۲۰۲۴ شوم برای کودکان غزه

گزارش جدید یونیسف از وضعیت کودکان در سال ۲۰۲۴ تلخ است اما وقتی اشاره‌های این گزارش معطوف به غزه می‌شود رنگی ازهولناکی روی این تلخی بی‌پایان می‌نشیند. هرچند حالا دیگر شهادت کودکان در وضعیت فاجعه‌بار کنونی غزه در چشم جهانیان در حد و اندازه آمارها و اعداد تنزل پیدا کرده است.
گزارش جدید یونیسف از وضعیت کودکان در سال ۲۰۲۴ تلخ است اما وقتی اشاره‌های این گزارش معطوف به غزه می‌شود رنگی ازهولناکی روی این تلخی بی‌پایان می‌نشیند. هرچند حالا دیگر شهادت کودکان در وضعیت فاجعه‌بار کنونی غزه در چشم جهانیان در حد و اندازه آمارها و اعداد تنزل پیدا کرده است.
کد خبر: ۱۴۸۷۸۹۵
 
آخرین داده‌های منتشرشده از سوی یونیسف درباره تأثیر درگیری‌های مسلحانه روی کودکان در سراسر جهان در سال ۲۰۲۴ یک رکورد منفی عجیبی را رقم زده است. آن‌طور که این گزارش تخمین زده، حالا و امسال کودکان بیش از هر زمان دیگری در مناطق درگیری زندگی می‌کردند و البته که حالا به دلیل درگیری و خشونت به اجبار آواره شده‌اند.تعداد بی‌سابقه‌ای از کودکان امسال تحت تأثیر جنگ حقوق خودرا ازدست داده‌اند، آنها امسال بیشتر ازهرسال دیگری پس ازجنگ جهانی دوم کشته یامجروح شده‌اند، دسترسی به اقدامات بهداشتی ندارند، از مدرسه و تحصیل محروم شده‌اند و البته که با تهدید سوءتغذیه شدید روبه‌رو هستند. این درگیری‌ها بنا به گزارش تازه منتشرشده بیش از ۸۰‌درصد از تمام نیازهای اولیه آنها را سلب کرده است. بیش از ۴۷۳ میلیون کودک ــ بیش از یک نفر از هر شش نفر در سراسر جهان ــ حالا درمناطقی زندگی می‌کنند که تحت تأثیر درگیری قرار گرفته‌اند و سال ۲۰۲۴ جهان بیشترین تعداد درگیری‌هارا اززمان جنگ جهانی دوم تجربه کرده است.همین امسال نسبت به سال۱۹۹۰ یعنی بیش از ۳۰سال پیش درصد کودکانی که در مناطق جنگی زندگی می‌کنند نزدیک به دو برابر شده است (‌از۱۰‌درصد سال ۱۹۹۰ به ۱۹‌درصد در سال ۲۰۲۴ رسیده است). 
داده‌های تلخ دیگری هم می‌توان در میانه این گزارش به چشم دید، از جمله این‌که تا پایان سال، ۲/۴۷ میلیون کودک به‌دلیل درگیری وخشونت آواره شدند.کودکان ۳۰‌درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند اما به طور متوسط ​​تقریبا ۴۰‌درصد از جمعیت پناهندگان و ۴۹‌درصد از آوارگان داخلی هم کودکان هستند! 
کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف در حاشیه این گزارش هولناک نوشته است: «تقریبا براساس همه معیارها، سال ۲۰۲۴ یکی از بدترین سال‌های ثبت‌شده برای کودکان درگیر جنگ در تاریخ یونیسف بوده است، هم از نظر تعداد کودکان آسیب‌دیده و هم از نظر میزان تأثیر بر زندگی آنها. کودکانی که در یک منطقه جنگی بزرگ می‌شوند، در مقایسه با کودکانی که در مکان‌های آرام زندگی می‌کنند، از تحصیل محروم و دچار سوءتغذیه شدید هستند. این موضوع نباید روالی معمولی باشد.» یونیسف اعلام کرده در آخرین داده‌های موجود، از سال ۲۰۲۳، سازمان ملل رکورد۳۲هزار و۹۹۰تخلف شدید علیه۲۲هزارو۵۵۷ کودک را تأیید کرده که بالاترین میزان از زمان آغاز نظارت شورای امنیت سازمان ملل است. به گفته یونیسف، یک روند کلی افزایشی در تعداد تخلفات جدی وجود دارد و امسال احتمالا شاهد افزایش دیگری خواهیم بود، زیرا هزاران کودک در غزه شهید و زخمی شده‌اند. 
آموزش در مناطق جنگی به‌شدت مختل شده است. تخمین زده می‌شود که بیش از ۵۲ میلیون کودک در کشورهای متأثر از درگیری ازتحصیل بازمانده‌اند.کودکان درنوارغزه وبخش قابل‌توجهی ازکودکان درسودان بیش ازیک‌سال است که ازدرس ومدرسه جامانده‌اند، درحالی که در کشورهایی مانند اوکراین، جمهوری دموکراتیک کنگو وسوریه، مدارس آسیب‌دیده، ویران‌شده یا تغییر کاربری داده‌شده و میلیون‎‌ها کودک را بدون دسترسی به یادگیری رها کرده‌اند.تخریب زیرساخت‌های آموزشی و ناامنی در نزدیکی مدارس وضعیت وخیم آموزش کودکان را دراین مناطق تشدید کرده است.درگیری‌ها همچنین تأثیرمخربی بر دسترسی کودکان به مراقبت‌های بهداشتی حیاتی دارد. حدود ۴۰‌درصد ازکودکان واکسینه‌نشده درکشورهایی زندگی می‌کنندکه به‌طور جزئی یاکامل تحت‌تأثیر درگیری قرار گرفته‌اند. این کودکان به‌دلیل اختلالات و عدم دسترسی به امنیت، تغذیه و خدمات بهداشتی اغلب آسیب‌پذیرترین افراد در برابر شیوع بیماری‌هایی مانند سرخک و فلج اطفال هستند. 
 
۲۰۲۴ شوم برای کودکان غزه
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها