نگاهی به سریال تازه شبکه تماشا

آسوکا ناجی کهکشان

درباره سریال «ورا» که به‌تازگی از شبکه تماشا پخش شد

بازی با معماهای جنایی‌ خانم بازرس

با نگاهی به نوع سریال‌هایی که شبکه‌های مختلف تلویزیونی در اقصی‌نقاط دنیا تهیه و تولید می‌کنند می‌توان تقریبا به‌صورت قاطع گفت که برنامه‌سازان هیچ کشوری مثل انگلستان به‌دنبال درام‌های جنایتکارانه و معمایی نیستند.
با نگاهی به نوع سریال‌هایی که شبکه‌های مختلف تلویزیونی در اقصی‌نقاط دنیا تهیه و تولید می‌کنند می‌توان تقریبا به‌صورت قاطع گفت که برنامه‌سازان هیچ کشوری مثل انگلستان به‌دنبال درام‌های جنایتکارانه و معمایی نیستند.
کد خبر: ۱۴۹۳۷۲۴
نویسنده  مهکامه درودی - مترجم
 
احتمالا تماشاگران قاب جادو در این کشور اروپایی از آن دسته کسانی هستند که بسیار دوست دارند درگیر داستان‌های ماجراجویانه جنایی شوند که حل معماهای آنها چندان ساده نیست و حتما باید یک بازرس خبره و نکته‌سنج از راه برسد و در پایان هر اپیزود با چیدن بخش‌های مختلف جدول، نتیجه نهایی را اعلام و خیال تماشاگران کنجکاو را راحت کند. از شرلوک هولمز و پوآرو گرفته تا خانم مارپل و دیگران، همیشه این نوع سریال‌ها جزو پرطرفدارترین مجموعه‌های در دست تولید و پخش بوده‌اند. البته با توجه به میزان بالای استقبال تماشاگران تلویزیونی در بقیه نقاط دنیا از این ژانر جذاب، می‌توان گفت این علاقه خاص تماشاگران انگلیسی به تماشاگران بقیه کشورهای دنیا هم سرایت کرده است. این نوع سریال‌ها درچند دهه اخیر، محبوبیت فراوانی در بین بینندگان این کشورها به‌دست آورده‌اند. سریال «ورا» که به‌تازگی از شبکه تماشا روی آنتن رفت، یکی از همین درام‌های جنایی ــ معمایی است که سال ۲۰۱۱ تولید شد.
 
یک اقتباس تماشایی
 مثل اغلب درام‌های جنایی، فیلمنامه اقتباسی سریال ورا هم برگرفته از داستان یک نوول پرخواننده ادبی است. به احتمال بسیار زیاد زمانی که خانم «آن کلیوز»، داستان‌های مجذوب‌کننده جنایی خودش درباره کاراکتری به نام ورا استنهوپ می‌نوشت، اصلا تصورش را نیز نمی‌کرد که روزی این داستان‌ها سر از قاب جادو درآورده و باعث سرگرمی میلیون‌ها بیننده در سراسر جهان شوند. میزان استقبال تماشاگران انگلیسی از «ورا» تا آن حد زیاد بود که پخش اپیزودهای مختلف آن تا دوم ژانویه ۲۰۲۵ طول کشید. ادامه پیداکردن تولید یک سریال برای ۱۴ سال از نکاتی است که معمولا در کمتر تولیدی از برنامه‌سازان تلویزیونی به چشم می‌خورد. این نکته و موفقیت زمانی شکل عجیب‌وغریبی به خود می‌گیرد که کاراکتر محوری داستان و ماجراها نه یک جوان خوش‌چهره و محبوب تماشاگران جوان، که خانمی با سن و سال بالاست. البته «برندا بلیتین» با حضور در نقش کاراکتر «ورا» توانست شهرت و محبوبیتی در حد و اندازه ستارگان جوان تلویزیونی و سینمایی به‌دست بیاورد و با آنها رقابتی جدی کند.
 
ماجراهای شهر خیالی
داستان ورا در شهری خیالی اتفاق می‌افتد که البته می‌تواند لندن یا پایتخت هر کشور دیگری در قاره اروپا باشد. ورا، شخصیت اصلی داستان در آستانه بازنشستگی از اداره پلیس است. او حالا افسری باتجربه و کارکشته است که برای حل پرونده‌های جنایی در مقام بازرس عمل می‌کند. نکته مهم درباره ورا، عشق و علاقه به حرفه‌اش است. او به‌شدت مجذوب و شیفته کارش است و هیچ چیزی را بالاتر از آن نمی‌داند. شخصیت ورا چیزی متفاوت از بقیه همکارانش است. آهسته و محکم گام برمی‌دارد، همیشه خدا آشفته و ژولیده و نامرتب است و با وجود ذهنی حسابگر و دقیق، روحیه‌ای آتشی‌مزاج و تندخو دارد، به‌طوری‌که خیلی زود عصبانی و غضبناک می‌شود. اما تمام این خصلت‌ها مانع از آن نیست که دقت‌نظرش در کار مورد تردید قرار گیرد. ورا نه‌تنها به کارش اهمیت می‌دهد، که همین نگاه را به همکارانش هم دارد و سخت مراقب آنهاست.زمانی که جرم یا جنایتی رخ می‌دهد، اغلب اوقات او با هوش و ذکاوت ذاتی خود ثابت می‌کندکه ازمهارت‌های بالاتر وبیشتری نسبت به همکارانش برخورداراست.درحقیقت ورا روی جزئیات تمرکزکرده وحتی کوچک‌ترین نکات و چیزها را از نظر دور نگه نمی‌دارد. اودوستی نزدیک وصمیمی با دوگروهبان محل کارش جو آشورث و آیدن هیلی دارد.
 
فضایی مرموز
سازندگان سریال برای تاثیرگذاری بیشتر داستان و ماجراها تصمیم گرفتند از لوکیشن‌های شمال یورکشایر در بخش جنوب‌شرقی انگلستان استفاده کنند.این محیط به حال‌وهوای مرموز و معمایی داستان ورا می‌خورد وحتی گاهی اوقات این حس رادربین تماشاگران ایجاد می‌کرد که این لوکیشن خود جزئی از کاراکترهای ماجراست که باید به آن اهمیت داد.گفتنی است تعدادی از اپیزودهای فصل اول و دوم ورا دقیقا با نگاهی به داستان‌های خانم کلیوز نوشته و ساخته شدند. خالقان سریال حتی نام ادبی این داستان‌ها رابه‌عنوان این اپیزودها انتخاب کردند. ازنکات جالب زمان تولید سریال،یکی هم حذف کامل یکی از اپیزودها وعدم پخش آن بود. دراین اپیزود داستان مرگ یک سرباز انگلیسی در درگیری‌ها و جنگ افغانستان به تصویر کشیده شده بود.زمانی که قرار بود این قسمت روی آنتن برود، رسانه‌ها اخبار مربوط به مرگ دو سرباز انگلیسی در افغانستان را چاپ کردند. این همزمانی باعث شد تا سازندگان سریال تصمیم بگیرند برای جلوگیری از اتفاقات احتمالی بعدی و جریحه‌دار شدن افکارعمومی، به‌طورکلی قید پخش و نمایش آن اپیزود را بزنند و برای همیشه بایگانی‌اش کنند. 

فصول یک قصه 
فصل اول و دوم ورا در سال۲۰۱۱ با موفقیت بسیار بالایی روبه‌رو شدند و سال۲۰۱۲ تولید فصل سوم تایید شد و کلید خورد. این فصل در چهار قسمت جلوی دوربین رفت. درحالی‌که فیلمبرداری فصل چهارم هم خیلی زود شروع شد، در سال ۲۰۱۵ و در شرایطی که علاقه‌مندان سریال‌های تلویزیونی تصور می‌کردند سازندگان ورا داستان‌های تازه‌ای برای ارائه ندارند، به‌صورت رسمی خبر ساخت فصل پنجم در ماه مارس ۲۰۱۵ اعلام شد. خانم کلیوز، نوول تازه‌ای نوشته بود و داستان‌های آن دستمایه تولید فصل پنجم شد. این‌همه در شرایطی بود که در طول این سال‌ها و فصل‌های تازه سریال، چند بازیگر آن از پروژه کناره گرفته و چند کاراکتر تازه با بازی بازیگرانی جدید وارد کارزار حل معماهای ورا شدند. در ژانویه ۲۰۲۵ در حالی تماشاگران تلویزیون و دوستداران سریال به استقبال دو اپیزود تازه آن رفتندکه گفته شد آنها اپیزودهای پایانی سریال است وبعد ازآن،تماشاگران بایدبرای همیشه باورای کارآگاه وماجراجویی‌های او خداحافظی کنند. این دواپیزود به‌عنوان فصل چهاردهم سریال روی آنتن رفتند.این اتفاق درحالی رخ دادکه فصل سیزدهم سریال با فاصله‌ای یک‌ساله، ژانویه قبل از آن پخش شده بود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
ابتلای شعر به روزمرگی

دبیر علمی جشنواره شعر فجر در گفت‌و‌گو با «جام‌جم» تأکید کرد آیین‌نامه این رویداد ادبی نیاز به تجدیدنظر دارد

ابتلای شعر به روزمرگی

نیازمندی ها