۶ مهارت برای ازدواج موفق

صاحب نظران معتقدند که یک شاخص ارزشمند، که می‌توان بر اساس آن آینده یک ازدواج را پیش بینی کرد، کیفیت رفتار افراد پیش از ازدواج است و تقویت ۶ عامل در زندگی مشترک که در ادامه به آن اشاره می‌شود.
کد خبر: ۶۱۸۵۸۲
۶ مهارت برای ازدواج موفق

به گزارش جام جم سرا به نقل از افکارنیوز- به زبان ساده‌تر، میزان آشنایی و تسلط افراد بر این عوامل شاخص خوبی است که پیش بینی کنیم، زندگی مشترک افراد چقدر موفق خواهد بود.
به طور مثال حامد از آن دسته جوانانی است که نمی‌خواهد با چشم بسته ازدواج کند و یکی از دغدغه‌هایش یافتن عواملی است که او را در پیش بینی یک ازدواج موفق یاری می‌کند. او البته در این زمینه تحقیق‌های زیادی انجام داده و به این نتیجه رسیده است که بیشتر صاحب نظران امروزی معتقدند با این همه دستاورد علمی که در زمینه فرآیند‌های ارتباطی زوج و عوامل مؤثر در سلامت رابطه زوجین وجود دارد؛ تا حد زیادی می‌توان یک ازدواج موفق یا ناموفق را پیش بینی کرد.
حامد در این زمینه با یک مشاور خانواده هم مشورت می‌کند که تا حدود زیادی راهکارهایی عملی برای پیش بینی یک ازدواج موفق پیش روی او قرار می‌گیرد. مشاورش به او می‌گوید که ابتدا باید شناخت کاملی از رفتار‌ها و خصوصیت‌های اخلاقی فرد مورد نظرش داشته باشد و سپس در جلسات خواستگاری به بررسی این موارد بپردازد که آیا او و همسر آینده‌اش انتظارات واقع بینانه‌ای از مشکلات ازدواج دارند؟ آیا می‌توانند مشکلات و اختلاف نظر‌هایشان را بدون تعارض و تنشی جدی حل کنند؟ آیا شخصیت همسرش را می‌شناسد و احساس خوبی نسبت به شخصیت او دارد؟ توافق‌هایشان در زمینه‌های مختلف تا چه حد است؟ و در ‌‌نهایت آیا می‌توانند در زندگی مشترک نقشی برابر ایفا کنند یا خیر؟
حامد با کمک مشاورش به این نتیجه می‌رسد که با بررسی این عوامل و یافتن پاسخی دقیق در این زمینه می‌تواند تا حدودی آینده ازدواجش را پیش بینی کند.

این ۶ عامل را بیشتر بشناسیم

مهدی میرمحمد صادقی در کتاب آموزش پیش از ازدواج ۶ ویژگی را به عنوان عوامل پیش بینی کننده ازدواج موفق برای زوجین مطرح کرده است:

یکی از یافته‌های بسیار ارزشمند محققان این است که، نحوه آشنایی پیش از ازدواج شاخص فوق العاده ارزشمندی برای پیش بینی موفق ازدواج است. به زبان ساده، رفتار دو نفر پیش از ازدواج شاخص خوبی است برای اینکه پیش بینی کنیم که ازدواج آن‌ها موفق خواهد بود یا نه؟! محققان به این نتیجه رسیده‌اند که زوجین شاد و راضی که با طیب خاطر و رضایت زندگی مشترک خود را شروع می‌کنند، کسانی هستند که انتظارات واقع بینانه‌ای از مشکلات ازدواج دارند، خوب ارتباط برقرار می‌کنند، تعارض‌ها را به شکل مناسب حل می‌کنند، احساس خوبی از شخصیت همسر خود دارند، بر سر ارزش‌های اخلاقی و مذهبی با یکدیگر توافق دارند و نقشی برابر در ارتباط با هم ایفا می‌کنند. توضیح هر کدام از این موارد به طور مجزا در ادامه بیان شده است:

۱ - داشتن انتظارات واقع بینانه از ازدواج: زوج‌های موفق با خوش باوری و ساده لوحی به سوی ازدواج گام برنمی دارند. آن‌ها مشکلات ازدواج را نادیده نمی‌گیرند و متوجه هستند که «زندگی» همیشه ساده و بدون مشکل نخواهد بود و نیست. بیشتر زوج‌های موفق بر این نکته وقوف دارند که در صورتی زندگی خوشایندی خواهند داشت، که با هم برای این زندگی تلاش کنند.

۲ - آشنایی با مهارت‌های ارتباط سالم: توانایی ابراز و بیان به طور موثر، برای ازدواج موفق امری حیاتی است. مهارت‌های ارتباط مثبت از زمره مهم‌ترین مهارت‌های ارتباطی است که همسران می‌توانند آن را فرا گیرند و در بهبود آن تلاش کنند.

۳ - حل تعارض‌ها به شکل مناسب: نداشتن توافق در مورد برخی امور، در هر ارتباطی اجتناب ناپذیر است. همسران بی‌شک بر سر تمام امور با هم توافق ندارند، اما لازم است که بدانند و یا بیاموزند که چگونه با وجود تعارض‌ها با موفقیت کار کنند و اثربخش باشند. هر چند در نظر گرفتن اختلاف نظر‌ها و تعارض‌ها و حل آن پیش از ازدواج به همسران شانس بیشتری برای زندگی شاد‌تر خواهد داد.

۴ - داشتن احساس خوب از شخصیت همسر خود: بسیار مهم است که صادقانه و از صمیم قلب فردی را که با او قصد ازدواج دارید، دوست بدارید. یا به عبارت دیگر، همسر شما باید همانند بهترین و صمیمی‌ترین دوست شما باشد. البته نه به این معنی که بعد از ازدواج دیگر به دوستان صمیمی نیازی ندارید، بلکه منظور این است که هر چه ویژگی‌های همسرتان بیشتر به گونه‌ای باشد که در جرگه دوستان صمیمی قرار گیرد، ارتباط موفق‌تر و شادتری خواهید داشت. دوست داشتن شخصیت همسر، عامل مهمی در ارتباط سالم است.

۵ - توافق بر سر ارزش‌های اخلاقی و مذهبی: همسران موفق، با داشتن باورهای مشترک، احساس صمیمیت و نزدیکی بیشتری می‌کنند و معمولاً درباره ارزش‌ها و باورهای اخلاقی و مذهبی دارای توافق عام و کلی هستند. ارزش‌های مشترک، بنیان و پایه‌ای مهم برای بنای ارتباط همراه با مراقبت و پایداری است.

۶ - داشتن نقش برابر در ارتباط با یکدیگر: همسران موفق به یکدیگر اجازه می‌دهند تا علایق فردی و توانمندی‌های بالقوه خود را رشد دهند. برای آن‌ها مهم است که همسرشان همانی شود که می‌تواند باشد. آن‌ها یکدیگر را به داشتن روابط خویشاوندی و حفظ دوستی‌های قدیمی تشویق می‌کنند، چرا که این گونه روابط، زندگی را پربار‌تر می‌سازد و به آن غنا می‌دهد. همسران شاد می‌توانند رضایت را در تمام موقعیت‌ها درک کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها