به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، مهدی پودینه واحد افزود: به مناسبت هفته میراث فرهنگی، برنامهای با محوریت بازدید و پاکسازی بنای تاریخی ارگ خان ملک کیانی در شهرستان هیرمند برگزار شد.
وی بیان کرد: این برنامه با حضور جمعی از دانشجویان و فعالان فرهنگی، با همکاری حوزه بانوان و خانواده فرمانداری، جمعیت هلال احمر و پردیس دانشگاه آزاد اسلامی این شهرستان برگزار شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هیرمند تصریح کرد: شرکتکنندگان ضمن بازدید از ارگ تاریخی خان ملک کیانی و آگاهی از قدمت این بنا، با اهمیت حفاظت از آثار تاریخی و ضرورت مشارکت مردمی در صیانت از میراث فرهنگی آشنا شده و همچنین بخشهایی از محوطه این بنای ارزشمند و تاریخی توسط داوطلبان پاکسازی شد.
وی اظهار کرد: اجرای این برنامه، گامی مؤثر در راستای ارتقای آگاهی عمومی، آشنایی با آثار تاریخی نسبت به اهمیت حفظ آثار تاریخی با قدمت چندساله در میان آحاد مردم و نسل جوان به شمار میرود.
ارگ خانملک کیانی با کاربری مسکونی نظامی در اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی اول توسط محمدعلیخان کیانی در شهرستان هیرمند سیستان و بلوچستان بنا شده و در سال ۱۳۸۳ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
این ارگ در ۱۸ کیلومتری جاده زابل – هیرمند با پلان مربع و حیاط مرکزی با چهار برج دیدهبانی در چهارگوشه، یک محوطه حدوداً ۲۰۰ مترمربع در وسط که با طاقهای زیبا و دربهای ورودی در چهار گوشه ساخته شده است، دیوارهای این ارگ مستحکم و از خشت وگل به قطر یک متر است.
مساحت این ارگ سه هزار مترمربع و ارتفاع هر برج ۷۰ متر و عرض آن ۵/۵ متر بوده و ۲ برجی که در قسمت شمالی قرار دارند به علت فرسایش تخریب شده و اکنون بازسازی شدهاست. داخل ارگ اتاقهای متعددی کنار یکدیگر قرار دارند و به سبک کاروانسراهای قدیمی ساخته شده است.
ارگ خان ملک از آثار مهم تاریخی سیستان در سال ۱۳۹۲ به همت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مرمت و بازسازی شده است.
شهرستان هیرمند در ۳۴۰ کیلومتری شمال شرقی زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان و در همسایگی ولایت نیمروز افغانستان است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
«جامجم» در گفتوگو با معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور بررسی کرد
بهروز سلطانی در گفتوگو با «جامجم» آنلاین:
گلستان جعفریان معتقد است نقش زنان در جنگ و مقاومت هنوز به اندازه کافی در ادبیات دیده نشده است