مارتینتی که از سال 2002 و به دنبال پیری میلان ارسگان، رئیس اسبق فیلا جانشین مرد کهنه کار یوگسلاو شده بود، طی 11 سال مدیریت خود بر فیلا هیچگاه نتوانست از موقعیت کشتی در مجامع جهانی دفاع کند، بویژه که با اقدامات خودسرانه وی در انجام تغییرات مندرآوردی در مقررات برگزاری مسابقهها، کشتی رفته رفته از سکه افتاده و نتوانسته است توجه و اقبال جهانیان را به سوی خود جلب کند.
انجام مبارزات خستهکننده و خالی از اجرای فنون بکر و زیبای کشتی، این رشته را از اصل خود انداخت تا آنجا که روسیه، بهعنوان کشوری صاحب سبک در کشتی و قدرت اول این رشته در دنیا، همواره ریاست مارتینتی را به چالش بکشد. جدا از اینکه گفته شده بهدنبال این ناکارآمدیها، ژان روگ رئیس کمیته بینالمللی المپیک نیز از رئیس فیلا روی برگردانده بود، از شواهد و قرائن پیداست که در اجلاس اخیر هیات رئیسه فیلا در تایلند، میخائیل مامیاشویلی، رئیس پرنفوذ و قدرتمند کشتی روسیه، بهدنبال مطرح شدن حذف این رشته از بازیهای المپیک سال 2020، اعضای فدراسیون جهانی را به بیکفایتی رافی مارتینتی مجاب کرده است تا بهدنبال رایگیری صورت گرفته، از مرد سوئیسی خلع ید شده و لالوویچ جایگزین وی شود.
بدیهی است تا همین جا نیز عزل مارتینتی میتواند بهعنوان یک قدم مهم و اساسی در جهت جلب نظر ژاگ روگ و تاثیرگذاری مثبت به منظور ابقای کشتی در بازیهای المپیک تعبیر شود.
بیتردید با آمدن سرپرست جدید فدراسیون جهانی و همسویی و تشریک مساعی و وحدت نظری که از این به بعد میتواند بین کشورهای کشتی خیزی چون ایران، روسیه، ترکیه، آمریکا و بلغارستان شکل گیرد، فیلا از موضع محکم و قویتری آماده دفاع از استدلالهای موجود در راه حفظ کشتی در بازیهای المپیک خواهد شد.
تجدید نظر در شیوه مبارزههای کشتی و هویت بخشی دوباره در جهت انجام مبارزاتی زیبا و مورد توجه مردم، میتواند از دیگر اقداماتی باشد که روی نظر تصمیمگیران کمیته بینالمللی المپیک، تاثیرات مثبتی را بر جا بگذارد.
حجتاله اکبرآبادی / دبیر گروه ورزش
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد