به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی شهرداری تهران، عبادالله رمضانی مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران در خصوص جشنواره آیینی شمسه گفت: طرح «شمسه» بر اساس ضرورت ایجاد یک جریان فرهنگی در مجموعه شهر تهران و الگوساز برای کل کشور، از دو سال پیش تاکنون شکل گرفته و امسال اجرای سومین دوره این جشنواره ها را شاهد هستیم.
وی قرارگیری فرهنگ زیر چتر سیاست را از جمله معضلات بخش فرهنگی کشور عنوان کرد و افزود: اگر در حوزه فرهنگی نوع نگاه ها سیاسی نباشد می توان به دور از سیاست، ضمن انجام فعالیت های جدی فرهنگی و برای ارتقای این نوع فعالیت ها و تاثیرگذاری مثبت بر جامعه زمینه سازی کرد.
رمضانی، ترویج و توسعه فرهنگ کار کردن را از اولویت ها و ضرورت های جامعه کنونی بیان کرد و اضافه کرد: باید با بهره گیری از آموزه های قرآن، نهج البلاغه و دعا و نیایش اهمیت انجام کار را نهادینه کنیم و این فرهنگ سازی را با کار جدی خود آغاز کنیم.
وی با اشاره به دو دوره گذشته جشنواره شمسه، اظهار کرد: هدف جشنواره شمسه کمک به مدیر محله و توانمندسازی محله ها است که در گام اول باید داشته های محله ها شناسایی شود و در اختیار مدیران محله ها قرار گیرد تا از این ظرفیت ها در اجرای برنامه های فرهنگی و هنری در سطح محله بهره گیرند و ارتباط نزدیکتری با مردم برقرار کنند و در گام دوم ضمن توانمندسازی سایر پتانسیل ها، ازآن ها در اداره محله خود استفاده کنند.
مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران تاکید کرد: در اجرای جشنواره شمسه باید گروه های فرهنگی و هنری ویژه محلات مانند گروه سرود محله، گروه نمایش محله و سایر رشته ها شکل گیرد و امسال باید با همکاری دست اندرکاران این هدف مهم تحقق یابد.
وی افزود: امسال بنا داریم فضای رقابتی شمسه در محله های تهران شکل رسمی تری به خود گیرد و در محیط سرای محله هدایت و مدیریت شود و این گروه های ویژه در هر محله توانمند شوند و برای محله ها باقی بمانند.
رمضانی خاطرنشان کرد: در سال آینده تمام فرآیند جشنواره شمسه به مدیران محله ها تقدیم می شود و همه باید از امسال برای تحقق این هدف تلاش کنیم.
مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران در مورد تغییرات صورت گرفته در شکل گیری جشنواره سوم شمسه اظهار کرد: تفکیک زمان برگزاری جشنواره ها، ایجاد میزهای تخصصی 12گانه، احیای نقش روسای اجتماعی نواحی، حذف دبیران هادی و واگذاری اجرای جشنواره به مدیران محلات، از جمله تغییر و تحولات جدید در برگزاری سومین دوره جشنواره شمسه به شمار می رود.
وی با اشاره به تغییرات جدی در شکل گیری جشنواره سوم شمسه، افزود: این تغییرات بر اساس تصمیم شورای سیاستگذاری شمسه و در راستای چابک سازی جشنواره برای نزدیک شدن به هدف اصلی اجرای جشنواره های محلی ایجاد شده است تا در سال آتی شاهد برگزاری جشنواره به صورت صد در صد محله ای از سوی مدیران محله های 374 گانه پایتخت باشیم.
رمضانی اظهار کرد: امسال برای ایجاد رقابت منطقی بین بخش های مختلف، زمان برگزاری جشنواره ها تفکیک شد به گونه ای که به جای برگزاری همزمان 12 جشنواره، سه جشنواره آیینی، فرهنگی و هنری هر یک به فواصل زمانی مختلف برگزار خواهد شد.
مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه جشنواره شمسه در طول سال متوقف نمی شود، افزود: شمسه پایان ندارد بلکه با اجرای این شیوه، رقابت های رشته ها در فصلی خاص و توسط سراهای محلات و خانه های 14 گانه به عرصه ظهور و بروز خواهد رسید.
وی اعلام کرد: امسال به ازای رشته های 12گانه شمسه، میزهای تخصصی با مسئولیت 12 نفر از مدیران مجموعه اداره فرهنگی در ستاد مرکزی جشنواره شمسه مستقر شده وآنان عهده دار فعالیت های مربوط به هماهنگی، پشتیبانی و خدمت رسانی شده اند تا دبیران تخصصی فارغ از دغدغه های ستادی، صرفا به فعالیت های تخصصی خود بپردازند.
رمضانی خاطرنشان کرد: امسال هر گروه از جشنواره دارای اختتامیه های مجزا است و پایان دوره برگزاری هر شمسه متناسب با آیین ها و مناسبت ها خواهد بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد