در بعضی میوهای نارس مانند موز و سیبزمینی هم نشاستهای مقاوم و غیرقابل هضم وجود دارد. در واقع هر غذایی در سیستم گوارشی ما اگر بدرستی هضم نشود موجب نفخ و دردهای شکمی میشود.
برای خوردن مواد خوراکی نفاخ که اغلب هم در میان مردم شناخته شده هستند باید کمی دقت کرد. مثلا حبوبات را حتما 24 ساعت قبل از طبخ در آب خیس و چند بار آب آن را عوض کنید. این کار باعث میشود خاصیت نفاخی حبوبات از بین برود. درباره حساسیت به قند شیر نیز میتوانید از ماست، دوغ کفیر (دوغ تخمیر شده) یا پنیر استفاده کنید یا شیر مصرفی را از حجمهای کم (یک فنجان کوچک در روز) شروع کرده و بتدریج میزان آن را افزایش دهید تا دستگاه گوارش به آن عادت کند. نفخ تا حدودی به نوع غذا وابسته است، ولی گاه نیز بدن فرد واکنش زیادی به ورود بعضی از غذاها نشان میدهد. مواد قندی، پروتئین و چربیها وقتی وارد روده بزرگ میشود، باید از سوی باکتریها تخمیر شود. هر گونه اشکال در این تخمیر موجب نفخ یا دلپیچه میشود. گازهایی که در روده ایجاد میشود، گاه مسیری رو به بالا پیدا کرده و وارد معده شده و نفخ معده را پدید میآورد یا به دلیل تاخیر در تخلیه معده غذا تجمع یافته و معده بموقع تخلیه نمیشود. ولی اغلب نفخهای آزاردهنده مربوط به روده است و نفخ معده در حد آروغ زدن باقی میماند.
دکتر محمدحسن انتظاری / متخصص تغذیه ورژیم درمانی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگوی«جامجم» با احمد ابوالقاسمی یکی از موفقترین قاریان قرآن و میزبان برنامه «محفل»
در گفتوگو با دکتر علیرضا کیخا معاون امور استانهای رسانه ملی مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین: