رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان گلستان گفت: استان گلستان ظرفيت هاي دارد كه هنوز به كار گيري نشده است ؛ به طور حتم با تزريق اين ظرفيتها و افزودن پتانسيلهاي ارزشمند، آينده اقتصادي اين مردم بهتر خواهد شد.
نوراني افزود: به عنوان يك كارگزار اقتصادي و با تكيه بر شاخصهاي اجتماعي و اقتصادي مردم گلستان بايد بگويم كه تنها راه توسعه اقتصادي در گلستان، مشاركت اقتصادي مردم اين استان است.
وي اضافه كرد: بايد در مقام اجرا و فارغ از شعار، مردمي سازي اقتصاد را در اولويت خودمان قرار بديم؛ قوانين و مقررات خوبي در ۵ سال اخير در كشور تصويب شده است كه بايد از اين ظرفيت استفاده كنيم.
ايشان با اشاره به شعار سال و منويات مقام معظم رهبري در زمان تحويل سال نو، اظهار كرد: ما ميتوانيم مردم را بيشتر در اقتصاد دخيل كنيم؛ يكي از ضعفهاي ما در اقتصاد اين هست كه مردم نقش كمتري دارند؛ هر چقدر حضور مردم در تار و پود اقتصاد بيشتر شود ما اقتصاد ايمنتري خواهيم داشت.
نوراني گفت: با نقشآفريني مردم در حوزه اقتصادي، راحت تر مي توانيم كارها را به جلو ببريم؛ بايد از ظرفيتهايي كه در قوانين و مقررات نظام اجرايي كشور وجود دارد؛ براي توسعه اقتصادي گلستان استفاده كنيم.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي گلستان به برخي از مباحث كلان استان اشاره كرد و گفت: اهتمام همه خادمان مردم در دستگاههاي اجرايي بر آن است كه بخش زيادي از دغدغههاي مردم در سال جاري برطرف شود.
نوراني به مباحث مرتبط با تغيير اقليم و خشكسالي در گلستان اشاره كرد و گفت: يكي از موضوعاتي كه در سال جاري به صورت ويژه در دستور كار دولت قرار گرفته است ؛حل معضل كم آبي است .
وي افزود: آمارهاي رسمي بيانگر آن است كه بارشها در استان گلستان ۴۷ درصد كاهش يافته است؛ از ابتداي فصل بارش تا الان فقط ۲۱۲ ميليمتر باران در گلستان به ثبت رسيده است در حالي كه به طور متوسط بايد ۳۵۰ ميليمتر بارندگي داشتيم
عليرضا نوراني به برنامههاي در دست اقدام براي حل چالش كم آبي در استان گلستان اشاره كرد و گفت: در كنار اعتبارات ملي و استاني كه براي پروژههايي مانند سد نرماب، سد چايلي، سد بهارستان و سد ميرداماد اختصاص خواهد يافت؛ پيش بيني ميكنيم كه در سال جاري رقمي معادل ۷۰۰ ميليارد تومان منابع محقق شده براي حوزه آب به گلستان تزريق شود.
نوراني گفت: علاوه بر پيگيري امور اجرايي موثر در حوزه آب، نيازمند همراهي و همگامي بيشتر مردم براي مصرف بهينه آب در بخش آب شرب و ارتقا بهرهوري آب در حوزه كشاورزي هستيم.
وي افزود: اقدامات متعددي مانند ترميم و بهسازي چاههاي آب شرب، خطوط انتقال و احداث مخازن جديد ذخيره آب شرب در دستور كار قرار خواهيم داد كه از آن جمله مي توان به افزودن ۲۲ هزار متر مكعب مخزن جديد ذخيره آب، براي شهر گرگان اشاره كرد.
وي به مباحث مرتبط با توسعه انرژيهاي نوين در گلستان اشاره كرد و گفت: ما بايد به سمت نيروگاه هاي تجديد پذير و استفاده از منابع انرژي خورشيدي حركت كنيم؛ دولت براي ۳۰ هزار مگاوات برق تجديد پذير برنامه ريزي كرده كه ۲۵ هزار مگاوات آن براي انرژي خورشيدي برنامهريزي شده است.
نوراني گفت: در آذر و ديماه سال گذشته، دولت مصوباتي براي توسعه نيروگاههاي تجديد پذير داشته و رقمي در حدود ۵ ميليارد دلار از منابع صندوق ذخيره ارزي به اين موضوع اختصاص پيدا كرده است.
نوراني رئيس سازمان به برگزاري جلسات استاني مرتبط با نيروگاههاي خورشيدي اشاره كرد و گفت: ما براي رشد اقتصادي گلستان نيازمند تامين انرژي هستيم؛ يعني تامين انرژي و تامين مالي دو ركن بسيار مهم و اساسي در توسعه سرمايه گذاري در گلستان است.
نوراني افزود: با تمهيدات پيش بيني شده در سال جاري، زمينه سازي و پياده كردن مقدمات اجرايي ساخت نيروگاههاي برق خورشيدي با ظرفيت توليد ۲۰۰ مگاوات برق در مناطق مختلف استان گلستان آغاز خواهد شد.
وي اظهار داشت: آغوش استان گلستان براي سرمايه گذاري در بخش انرژيهاي خورشيدي گشوده است؛ هم در زمينه تامين زمين و هم در زمينه پيگيري امورات فرا استاني در كنار سرمايه گذاران خواهيم بود.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان گلستان به ضرورت توسعه صنعت ترانزيت در استان گلستان پرداخت كرد و گفت:صنعت ترانزيت در بهبود وضعيت اقتصادي گلستان بسيار اثر گذار خواهد بود كه بايد در دو حوزه توسعه زيرساختهاي داخلي و همچنين افزايش تعاملات ترانزيتي با كشورهاي پيراموني اهتمام بيشتري صرف كنيم.
نوراني ادامه داد: عليرغم اينكه در كشور همسايه شمالي جاده مناسبي وجود ندارد؛ اما به سبب امنيت و بعد كوتاه مسافت، روزانه بالاي۱۰۰ دستگاه كشنده از مرزهاي گلستان به سمت تركمنستان خارج ميشود.
وي به رايزنيهاي در حال انجام با كشور تركمنستان اشاره كرد و گفت: در تلاش هستيم تا يك شركت ايراني جاده اينچه برون، اترك و گميداغ را به مرحله اجرا برساند؛ كه كشور تركمنستان موافقت اوليه خود را اعلام كرده است.
نوراني گفت: پيش قرارداد احداث اين مسير ترانزيتي،نوشته شده است و فقط بايد بحث مربوط به تهاتر و موارد مرتبط با گاز برطرف شود.
وي ادامه داد: طول اين جاده ۲۴۲ كيلومتر است كه در برآوردهاي اوليه ميزان سرمايه گذاري آن ۵۳۹ ميليون دلار اعلام شده است كه مي تواند نقش بسزايي در توسعه اقتصادي گلستان ايفا كند.