به گزارش ایسنا، رضا میرزایی افزود: منطقه زیودار پلدختر یکی از قطبهای تولید انجیر کشور است که از باغات این منطقه سالانه بالغ بر 13 هزار تن انجیر سیاه تولید و به بازارهای داخلی کشور صادر میشود.
وی ادامه داد: طی سالهای اخیر در اثر خشکسالیهای متوالی، آبدهی مادیانرود که منبع تامین آب باغات روستاهای منطقه زیودار است، بشدت کاهش یافته به طوری که طی 5 سال گذشته در فصول آبیاری و برداشت محصول، به علت کاهش شدید آبدهی رودخانه، بخشی از باغات پاییندست در آستانه خشک شدن قرار گرفته و درگیریهای محلی بین حقآبهبران بالادست و پایین دست بر سر تقسیم و توزیع آب در منطقه رخ میدهد.
میرزایی افزود: براساس آمار ایستگاه هیدرومتری برآفتاب، میزان آبدهی مادیانرود بهمن امسال معادل 520 لیتر در ثانیه بوده که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل که 720 لیتر در ثانیه بوده، 27 درصد کاهش و نسبت به دوره آماری بلندمدت که 2590 لیتر در ثانیه بوده حدود 80 درصد کاهش را نشان میدهد.
رئیس اداره منابع آب پلدختر اظهار کرد: اثرات خشکسالی در منطقه زیودار به یک چالش غیرقابل انکار تبدیل شده و این چالش به علت کاهش بارندگیها، هر ساله جدیتر میشود، لذا با توجه به ادامه روند کاهش بارندگیها در سال جاری آبی و تاثیر مستقیم آن در کاهش آبدهی رودخانه مادیانرود، پیشبینی میشود سال آینده از خرداد تا پایان شهریور به علت پیک مصرف، افزایش دما و تبخیر شدید، باغات انجیر زیودار با کمبود شدید آب مواجه خواهد شد.
میرزایی ادامه داد: تعداد 7 روستا در منطقه زیودار شامل 581 خانوار با جمعیتی حدود 2700 نفر نیز با کمبود شدید آب شرب مواجهاند و در شبانهروز بین یک تا 2 ساعت آب در اختیار دارند که لازم است قبل از شروع فصل گرما، تمهیدات لازم جهت حل مشکل کمآبی آنها به کار گرفته شود.
وی تصریح کرد: لزوم آمادگی جهت عبور از شرایط کمآبی باغات منطقه زیودار امری ضروری است که در کوتاهمدت با اجرای طرح انتقال آب با استفاده پمپاژ موقت از رودخانه کشکان قابل حل است.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد