهای همچون:
- دبیرستان علامه طباطبایی تهران با سرپرستی آقایان دکتر سید صابر میرحسینی، مهندس محمد فاضلی مصلحآبادی و محمد مالکی.
- دبیرستان عطارد علم تهران با سرپرستی آقای دکتر سید صابر میرحسینی.
- دبیرستان سلام ایران زمین با سرپرستی آقای مهندس محمدرضا ریاحی، موسس و بنیانگذار موسسه خانه ایده.
- دبیرستان فرزانگان ۵ تهران با سرپرستی خانم دکتر مهسا فریدنی.
- مجتمع آموزشی صبا تهران، دبستان الزهرا تهران، دبیرستان فرزانگان ۳ البرز و دبیرستان فرزانگان ۲ تهران با سرپرستی خانم دکتر مرضیه آزادفلاح.
- دبیرستان شهید رجایی یزد با سرپرستی آقای مهندس علیرضا هاشمی، موسس و بنیانگذار آکادمی مخترعین.
- دبیرستان مهرآیین تهران با سرپرستی آقای مهندس محمدرضا جلیلی فیرزوی.
- دبیرستان بینالمللی دختران تهران با سرپرستی آقایان مهندس فرامرز دائمی و مهندس علی نوریان.
- دبیرستان اژهای نجفآباد اصفهان با سرپرستی آقایان مهندس امیرحسین پاینده و مهندس علی نوریان.
همگی در این رویداد بینالمللی حضور داشتند و اختراعات خود را ارائه کردند.
دکتر آزادفلاح همچنین اشاره کردند که در دومین دوره مسابقات جهانی ابداعات و اختراعات دبی (DIS 2024) ، شرکتها و مؤسسات مختلفی همچون شرکت البرز نانو تجهیز رایان به سرپرستی آقای دکتر علی ملکی، مؤسسه تحقیقات علمی نورونکس با مدیریت آقای دکتر حسن مومنی و به سرپرستی آقای میلاد الاسوند، شرکت نفت ایران به نمایندگی آقای محسن زارعی، آکادمی مخترعین به سرپرستی آقای مهندس علیرضا هاشمی، مرکز تحقیقات رباتیک ایران و ساخت و نوآوری رباتیک ایران به سرپرستی آقای مهندس محمدجواد حقی و موسسه خانه ایده تهران به سرپرستی آقای مهندس محمدرضا ریاحی در این مسابقات شرکت کردند.
همچنین در این رویداد، جوایز ویژه و تندیسهای یادبود از کشورهای رومانی، کرواسی و ترکیه در زمینههای مختلف به مخترعین ایرانی اهدا شد و سرمایهگذاران به بررسی طرحها پرداخته و فرصتهایی برای جذب سرمایه و فروش دانش فنی ایدهها و اختراعات به وجود آمد.
در پایان، دکتر آزادفلاح اظهار داشتند که موفقیت چشمگیر دانشآموزان، دانشجویان و اساتید ایرانی در مسابقات جهانی ابداعات و اختراعات دبی نشاندهنده لیاقت و شایستگی آنان است و آرزوی موفقیتهای بیشتر برای آنها و تمامی فرزندان این مرز و بوم نمودند.
خبرنگار اعزامی مریم فرساد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم