به گزارش جامجمآنلاین ازایرنا، سرهنگ وحید علیپور روز سهشنبه با تشریح طرح زمستانی پلیس راه استان اردبیل اظهار کرد: طرح زمستانی با مشارکت دستگاههای خدماترسان استان اعم از هلال احمر، راهداری و حمل و نقل جادهای، اورژانس و خدمات خودرویی به مدت سه ماه از ۲۰ آذرماه تا ۲۰ اسفندماه اجرا میشود.
رئیس پلیس راه استان اردبیل با بیان اینکه این طرح با پشتیبانی مسئولان استانی اجرا میشود، ادامه داد: امسال ۳۱۲ تیم عملیاتی با استعداد ۹۵۰ نفر به صورت ۲۴ ساعته در گردنهها و نقاط برفگیر استان مستقر هستند و اگر فردی دچار مشکل شود خدماترسانی میشود.
سرهنگ علیپور با بیان اینکه در ۲۰ روز اخیر به ۲۷۸ خودرو و ۴۵۰ نفر از مسافران خدماترسانی شده است، گفت: معمولا و به ویژه در شرایط جوی نامساعد در پاسگاههای پلیس راه و مناطق شروع گردنهها و مسیرهای برفگیر با هدف امنیت مسافران تمام تجهیزات زمستانی وسایط نقلیه عبوری بررسی میشود.
وی اضافه کرد: در صورتی که رانندهای تجهیزات زمستانی نداشته باشد، برای ارتقای ایمنی مسافران از ادامه مسیر ممانعت شده و بعد از تامین تجهیزات با اجازه تردد داده میشود.
رئیس پلیس راه استان اردبیل با اشاره به برفگیر بودن اغلب راههای استان اردبیل اظهار کرد: در سایه تعامل دستگاههای ذیربط و همکاری مطلوب شهروندان در مقایسه با سال گذشته شاهد کاهش تصافادت منجر به فوت در راههای استان هستیم.
سرهنگ علیپور اضافه کرد: قبل از شروع طرح زمستانی، دستگاههایی که در طرح زمستانی مشغول هستند، تمام وسایط نقلیه و امدادی را برای ارائه خدمات مطلوب به مسافران بازبینی میکنند، در عین حال موفقیت و گذر سالم از زمستان مستلزم همکاری و حساسیت شهروندان است.
رئیس پلیس راه استان اردبیل گفت: بر اساس ارزیابیهای انجام شده علت ۳۰ درصد از تصادفات در راههای ارتباطی این استان تخطی از سرعت مطمئنه بوده است.
وی ادامه داد: همچنین علت بروز ۲۷ درصد تصادفات رانندگی عدم توجه به جلو و علت ۲۴ درصد نیز انحراف از خط وسط جاده و سبقت ثبت شده است.
کاهش ۲۳ درصدی تلفات رانندگی در راههای استان اردبیل
وی یادآورشد: در ۲۰ روز اخیر در مقایسه با سال گذشته ۲۳ درصد کاهش تلفات انسانی در تصادفات رانندگی را داشتیم و این در حالی است که موضوع تصادفات مانند معادلات چند مجهولی است و نباید صرفا به یک عامل توجه کرد.
رئیس پلیس راه استان اردبیل با بیان اینکه بر اساس ماده ۱۸۰ آییننامه راهنمایی و رانندگی هرگونه خوردن، آشامیدن، استعمال دخانیات و صحبت با تلفن همراه هنگام رانندگی ممنوع است، گفت: علت ۲۷ درصد تصادفات استان عدم توجه به جلو و علت ۲۴ درصد تصادفات انحراف از خط وسط جاده و سبقت بوده است.
سرهنگ علیپور با بیان اینکه بیشترین میزان تصادفات بین ساعات ۱۶ تا ۲۰ شب رخ داده است، گفت: هر جا جاده و وسیله نقلیه است وقوع تصادف دور از ذهن نیست و هدف تمام دستگاههای خدماترسان این است که میزان تصادفات و تلفات ناشی از آن را به حداقل ممکن برسانند.
برخی رانندگان نحوه بستن زنجیر چرخ را نمیدانند
وی با بیان این که برخی از رانندگان با وجود همراه داشتن تجهیزات زمستانی بهویژه زنجیر چرخ نحوه استفاده از آن را نمیدانند و گاهی حتی اطلاع ندارند که زنجیر را به چرخ جلو یا عقب ببندند، ادامه داد: همین امر باعث بروز مشکلاتی هم برای خود افراد و هم نیروهای امدادی میشود.
علیپور تصریح کرد: رانندگانی که قصد تردد در راههای استان دارند، باید قبل از شروع سفر وسیله نقلیه خود را از لحاظ عملکرد برف پاککن، سالم بودن بخاری و داشتن سوخت کافی بررسی کنند، در عین حال بیشترین تاکید در شرایط جوی نامساعد پرهیز از سفرهای غیرضروری است.
وی تصریح کرد: رانندگان و مسافران تا حد امکان در طول روز وارد جاده شوند چرا که در ساعات شب جادهها یخبندان شده و خطرات بیشتری به همراه دارد.
رئیس پلیس راه استان اردبیل همچنین افزود: در صورت بروز هر گونه مشکل در جادهها شهروندان میتوانند با شماره ۱۴۱ اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای و یا شماره ۱۱۰ فرماندهی انتظامی تماس گرفته و از وضعیت جاده اطمینان حاصل کنند.
وی با تفکیک علل وقوع تصادفات به چهار عامل انسانی، راه، وسیله نقلیه و شرایط اقلیمی اظهار کرد: در بررسیهای کارشناسی سهم تقصیر هر یک از این مولفهها بررسی میشود، اما باید توجه داشت که بیشترین نقش با عامل انسانی به عنوان مولفه دارای قوه تصمیمگیری است.
رئیس پلیس راه استان اردبیل با اشاره به نقش راهها در بروز تصادفات ادامه داد: در سایه تعامل و هماهنگی با اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان وضعیت خوبی در راههای استان حاکم است، ضمن اینکه در سه سال اخیر هم اقدامات خوبی برای ارتقای ایمنی راههای استان از جمله نصب حفاظ، خطکشی و اجرای روشنایی انجام شده است.
وی اضافه کرد: در سالهای اخیر در ورودیهای شهرهای استان روشنایی تامین شده است، با توجه به صرفهجویی انرژی بعضا به صورت مقطعی این روشناییها خاموش میشود، در عین حال برخی از محورها مانند جاده نیر به سمت صائین با وجود مکاتبات هنوز روشنایی راه تامین نشده و در این خصوص باید اقدام شود.
سرهنگ علیپور خاطرنشان کرد: برابر آییننامه فاصله دید با استفاده از چراغ نور بالا ۱۵۰ متر و چراغ نور پایین ۳۵ متر است، بدیهی است وجود روشنایی به راننده کمک میکند با واکنش سریعتری در مواجهه با موانع قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: زمان واکنش مغز سالم از زمان مشاهده هر مانعی تا واکنش نسبت به آن حدود هفت ثانیه است و اگر هوا و شرایط جوی و مساعد باشد و وسیله نقلیه درست کار کند، هیچ مشکلی رخ نخواهد داد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد