برای همدردی با مردم هرمزگان افتتاحیه جشنواره پژواک به تاخیر افتاد
دبیر چهارمین جشنواره بین‌المللی برنامه‌های رادیویی پژواک:

برای همدردی با مردم هرمزگان افتتاحیه جشنواره پژواک به تاخیر افتاد

در کارگاه انتقال تجربه برنامه سازی رادیو در بحران مطرح شد

صدای مقاومت فلسطین خاموش نمی‌شود

کارگاه انتقال تجربه برنامه سازی رادیو در بحران و برنامه سازی برای جبهه مقاومت با حضور محمد تیسیر الخطیب مدیر رادیو ایمان غزه، غلامحسین طالبی مدیر هماهنگی و نظارت فضای مجازی معاونت صدا و جمعی از برنامه سازان امروز(یکشنبه ۲۱ اردیبهشت) در استودیو شماره هشت ساختمان شهدا به همت کمیته آموزش و فضای مجازی چهارمین جشنواره بین المللی برنامه های رادیویی پژواک برگزار شد.
کارگاه انتقال تجربه برنامه سازی رادیو در بحران و برنامه سازی برای جبهه مقاومت با حضور محمد تیسیر الخطیب مدیر رادیو ایمان غزه، غلامحسین طالبی مدیر هماهنگی و نظارت فضای مجازی معاونت صدا و جمعی از برنامه سازان امروز(یکشنبه ۲۱ اردیبهشت) در استودیو شماره هشت ساختمان شهدا به همت کمیته آموزش و فضای مجازی چهارمین جشنواره بین المللی برنامه های رادیویی پژواک برگزار شد.
کد خبر: ۱۵۰۲۹۹۵

به گزارش جام جم آنلاین از ستاد خبری چهارمین جشنواره بین المللی برنامه های رادیویی پژواک، تیسیر الخطیب، مدیر رادیو ایمان غزه گفت: در این محفل جمع شده ایم تا برای مبادله افکار و تجربیات و از آنچه که در غزه و لبنان در جنگ اخیر رخ داده، درس بگیریم و این دیدگاه ها را برای مقابله با رژیم اشغالگر صهیونیسم و آمریکا در آینده تبیین کنیم. 

وی از اطلاع رسانی رسانه های ایرانی قدردانی کرد و افزود: از اطلاع رسانی رسانه های ایرانی تشکر می کنم که نقش موثر و عظیمی در تشریح مظلومیت مردم غزه و اتفاقات این جنگ به همه ملت های جهان ایفا کرد. شهدا خون شان را تقدیم کردند تا ددمنشی و ظلم رژیم غاصب را به گوش جهانیان منتقل کنند.

 مدیر رادیو ایمان غزه در ادامه خاطرنشان کرد: رسانه های گروهی در غزه (که اغلب رادیویی بودند)  قبل از جنگ هم امکانات و تجهیزات ساده و ابتدایی داشتند، چرا که اسرائیل اجازه هیچ گونه تجهیزات و امکانات به روزی را نمی داد اما به رغم مشکلات ایستادند و به مسیر خودشان ادامه دادند و نقش زیادی در برابر رسانه های غربی ایفا کردند. رسانه های صهیونیسم مردم را علیه مقاومت تحریک می کردند اما این رادیوها خط مقدم قرار داشتند. دشمن صهیونیسم جنگ شدیدی را علیه رسانه های غزه راه انداخت، به طوری که در این جنگ ها دفاتر رادیوها را هدف قرار داد و بمباران کردند چرا که می دانستند روایت فلسطینی ها نقش بی بدیلی در بیدار سازی مردم ایفا می کند، لذا تصمیم گرفتند صدای رادیوها را از طریق بمباران این رسانه ها خاموش کنند.

تیسیر الخطیب یادآور شد: نکته بسیار مهم در جنگ اخیر که باید ذکر کرد؛ این است که رژیم صهیونیستی اولین کاری که کرد هدف قرار دادن تمام دفاتر رادیویی بود، چرا که هدفش این بود صدای مقاومت فلسطین را ساکت کند اما نتوانست. این رسانه ها سراغ تصویر، گزارش و شبکه های اجتماعی رفتند.

وی با تاکید بر این که رسانه های اجتماعی و محتوا در زمینه تشریح شرایط بحران نقش مهمی ایفا می کند، عنوان کرد: مسئله محتوا برای ما حائز اهمیت است؛ این که چه میزان در زمینه محتوا کار کردیم. رسانه های اجتماعی و محتوا در زمینه تشریح شرایط و وضعیت فلسطین نقش مهمی را ایفا کردند.

تیسیر الخطیب متذکر شد: ما در حال حاضر باید از این جنگ اخیر درس بگیریم. یکی از این درس ها نبرد روایت است، ما دو روایت داریم اولین روایت، روایت فلسطینی هاست و دومین روایت، هم روایت غربی هاست. این نبرد نامش نبرد محتواست. مسئله محتوا مهم است و در این راستا باید پژوهش صورت بگیرد. محتوا را باید از طریق کتاب، تلویزیون و رادیو بسازیم.

مدیر رادیو ایمان غزه با اشاره به این که رادیو باید متحول شود، ادامه داد: کار رادیو تمام نشده، نقش پررنگی را در جنگ اخیر ایفا کرد. رادیو باید متحول شود و پیشرفت کند. ما می توانیم محتوا را به محتوای رادیویی و تلویزیونی تبدیل کنیم، از پادکست استفاده کنیم، حتی می توانیم رادیو را به تلویزیون برتر بدانیم، به شرطی که پیشرفت کنیم و از طریق شبکه های اجتماعی محتوا را پخش کنیم. شبکه های اجتماعی می توانند محتوا سازی کنند و به محتوای شان را به محتوای جهانی تبدیل و پخش کنند.

تیسیر الخطیب افزود: ما باید وضعیت اطلاع رسانی اسلامی را ارزیابی کنیم، به عبارتی دیگر خود ارزیابی داشته باشیم. یک بخش نوآوری را ایجاد کنیم، رسانه های جدید که ایجاد می شوند را رصد کنیم و خودمان هم از نوآوری های جدید استفاده کنیم و از اشخاص باتجربه در این بخش استفاده کنیم.

وی معتقد است: رسانه باید هر روز خودش را به روز کند، غیر از این باشد راکد می شود؛ مثل شبکه الجزیره که چند ماه یک بار خودش را به روز و ایده های جدید را پیاده می کند. این شبکه انوع پادکست ها را تولید می کند، حتی برای گروه های سنی مختلف به صورت مجزا تولید و پخش دارد. این شبکه از تجربیات افراد باتجربه، اندیشمندان و مغزهای متفکر استفاده می کند حتی از مسئله روایت استفاده کرده و از شبکه های اجتماعی برای روایتش بهره برده است.

مدیر رادیو ایمان غزه تصریح کرد: ما نباید فقط مقلد باشیم، علاوه بر این که رسانه های جدید را رصد می کنیم، می توانیم ابداعات جدید خودمان هم وارد کنیم. اگر این گونه باشد ما پیشرفت می کنیم و دشمن پس رفت می کند و ممکن برعکس این قضیه هم رخ دهد. نکته مهم دیگراین که شبکه الجزیره تریبون ۳۶۰ ایجاد کرده، به طوری که در اینترنت این تریبون غوغا کرد.  به شخصه همیشه این تریبون را دنبال می کنم از لحاظ امکانات و کاری بسیار اعظیم و بزرگ است. یکی از کارهایی که این تریبون انجام داده این است که برنامه های ۲۰ سال گذشته اش را بازسازی کرده، یکی دیگر از کارها این است که برنامه ها را بخش بندی کرده ، مثلا برنامه هایی ساخته فقط سیاسی یا فقط فکری و... و در ادامه از لحاظ سنی محاطبانش را بخش بندی کرده،  مثل این که شکارچی است و قصد دارد همه را جذب کند. در صورتی که ما یک برنامه می سازیم و می خواهیم همه قشر و رنج سنی را جذب کنیم.

تیسیرالخطیب با تاکید بر این که بروکراسی قاتل رسانه است، افزود: در رسانه بدترین چالش این است که رسانه دچار کاغذ بازی شود. اگر ما گرفتاربروکراسی شویم هیچ وقت نمی توانیم پیشرفت کنیم. بروکراسی قاتل رسانه است و رسانه را از بین می برد. ما متاسفانه به بروکراسی دچار شده ایم و نباید درجا بزنیم. رسانه کار اداری نیست، رسانه یک ماموریت است و اگر به عنوان کار اداری به آن نگاه کنیم موفق نخواهیم بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها