به گزارش جام جم آنلاین زنجان، سیدمحسن صادقی در نشست هماندیشی با رسانههای استان زنجان با بیان اینکه رسانه یک رکن مهم از ارکان توسعه است ، گفت: رسانه ها آینه دستگاههای اجرایی به ویژه حوزه های خدمات عمومی هستند و می توانند معین سازمان های دولتی باشند ؛ بخش های اجرایی داوری اقدامات خود را در رسانه ها ببیند، در واقع بخشی از اتفاقات زیرپوستی جامعه را که دیگران دقت نمی کنند را مشاهده و هشدار دهند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر توسعه استان به موازات مزیت ها و ظرفیت هایی که دارد با منظومهای از مشکلات و موانع روبرو است که رسانه میتواند در این زمینهها به مسئولان کمک کند؛ در نظام مسائل و موضوعات راهبردی که در ابعاد مختلف توسعه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی استان با آن مواجه است، رسانه میتواند به حوزه حکمرانی کشور و استان کمک کند.
نماینده عالی دولت در استان پیشنهاد تشکیل شورای گفتوگوی دولت و رسانه را مناسب ارزیابی کرد و گفت: میتوان چنین جلساتی با اصحاب رسانه به صورت دوره ای برگزار نمود و در آن مسائل و مشکلات جامعه رسانه ای استان را مسئله محور بررسی کرد.
استاندار افزود: در حال حاضر یکی از شاخصهای ارزیابی عملکرد مدیران در دستگاههای اجرایی رضایتمندی اجتماعی از کارکرد هر دستگاه است که بخشی از این ارزیابی بر اساس داده های سامانه ای امکان پذیر است و بخش دیگر را رسانهها میتوانند منعکس نمایند. داده های رسانه ای در این بخش در صورتی که به صورت حرفه ای و بدون گزینش و گرایش جمع آوری و ارائه شود می توانند به مدیریت عالمانه مسائل کمک شایانی داشته باشد.
صادقی با تأکید بر اینکه مرجعیت رسانه و ارتقاء سواد رسانهای یکی از شاخص های توسعه است گفت:استان نیازمند وجود رسانه حرفهای است، داشتن رسانه حرفه ای مستلزم خبرنگاران و کارکنان حرفهای است و این مهم با توانمندسازی جامعه هدف امکان پذیر است و در این راستا روی آموزش و بهره گیری از اساتید حرفهای می توان برنامه ریزی کرد.
وی به موضوع مسئولیت های اجتماعی صنایع و واحدهای تولیدی در استان نیز اشاره کرد و یادآور شد: انتظار می رود بخش صنعت و واحد های بزرگ تولیدی در این حوزه از مسئولیت های قانونی برخورد فعالی داشته باشند.
استاندار زنجان با اشاره به ضرورت توجه به کیفیت اخبار تولیدی و اخلاق حرفه ای گفت: در ارزیابی رسانه، به سرعت، دقت، صحت، باورپذیری و خبر پیشینه توجه میشود و اگر خبری مشکلی را بیان میکند، چگونگی حل کردن آن نیز باید بیان شود و این امر نیازمند کار تخصصی و نوآوری خبری و لزوم تفکیک عقاید از وقایع است.
وی با اشاره به اینکه جامعه در حوزه باورپذیری روایت ها دچار نوعی کم اعتمادی است ادامه داد: حجم تولید محتوایی که با فن آوری های نوین به صورت فرا ملی و اغلب مدیریت شده وارد حوزه نرم افکار، باورها، ارزشها و نگرشها میشود فوقالعاده بالا است و بخش مهمی از جامعه که از فضای مجازی ارتزاق فکری می شوند مطالب را به نسل جدید القا می کنند یک اندیشه و سبک نگرش است
اداره کنندگان این امپراطوری رسانه ای سالهاست تلاش دارند نظام جمهوری اسلامی را در معرض اخبار و روایت های متعارض و آگراندیسمان شده و بی حاصل معرفی کنند ، موضوعی که علیرغم سرمایه گذاری مالی سنگین باور پذیر نبوده است.
صادقی تصریح کرد: در این شرایط رسالت جامعه رسانهای این است که با همان تکنیکها و بدرستی به جامعه هدف توضیح دهند که القای این باورها در یک سناریو هدفمند صورت می گیرد،
کارهای بزرگی در طول ۴دهه گذشته در کشور انجام شده است؛
مقایسه توسعه و پیشرفت در قبل و بعد از انقلاب بر اساس آمار و اعداد و واقعیت های مستقل از ذهن نشان می دهد که رویکرد رسانه ناصیونیستی در تحولات اخیر آسیای غربی شبیه سازی ایران و سوریه است
این مطالب برای نسل باهوش جامعه ایرانی قابل القا نیست
وظیفه رسانه روایت گری صحیح با همین ابزار برای نسل کنونی است که ایران سوریه نیست.
وی با اشاره به ضرورت توجه رسانه حرفهای، به ویژگی مخاطب در تولید محتوا ، تصریح کرد: در حال حاضر نسل جدید رغبت چندانی برای مطالعه متن و محتوای طولانی ندارد و همه به دنبال مطالب گزیده و جذاب اما کوتاه هستند و اگر رسانه در تولید محتوا ذائقه مخاطب را در نظر بگیرد قطعا بیشترین تاثیر را در مخاطب خواهد داشت.
نماینده عالی دولت در استان زنجان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه با مجموعهای از چالشها و مسائل در استان روبرو هستیم، گفت: موضوع ناترازی انرژی یکی از مواردی است که رسانه در آن تأثیرگذاربود و پویش کاهش دو درجه مصرف انرژی پاسخ مثبت افکار عمومی یک ضرورت مبرم در حوزه برق و گاز بود.
وی با تاکید بر اینکه رسانه در ایجاد امید به آینده نیز میتواند ایفای نقش کند، افزود: رسانه در روایتگری دقیق و درست از حوادث رخ داده، میتواند تاب آوری اجتماعی را افزایش دهد گفت:دولت چهاردهم نمیخواهد که رسانه مدح دولت را بگوید. رسانه به دنبال بیان نقصها و البته موفقیت هاست و نباید پایه های امید به آینده را تخریب کند؛ بلکه خلأها و کاستیها حتی الامکان با راهحل و سازنده ارائه نماید.
وظیفه حکمرانی نیز بها دادن به رسانه و توانمند سازی آن است
وی گفت: متأسفانه گردش خبری در خور انتظاری وجود ندارد و یا در برخی مواقع اخلاق حرفهای رعایت نمیشود. در اخلاق حرفهای امانتداری و روایتگری درست با تبیین مناسب و ارائه راهحل برای نظام مسائل با نشان دادن هر دو حالت خالی و پر لیوان است.
صادقی با تأکید بر ایجاد اطلاعات خبری درست در استان و ایجاد فرصت های برابر و رعایت عدالت در دسترسی رسانهها به اخبار در کمترین زمان ممکن گفت: یکی از مواردی که از رسانه حرفه ای انتظار می رود تحلیل خبری دقیق و حرفه ای است.
حوزه حکمرانی در استان نیز به دنبال ایجاد امنیت خبری برای رسانهها است و در این ارتباط انتظار رفتار حرفهای و رعایت قوانین در چارچوب های هنجاری جامعه وجود دارد.
وی در پایان افزود: دولت وفاق فرصتی تاریخی برای افزایش آستانه تحمل پذیری و تمرین کار و همکاری با گرایشات و جریان های مخالف است و این بستر را فراهم کرده است تا به جای دعوا در حوزه مشترکات همسو برای رفع مشکلات گام برداشته شود .
نسل جدید به شدت نیازمند محتوای امیدبخش و دوری از چالش های بی ثمر است و این امر قطعا شدنی است. رویکرد ما رفع مسئله است و قطعا هر پدیدهای راهحل دارد و در این مسیر نیاز به افزایش خودباوری داریم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد