دکتر امیرهوشنگ احسانی در گفتوگو با ایسنا گفت: آسیبهای گوناگونی از قبیل آلوده شدن سریع مو، تیره رنگ و بدشکل شدن ساقه، خشکی و شکنندگی مو نیز ممکن است در اثر مجاورت با آلودگیها اتفاق بیفتد. سرب موجود در هوای آلوده نیز میتواند به ریزش موی سر منجر شود یا آسیبهای جدی دیگری بر آن وارد کند.
وی با بیان این که برخی افراد به دلایل مختلف در روزهای آلوده نیز مجبور به تردد خارج از منزل هستند، عنوان کرد: این افراد نباید از محافظتکنندههایی همچون ماسکهای مو برای پوشاندن پوست سر استفاده کنند چرا که این کار باعث چسبندگی مواد آلوده کننده به تنه مو میشود. دکتر احسانی به رعایت بهداشت پوست اشاره کرد و گفت: استفاده مرتب از مرطوب کنندهها، شستوشوی مرتب سر و صورت با فرآوردههای صابونی یا شامپوهای غیرمعطر، استفاده نکردن از عطر و ادکلن بخصوص در کسانی که زمینه اگزمای پوستی دارند، میتواند اثرات مضر آلودگی هوا بخصوص سرب معلق در هوا را کاهش دهد. همچنین مصرف مایعات فراوان، لبنیات، میوه و سبزیجات نیز میتواند برای رفع یا کاهش اثرات آلودگیهای هوا موثر باشد.
تاثیر ویتامین D بر استحکام استخوانها ناچیز است
متخصصان سلامت با انتشار مقالهای تاکید کردند که مکملهای ویتامین D تاثیر چندانی بر افزایش تراکم استخوانی ندارد و افراد بالغ و سالمی که از این مکملها برای مقابله با پوکی استخوان استفاده میکنند، بهتر است این هزینه را صرف سایر نیازهای سلامت خود کنند.
به گزارش ایسنا، محققان در نتایج حاصل از مطالعات خود متوجه تاثیر اندک مکمل ویتامین D بر استخوان ران شدند و این ویتامین را بر سایر قسمتهای بدن بیاثر دانستند.این مشاهدات همچنین در تضاد با باور عمومی مبنی بر اثر مستقیم ویتامین D بر سلولهای استخوانی است و احتمال اشتباه بودن این باور را تقویت میکند. در این مطالعه مشخص شد که دوزهای کمتر ویتامین D موثرتر از دوزهای بیشتر است.
این تحقیق همچنین نشان داد که ویتامین D به تنهایی نمیتواند در حفظ کلسیم استخوان موثر باشد، بلکه بیشتر به حفظ گردش تراکم کلسیم در بدن که برای بهبود عملکرد قلب و اعصاب ضروری است، کمک میکند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد