فدراسیون فوتبال دست به کار می شود؟

پایان قراردادهای دلاری در فوتبال ایران

«ریال نه، دلار میخواهم». این خواسته نامعقول برخی از فوتبالیست های لیگ برتری پیش از آغاز همین فصل بود.
«ریال نه، دلار میخواهم». این خواسته نامعقول برخی از فوتبالیست های لیگ برتری پیش از آغاز همین فصل بود.
کد خبر: ۱۴۹۹۳۱۴

به گزارش جام جم آنلاین ، پول پاشی به سبک فوتبال ایران مدت هاست که  خود را در لیگ برتر و سایر لیگ ها جا انداخته است. این پول پاشی به مرحله افسار گسیخته ای رسیده.

 هزار و یک درخواست قبل از امضا

در فوتبال ایران مدل های مختلفی برای سوء استفاده های همه جانبه وجود دارد. یکی از این سوء استفاده به زمان تنظیم قرارداد برمی گردد. آنهایی که بازیکن درجه دو و یا سه محسوب می شوند باید هر چه جلوی آنها می گذارند امضا کنند اما آنهایی که ستاره هستند و برای خودشان نامی دست و پا کرده اند به این راحتی حاضر به امضای قراردادها نمی شوند. شرط و شروطی دارند و خواسته هایی تازه مطرح می کنند. چیزهای جدید می‌خواهند و درخواست های نامعقول خود را مستقیم و غیرمستقیم به اطلاع سران باشگاه می رسانند. خلاصه هزار و یک درخواست قبل از امضای قرارداد دارند. از مهم ترین خواسته های نامعقول در جریان تنظیم و امضای قراردادها ابتدا انداختن پرداخت مالیات ها به گردن باشگاه است. دوم به یک اتفاقی برمی گردد که در فوتبال ایران چندان مرسوم نبود اما در یک فصل اخیر به صورت زیرمیزی جان می گیرد. این اتفاق چیست؟

جان گرفتن دلارها در قراردادها

حالا دیگر حتی اگر ستاره هم نباشند به کمتر از دلار رضایت نمی دهند. هر چه باشد در لیگ برتر ایران به میدان می روند، لیگی که بر خلاف لیگ عربستان تا دلتان بخواهد پول های بی حساب و کتاب هزینه میکند. یکی از همین موارد قرارداد دلاری است. البته که درخواست‎های مبنی بر قرارداد دلاری به سختی مورد موافقت قرار می‎گیرد اما حداقل یک مورد را سراغ داریم که اکنون به صورت دلاری حقوق خود را تمام و کمال از باشگاه دریافت می کند، باشگاهی که هم اکنون مدعی قهرمانی در لیگ برتر است. نشانه های دستمزدهای دلاری را میتوان در برخی از باشگاه های دیگر به وضوح یافت. این اتفاق در حال جان گرفتن است. اما اعمال قرارداد دلاری در لیگ برتر فوتبال ایران قانونی است یا غیرقانونی؟ و اگر قانونی است چرا به صورت غیرمیزی انجام میشود؟

قانون ثابت برای خارجی ها

برخی از بازیکنان خارجی به هیچ عنوان زیر بار قرارداد ریالی نمی روند و همیشه دستمزدهای خود را به صورت دلاری دریافت می کردند و این یک قانون ثابت و البته نانوشته است. این دستمزدهای دلاری در مواردی که به شکایت کشی می رسید به دلیل جرایم درنظر گرفته شده از سوی فیفا برای باشگاه های ایرانی گاه دو برابر هم میشد تا کمر باشگاه های ایرانی زیر بار این تاوان دلاری خم شود. اما اکنون مشکل شکایت خارجی های لیگ برتر از باشگاه های ایرانی نیست. مشکل به همان قراردادهای دلاری برمی‎گردد. گویا در اینباره شواهدی هم وجود دارد که به فدراسیون فوتبال ارائه شده است. همین سرآغاز یک تصمیم گیری‎های جدید در رابطه با این شرایط شده است.

ایستادن مقابل جریان دلاری

انعقاد قرارداد دلاری با باشگاه از سوی بازیکن ایرانی با جرایم سنگینی روبرو خواهد شد. قرارداد ملغی و بازیکنی که چنین قراردادی را امضا کرده نیز باید جریمه سنگینی بپردازد. شاید این جریمه سنگین برای فوتبالیست هایی که از شرایط اسف بار قیمت دلار در ایران نهایت استفاده را می برند مجازات خوبی باشد. اما به هر حال کیست که بتواند مقابل جریان های زیرمیزی فوتبال ایران بایستد. در فوتبال ایران هم چیز زیر میزی حل و فصل میشود. باشگاه‎های ایرانی با کمک این اقدامات زیرمیزی هر مشکلی را از سر راه برمی‎دارند و هر غیرممکنی را به ممکن تبدیل میکنند. قرارداد دلاری که دیگر کاری ندارد!

فهرست دلاری ها

بازیکنانی که در فوتبال ایران قرارداد های دلاری میخواهند لزوما ستاره نیستند. این دلاری ها گاه ستاره هایی پا به سن گذشته، بداخلاق و تاریخ مصرف گذشته ای هستند که هنوز فکر می کنند باید حق خود را از این فوتبال بگیرند و چه حقی بهتر از دلار؟ دلاری ها البته حالا یک مانع بزرگ روبروی خود می بینند. اوضاع خیلی برایشان بد خواهد شد اگر همه چیز به سراغ یک قانون دربیاید. فعلا یک حاشیه امن وجود دارد. اما همه چیز ثابت نخواهد ماند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها