در واقع با بزرگتر شدن کودک، جیغ زدن دیگر تبدیل به نوعی شکایت شده و کم کم طی روزها و ماهها صدای جیغ بلندتر و دفعات آن برای رسیدن به مقصود بیشتر میشود. زیرا کودک آن را بهترین روش برای جلب توجه والدین میداند؛ والدینی که با جیغ او سریع خواستههایش را عملی میکنند تا این صدای ناهنجار قطع شود. اما پیشنهاد میکنیم به جای تسلیم شدن در برابر جیغ کودک دلیل جیغ کشیدن او را بیابید. یکی از دلایل مهم جیغ زدن کودکان، ناتوانی در برابر رسیدن به خواستههایش میتواند باشد. مثلا نمیتواند کلمهای را برای بیان خواستهاش پیدا کند و به جای آن جیغ میکشد. دلیل دیگر میتواند به علت جلب توجه باشد، وقتی شما در حال رسیدگی به کارهای خود هستید، فریاد میکشد تا به او توجه کنید. خستگی، گرسنگی یا بیماری هم ممکن است دلیل جیغ زدن کودک باشد که باید به اینها هم خوب دقت کنید.
راهکار مناسب چیست؟
هر کودک از همان ابتدای زندگی خصوصیات خاص خودش را دارد برخی مواقع کمتر جیغ میزند و زود آرام میشود و بعضی وقتها سختتر آرام میگیرد یا بیشتر جیغ میزند اما در هر حال پدر و مادر موفق کسانی هستند که بتوانند متوجه شوند کودکشان چه میخواهد و هرچه بیشتر کودک خود را بشناسند بهتر میتوانند او را آرام کنند.
یکی از بهترین روشها برای آرام کردن کودک پاسخ به خواسته اوست اما به شرطی که خواسته او منطقی و درست باشد. لازم نیست که حتما تسلیم شوید ولی میتوانید خواسته او را با پیشنهاد دیگری عوض کنید. مثلا به جای دادن شکلات به او بگویید بعد از ناهار میتوانی شکلات بخوری.
در بسیاری موارد با شناختی که از کودک خود دارید، عصبانیت و جیغ زدن اورا پیشبینی کنید و قبل از آن، او را سرگرم یا حواسش را به چیز دیگری پرت کنید.
برای مقابله با جیغ کودک داد و فریاد نکنید، زیرا داد و فریاد و دعوا کردن شما به او یاد میدهد که این کار رفتار بدی نیست.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد