در ابتدای این نشست جلال غفاری، دبیر جشنواره مقاومت گفت: اینجا در محضر شهدا که زنده و شاهد و ناظر هستند، تبرک ویژهای برای جشنواره است.رسم ما دردبیرخانه جشنواره این بوده که بخشهای مختلف این مراسم مزین به نام شهیدانی است که دستی درعرصه هنرهم داشتند.باورمااین است که شهدا زنده هستند وصدای ما رامیشنوندوبه ما بشارت میدهندکه خداوند متعال، حاضر و ناظر در همه احوال ما است. نامگذاری بهنام شهدا سیره پسندیدهای است که جشنواره تلاش کرده آن را پاس بدارد.وی در رابطه با برنامهها در خانه جشنواره توضیح داد: جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، بهویژه از دوره هفدهم، سنگبنای گفتمان مقاومت را پایهگذاری کرد. حضورهنرمندان درهفدهمین دوره درناوجنگی شهیدرودکی اتفاق افتاد. جشنواره در این دوره تلاش کرد مزیتهای خلقشده در دوره قبل را حفظ و تلاش کند محتوای خود را در پیکرهاش جاری سازد.
نامگذاری هر بخش به نام یکی از شهدا
غفاری افزود: درهشت بخش اعلام فراخوان شد.بخش اصلی جشنواره که آثار ملی و بینالمللی بودند، بهنام حاجقاسم سلیمانی نامگذاری شد.بخش دفاعمقدس بهنام مرحوم رسول ملاقلیپور نامگذاری شد.بخش جایزه ویژه فلسطین به نام سیدحسن نصرالله و اسماعیل هنیه مقدس شد. بخش پژوهش به نام نادر طالبزاده مزین شده است. شعار جشنواره نیز سنگ بنای خود را بر گفتمان مقاومت پایهگذاری کرد. اتفاقاتی که بعد از هفتم اکتبر رخ داده یک اتفاق ویژه و نادرست بوده و این کودککشی قلب همه را جریحهدار کرده است. همه ما در هر مسلکی باید به این اتفاق واکنش نشان میدادیم و جشنواره مقاومت هم این وظیفه را ادا کرده است.
راهاندازی بخش فیلمسازان جوان
وی بیان کرد: بخش نسل فیلمسازان جوان را راهاندازی کردیم که در آن نیازمند حضور فعال نسل دوم فیلمسازان انقلاب اسلامی هستیم. نسل جدید فیلمسازان نوید این را میدهد که در آینده نسل خوبی داشته باشیم. این بخش به تأیید بنیاد ملی نخبگان رسید، به این معنا که برگزیدگان این بخش عضو بنیاد ملی نخبگان خواهند بود.غفاری گفت: دربخش تولیدات با هوش مصنوعی که به نام شهید سیدحسن علمالهدی نامگذاری شده، تلاش شد از این فرصت به نفع سینمای مقاومت بهرهبرداری شود. با توجه به جبران عقبماندگیهای این عرصه تلاش شد دورههای آموزشی در سطح کشور برگزار شود.
قسمت دیگر، بخش فیلمنامه جشنواره است که به نام سیدمرتضی آوینی است. بیش از ۹۰۰ اثر در این بخش بوده است. بخش پژوهش و نقد علوم انسانی یک جهش در بخش دانشگاهی کشور است و برای اینکه از گفتمان سینمای مقاومت صیانت کند، بیش از ۴۰۰ اثر به آن رسید. در این بخش همه میخواهند سینما را در خدمت مقاومت ببینند.
ارسال ۵۱۲۹ اثر به جشنواره
وی اضافه کرد: بخش دیگر جشنواره، تولیدات جنبی سینما اعم از تیزر و پوستر، بهنام شهیدگودرزینیا مزین است. این بخشها با فراخوانی که از دیماه داشتیم، آثار زیادی را بهخود دیده است. غیر از بخش بینالملل، باقی آثار را از طریق سامانه مرکزی دریافت کردیم. آثاری که به دبیرخانه رسیده و ثبت شده، ۵۱۲۹ اثر بوده است. در بخش فیلمنامه ۸۶۰ اثر، در بخش هوش مصنوعی ۳۶۸ اثر و در بخش نقد و پژوهش ۴۶۴اثر بهدست ما رسیده است. باقی آثار در حوزه مدیا است که شامل فیلمهای داستانی، انیمیشن و مستند میشود. در این دوره رقابت بین داستانی و مستند وجود دارد. در بخش سینمایی بلند ۲۵ فیلم، در بخش مستند بلند ۲۹ اثر و در بخش انیمیشن بلند ۱۱ اثر به داوری رسیدند. در بخش آثار کوتاه ۴۷ فیلم به مرحله نهایی داوری راه پیدا کرده است.
اتاق ایدهپردازی در جشنواره هجدهم
دبیر جشنواره گفت: فیلمها طی جشنواره در سه سانس در خانه جشنواره اکران میشود. اکرانهای مردمی در بسترهای متنوع در دست اجراست. درایام جشنواره هرشب یک موضوع وعنوان داریم که مهمانهای ویژهای در آن تقدیر میشوند. در برخی شبها در خدمت خانواده شهدا خواهیم بود.یکی از جوایزی که داریم اعلام رسانه برتر است که متناسب با همکاری عزیزان ممکن است یک یا چند رسانه در این بخش برتر اعلام شوند. وی خاطرنشان کرد: یکی ازبخشهای این دوره اتاق ایدهپردازی برای تولید است. در واقع حضور بزرگوارانی که ایده دارند یا سرمایهگذاران، جزو بخشهای اصلی این دوره خواهد بود.