امین اشکو در گفت و گو با ایرنا افزود: این جزیره همجوار با سواحل شمال شرقی خلیج فارس و بندر دیر در فاصله 133 کیلومتری جنوب شرقی بندر بوشهر واقع شده است.
وی اضافه کرد: مساحت جزیره نخیلو 32 هکتار است و از نظر توپوگرافی در سطح آن تپه یا ناهمواری وجود نداشته و ارتفاع سطح آن بیش از سه متر نیست، شکل جزیره مدور و سطح آن پوشیده از ماسه با بقایای صدف هاست که به طور کامل با یکدیگر ممزوج و یکپارچه شده اند.
اشکو گفت: قسمت های عمده جزیره پوشیده شده از پشته بقایای رسوب های صدفی آهک دار است که با ماسه های سفید ممزوج و ترکیب شده اند طوری که بخش های مرکزی درصد بیشتری ماسه دارند و سواحل بیشتر، رسوب صدف های آهک هستند.
کارشناس محیط زیست استان بوشهر اضافه کرد: همه ساله با شروع فصل بهار و بویژه از آغاز اردیبهشت جزایر پارک ملی دریایی دیر - نخیلو و بویژه جزیره نخیلو پذیرای هزاران پرنده مهاجری است که برای تابستان گذرانی و زاد و ولد به این مکان مهاجرت می کنند.
وی ادامه داد: ایجاد کلونی های بزرگ و زاد آوری گسترده از مشخصات بارز پرندگان حاضر در جزیره نخیلو است.
اشکو بیان کرد: خالی از سکنه بودن، پوشش گیاهی مناسب، نبود عوامل تهدید کننده امنیت جزیره به صورت گسترده و مداوم و گوشت خواران و دشمنان طبیعی این پرندگان از عواملی است که این جزیره به مهم ترین محل تجمع این پرندگان تبدیل شده است.
وی افزود: پرستو دریایی کاکلی بزرگ، پرستو دریایی کاکلی کوچک، پرستو دریایی پشت تیره و سلیم خرچنگ خوارمهم ترین کلونی های جزه نخیلو را تشکیل می دهند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد